اعتراض به ثبت ساز «تار به عنوان میراث معنوی جمهوری آذربایجان»

روزنامه خراسان در شماره پنج‌شنبه خود از افزایش اعتراض‌ها به «پیش‌نویس اصلاح قانون تامین اجتماعی» گزارش داده و روزنامه همشهری نوشته است که در صورت اجرا شدن این پیش‌نویس، خدمات درمانی بیمه‌شدگان «قلع و قمع» خواهد شد.

روزنامه همشهری خبر داده است که اختلاف بانک مرکزی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر سر ارز دارو بالا گرفته و «کمبود دارو» هم «نتیجه اختلاف وزارت بهداشت و بانک مرکزی» است.

روزنامه اعتماد گزارش داده است در حالی که عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دوره اصلاحات، می‌گوید آیت‌الله خمینی اسدالله لاجوردی را به دلیل خشونت با زندانیان برکنار کرده بود، فرزند اسدالله لاجوردی ضمن تائید خشونت پدرش با زندانیان سیاسی در دهه شصت، گفته است که «لاجوردی زندان اوین را به گل و چمن آراست».

روزنامه بهار از انتقاد شدید خانه موسیقی به «سهل‌انگاری» مقام‌های دولتی در قبال «ثبت» ساز «تار به عنوان میراث معنوی جمهوری آذربایجان» خبر داده است.

افزایش انتقادات به اصلاح قانون تامین اجتماعی

روزنامه خراسان در شماره پنج‌شنبه از افزایش اعتراض‌ها به «پیش‌نویس اصلاح قانون تامین اجتماعی» گزارش داده و روزنامه همشهری نوشته است در صورت اجرا شدن این پیش‌نویس، خدمات درمانی بیمه‌شدگان «قلع و قمع» خواهد شد.

روزنامه خراسان با اشاره به افشای بخش‌هایی از «پیش‌نویس اصلاح قانون سازمان تامین اجتماعی» نوشته است که از هفته گذشته که این «پیش‌نویس جنجالی به بمب خبری رسانه‌ها تبدیل شد»، واکنش تشکل‌های کارگری را برانگیخت و اکنون «نمایندگان تشکل‌های کارگری لب به اعتراض گشوده‌اند».

به گزارش این روزنامه، مسئولان سازمان تامین اجتماعی درباره جزئیات تدوین پیش‌نویس قانون تامین اجتماعی سکوت کرده‌اند، اما تشکل‌های کاری نسبت به «افزایش پنج سال به سن بازنشستگی»، «افزایش بی‌حد و حساب اختیارات مدیرعامل»، «افزایش نرخ حق بیمه»، «سخت‌گیرانه شدن قوانین مرتبط به مشاغل زیان‌آور» و «محدود شدن ارائه خدمات بیمه» در این پیش‌نویس انتقاد دارند.

روزنامه خراسان از قول آرش فراز، دبیرکل مجمع نمایندگان کارگران، نوشته است که پیش‌نویس قانون جدید منجر به «کاهش تعهدات سازمان تامین اجتماعی» می‌شود.

این روزنامه همچنین از قول علی بیگی رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار نوشته است که «هم اکنون تعداد بسیار زیادی بیکار در کشور داریم که افزایش سن بازنشستگی باعث گسترش بیکاری و طولانی شدن مدت زمان ورود آنها به بازار کار می‌شود».

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار همچنین گفته است که «یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و دستور کارهای نشست کشورهای عضو سازمان جهانی کار در سال‌های اخیر مربوط به کاهش سن بازنشستگی نیروی کار برای جایگزین کردن نیروهای جوان جویای کار است، اما در ایران تامین اجتماعی در پی لغو شرایط بازنشستگی گذشته و افزایش دوران اشتغال به کار افراد است».

جواد زمانی نماینده سابق مجلس که در دوره چهارساله مجلس هشتم «سابقه نظارت بر عملکرد سازمان تامین اجتماعی را در کارنامه دارد» به روزنامه خراسان گفته است که «برخی مواد پیش‌نویس قانون تامین اجتماعی مصداق ظلم به بیمه‌شدگان است و تنها منافع تامین اجتماعی در آن لحاظ شده است».

این نماینده سابق مجلس با اشاره به ماده ۳۶ لایحه اصلاح قانون تامین اجتماعی گفته است که «افزایش سن بازنشستگی توجیه قانونی و منطقی ندارد»، و همچنین «افزایش سن بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور نیز ظلم آشکار است، چرا که هر ساله کار کردن در چنین مشاغلی لطمات جبران‌ناپذیر روحی، روانی و جسمی را برای کارگر به همراه دارد».

جواد زمانی نماینده ناظر بر سازمان تامین اجتماعی در مجلس هشتم با اشاره به «نبود شفافیت عملکرد در سازمان تامین اجتماعی» به روزنامه خراسان گفته است که «اظهار نظر درباره شرایط حاکم در سازمان تامین اجتماعی بسیار مشکل است؛ چرا که مدیران این سازمان عملکرد شفافی ندارند به نحوی که در تحقیق و تفحص مجلس هشتم از تامین اجتماعی نیز سودده یا زیان‌ده بودن شرکت‌های وابسته به تامین اجتماعی، شستا، مشخص نشد» و در حالی که «مدیران سازمان تامین اجتماعی در برخی مواقع اذعان به طلبکار بودن از دولت داشتند، ولی به محض ورود مجلس نظر خود را تغییر و از پرداخت بدهی‌ها توسط دولت خبر می‌دادند».

روزنامه خراسان یادآوری کرده است که «بازنگری در قانون ۳۸ ساله تامین اجتماعی در حالی از سوی معاونت حقوقی و بین‌المللی سازمان تامین اجتماعی انجام شده» که «اعضای هیئت امنای این سازمان از تدوین چنین پیش‌نویسی اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند».

روزنامه همشهری نیز گزارش داده است که «تأمین اجتماعی مسئولیت‌های درمانی‌اش را لغو می‌کند» و «تغییرات ایجادشده در قانون تأمین اجتماعی، بزرگ‌ترین لطمه را به درمان بیمه‌شدگان این سازمان» می‌زند.

این روزنامه نوشته است که بر اساس پیش‌نویس اصلاح قانون تامین اجتماعی «بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های تأمین اجتماعی خدمات کامل درمانی را به‌ صورت رایگان به بیمه‌شدگان این سازمان ارائه نمی‌دهند و فقط در حد خدمات پایه درمان خدمات رایگان در اختیار بیمه‌شدگان می‌گذارند».

روزنامه همشهری با اشاره به این که «بر اساس قانون فعلی تامین اجتماعی که به قانون الزام معروف شده است تمامی خدمات درمانی مورد نیاز بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی در بیمارستان‌های این سازمان به ‌صورت رایگان انجام می‌شود»، اما اکنون حسن صادقی، از اعضای خانه کارگر، می‌گوید که «با این تغییرات در واقع فروش خدمات درمانی به بیمه‌شدگان را شاهد خواهیم بود»، در حالی که «تمام این بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها با پول بیمه‌شدگان ساخته شده و از سود حق بیمه به گردش افتاده است حالا می‌خواهند خدمات همین مراکز را به سرمایه‌گذاران واقعی بفروشند».

مدیرعامل فعلی سازمان تامین اجتماعی سعید مرتضوی دادستان سابق تهران و از متهمان جنایات بازداشتگاه کهریزک است.

روزنامه همشهری در گزارش خود از سعید مرتضوی نام نبرده، اما نوشته است که «همت مضاعف تمام مدیران عامل سال‌های اخیر بالاخره به ثمر نشسته و کار‌شناسان تأمین اجتماعی هر چه در توان داشتند به کار بستند که بخش درمان را هر چه بیشتر قلع و قمع کنند».

کمبود دارو؛ نتیجه اختلاف وزارت بهداشت و بانک مرکزی

روزنامه همشهری خبر داده است که اختلاف بانک مرکزی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر سر ارز دارو بالا گرفته و «کمبود دارو» هم «نتیجه اختلاف وزارت بهداشت و بانک مرکزی» است.

این روزنامه نوشته است که روز چهارشنبه مرضیه وحید دستجردی اعلام کرد که «از مجموع ۲.۵ میلیارد دلار ارز مورد نیاز برای دارو، تاکنون فقط ۸۵۰ میلیون دلار ارز تأمین شده است» و «تجهیزات پزشکی و دارو آن طور که لازم است در این اولویت‌بندی‌های ارزی لحاظ نشده است».

به نوشته روزنامه همشهری، یک مقام ارشد بانک مرکزی که خواست نامش منتشر نشود اظهارات وزیر بهداشت را «رد» کرد و گفت که «بخش قابل توجهی از ارز تخصیصی برای واردات دارو، صرف واردات لوازم آرایشی شده» و به همین دلیل بانک مرکزی از این پس «کنترل بیشتری بر اختصاص ارز برای واردات دارو» خواهد داشت.

جدال لفظی موسوی لاری و فرزند لاجوردی درباره خشونت با زندانیان دهه شصت

روزنامه اعتماد جدال لفظی عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دوره اصلاحات و فرزند اسدالله لاجوردی درباره خشونت با زندانیان سیاسی در دهه شصت را مورد توجه قرار داده است.

به نوشته این روزنامه، عبدالواحد موسوی لاری هفته پیش در گفت‌و‌گویی تاکید کرده بود که «آیت‌الله خمینی کارهای صادق خلخالی و اسدالله لاجوردی را قبول نداشت» و دلیل این که آیت‌الله خمینی فرمان ۸ ماده‌ای را صادر و برخی از جمله اسدالله لاجوردی را عزل کرد «برخوردهای خشونت طلبانه لاجوردی» با اعضای گروه‌های مخالف بود.

اعتماد اما نوشته است که حسین لاجوردی فرزند اسدالله لاجوردی در نامه‌ای خطاب به موسوی لاری به این مصاحبه اعتراض کرده و نوشته که اسدالله لاجوردی «محل زندان اوین را به گل و چمن آراست و آن را به باغستانی زیبا تبدیل نمود تا محیط مصفا و آرامش‌بخشی را برای گذر دوران حبس زندانیان فراهم آورد» و «از جمله نخستین اقدامات عملی‌اش در سمت ریاست سازمان زندان‌ها، نقاشی، محوطه‌سازی و زیبا‌سازی محیط نگهداری زندان‌ها بود».

فرزند اسدالله لاجوردی در عین حال «خشونت» پدرش علیه زندانیان و اعضای گروه‌های مخالف را تائید کرده و خطاب به موسوی لاری نوشته است که «مومنی را به خشونت متهم می‌نمایید که در تمام شؤون زندگی‌اش مهر و محبت موج می‌زد» و «هر چه نسبت به جنایتکاران فرقه‌های تروریستی و کفار سختگیر بود نسبت به مومنین، فروتن و مهربان و با تاسی به جد بزرگوارش، اشداء علی الکفار و رحماء بینهم، بود».

اعتراض خانه موسیقی به کوتاهی دولت و ثبت «تار به عنوان میراث معنوی جمهوری آذربایجان»

روزنامه بهار از انتقاد شدید خانه موسیقی به «سهل‌انگاری» مقام‌های دولتی در قبال «ثبت» ساز «تار، به عنوان میراث معنوی جمهوری آذربایجان» خبر داده است.

این روزنامه نوشته است که «داریوش پیرنیاکان سخنگوی خانه موسیقی با اعتراض نسبت به ثبت ساز تار در فهرست میراث معنوی کشور آذربایجان در یونسکو، مسئولان میراث فرهنگی ایران را که در اجلاس یونسکو حضور داشتند، مقصر می‌داند».

سخنگوی خانه موسیقی ایران همچنین از «ارسال قریب‌الوقوع نامه اعتراضی خانه موسیقی به وزیر ارشاد» خبر داد و گفت که «مقصر اصلی در روی دادن این اشتباه تاریخی، نماینده ایران در یونسکو است که اطلاع نداده و خانه موسیقی را مورد مشورت قرار ندادند» و «نماینده فعلی ایران در یونسکو باید نسبت به این ثبت اعتراض می‌کرد».

روزنامه بهار از قول داریوش پیرنیاکان نوشته است که «به دلیل سهل‌انگاری نماینده فعال ایران در یونسکو» خانه موسیقی ایران تصمیم گرفت تا «اعتراض» خود را در «نامه‌ای به وزیر ارشاد» اعلام کند.