ژنرال پتریوس با مقام‌های پاکستانی دیدار کرد

مقام‌هاى پاكستان در دیدار با فرمانده ارشد نيروهاى آمريكايى در خاورميانه گفتند، كه حمله‌هاى نيروهاى آن کشور به پاكستان به احساسات ضدآمريكايى در این كشور دامن می‌زند.


ژنرال ديويد پتريوس، روز دوشنبه ۱۳ آبان ماه و سه روز پس از آن كه به سمت «فرماندهی مرکزی ایالات متحده» (که هدایت نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی را بر عهده دارد) منصوب شد، در اولين سفر بين‌المللى خود، روز دوشنبه با احمد مختار وزير دفاع پاكستان ديدار كرد.


دیوید پتریوس، پیش از این فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق بود.



بر اساس بیانیه وزارت دفاع پاكستان، «احمد مختار [وزير دفاع] به ژنرال پتريوس، ريچارد بوچر، معاون وزير امور خارجه ايالات متحده و ديگر مقام‌هاى آمريكايى گفت حملات موشكى آمريكا به خاك پاكستان نه تنها مى‌تواند به احساسات ضد آمريكايى دامن بزند، بلكه موجبات خشم مردم پاكستان را هم فراهم مى‌آورد.»


در ماه‌هاى گذشته شدت خشونت‌ها در افغانستان، از سال ۲۰۰۳ ميلادى تا به حال، به بالاترين حد خود رسيده است.


در پاسخ به اين حملات از ماه اوت تا كنون نيروهاى نظامى آمريكا چندين موشك به خاك پاكستان پرتاب كرده‌اند و با وجود اعتراض اسلام آباد، اين حملات هم چنان ادامه داشته است.


گزارش آسوشیتدپرس حاکی است، ژنرال پتريوس نیزدر دیدار با وزیر دفاع پاکستان گفته است كه حمايت پاكستان در جنگ عليه تندروهاى اسلام‌گرا، مخصوصاً شبه نظامیانی كه در مرز این كشور با افغانستان مستقر هستند، براى آمريكا مهم است.


انتظار مى‌رود ديويد پتريوس با يوسف رضا گيلانى، نخست وزير پاكستان و آصف على زردارى، رئيس جمهور پاكستان نيز ديدار كند.


گفتگو با طالبان از موضوعاتی است که انتظار می‌رود در ديدار ژنرال پتريوس با مقام‌هاى پاكستانى در مورد آن تبادل نظر شود.


آمريکا از پاکستان می‌خواهد در مقابل شبه نظاميانی که به گفته آمريکا، پس از حمله به نيروهای آمريکايی و ناتو به خاک پاکستان پناه می‌برند، شدت عمل بيشتری نشان دهد.


از شهريورماه گذشته تا کنون، دست کم ۱۷ موشک عموماً از سوی هواپيماهای بدون سرنشين ارتش آمريکا به سوی مواضع شبه نظاميان طالبان در مناطق مرزی پاکستان شليک شده است.


اوائل پاييز، يک حمله زمينی نيروهای آمريکا در «منطقه قبایلی» پاکستان، در نزديکی مرزهای افغانستان، موجب واکنش شديد دولت پاکستان و اقدامات بی‌درنگ سياسی شد. از آن پس تا کنون، گزارش دیگری از عمليات نظامی در این منطقه منتشر نشده است.