در «بزرگ‌ترین پروژه عمرانی» ایران، سپاه جای چین را گرفت

عکس تزئینی است

ساخت سد و نیروگاه بختیاری در استان لرستان که از آن به عنوان «بزرگ‌ترین پروژه عمرانی» ایران یاد می‌شود از یک شرکت چینی گرفته و به قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران سپرده شده است. مسئولیت تامین اعتبار این پروژه را هم همین قرارگاه بر عهده گرفته است.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، در گزارش خود که روز شنبه، ششم خردادماه، منتشر شده «نامه‌نگاری پرویز فتاح، وزیر سابق نیرو» با محمود احمدی‌نژاد و «درخواست واگذاری این پروژه به قرارگاه خاتم‌الانبیا» را در این تصمیم مهم دانسته است.

این قرارداد نیز در حالی به سپاه پاسداران ایران رسیده است که قرارگاه خاتم‌الانبیا در سال‌های گذشته طرح‌های عمرانی گسترده‌ای را در کشور بر عهده گرفته است.

از قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران به عنوان بزرگ‌ترین پیمانکار طرح‌های عمرانی در ایران نام برده می‌شود.

قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که از زیر مجموعه‌های سپاه پاسداران است به‌ویژه از زمان روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد فعالیت‌های خود را در حوزه‌های مختلف گسترش داده و توانسته پروژه‌های بسیاری را در حوزه نفت و گاز و راه‌سازی با کمک دولت در دست بگیرد.

طبق گزارش خبرگزاری ایسنا، قرارگاه خاتم وابسته به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی علاوه بر آن که مسئولیت ساخت این سد و نیروگاه در استان لرستان را بر عهده گرفته، «مسئولیت تامین اعتبار برای این پروژه» را هم عهده‌دار شده است.

پیشتر در روزهای پایانی سال ۱۳۸۹ که قرارداد ساخت سد و نیروگاه بختیاری بین ایران و چین به امضا رسید اعتبار لازم برای اجرای این پروژه «نزدیک به دو میلیارد دلار» برآورد شده بود.

در همین حال خبرگزاری ایسنا دلیل حذف شرکت چینی از این پروژه پس از «بیش از ۱۵ ماه» را عدم موافقت بانک مرکزی ایران با پیشنهاد این شرکت عنوان کرده است.

این نخستین بار نیست که یک شرکت چینی از پروژه‌ای در ایران حذف می‌شود.

یک ماه پیش، ششم اردیبهشت‌ماه، نیز اعلام شد که شرکت چینی سی‌ان‌پی‌سی پس از «۳۲ ماه تاخیر» در توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی از قرارداد خود کنار کشیده و قرار است پیمان کاران ایرانی جای آن را بگیرند.

قرارگاه خاتم‌الانبیا هم‌اینک بزرگ‌ترین طرف قرارداد پروژه‌های دولتی است و ظرف چهار سال اخیر تعداد ۱۵۰۰ مورد از مهم‌ترین پروژه‌های دولتی را در اختیار خود گرفته ‌است.

سد بختیاری که با ۳۱۵ متر ارتفاع از آن به عنوان «بلندترین سد بتونی دوقوسی جهان» یاد می شود قرار است در مرز دو استان لرستان و خوزستان ساخته شود.