برقراری آتش‌بس میان حزب‌الله لبنان و شبه‌نظامیان افراطی در مرز سوریه

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، وعده داده است که با پایان نبرد در عرسال، نواحی تصرف شده به ارتش لبنان تحویل داده خواهد شد.

یک روز پس از اعلام پیروزی قریب‌الوقوع توسط حزب‌الله لبنان، رسانه‌ها از برقراری آتش‌بس میان این گروه شیعه تحت حمایت جمهوری اسلامی و شبه‌نظامیان سنی افراطی در مرز سوریه و لبنان خبر می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، با میانجی‌گری «یک سازمان اطلاعاتی امنیتی لبنان» روز پنج شنبه، پنجم مردادماه، پس از کمتر از یک هفته جنگ در منطقه مرزی، آتش‌بس میان دو گروه برقرار شد.

روز جمعه، ۳۰ تیرماه، حزب الله لبنان عملیاتی را با هدف عقب راندن شبه‌نظامیان افراطی سنی از حاشیه مرز لبنان و سوریه آغاز کرد.

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

هدف این عملیات، شبه‌نظامیان سنی‌مذهب از گروه جبهه‌النصره معرفی شده بود که مرتبط با القاعده شناخته شده و طبق گزارش رویترز «مناطق کوهستانی جرود عرسال را تحت کنترل داشت».

گروه جبهه‌النصره رسما شاخه القاعده در جنگ سوریه به حساب می‌آمد تا این که سال گذشته پس از قطع رابطه با این گروه، با چند گروه دیگر ائتلاف کرد که نام خود را تحریرالشام گذاشتند.

حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع نزدیک به مذاکرات آتش‌بس می‌گوید که باقی‌مانده جنگجویان جبهه‌النصره پس از این نبرد یک هفته‌ای ابراز تمایل کرده‌اند که از مواضع خود در منطقه مرتفع عرسال عقب‌نشینی کنند.

این شبه‌نظامیان همچنین ابراز تمایل کرده‌اند که از «مسیری امن» به مناطقی از سوریه که هم‌چنان تحت کنترل شبه‌نظامیان افراطی است عقب‌نشینی کنند.

یک روز پیشتر، حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، در یک سخنرانی تلویزیونی از «پیروزی قریب‌الوقوع» گروه حزب‌الله لبنان بر این شبه‌نظامیان خبر داده بود. او همچنین آغاز مذاکرات آتش‌بس میان دو گروه از روز سه‌شنبه گذشته را اعلام کرده بود.

حسن نصرالله در سخنان خود اشاره کرد که شبه‌نظامیان بخش اعظم زمین‌هایی را که در منطقه جرود عرسال در تصرف داشتند از دست داده‌اند.

او همچنین وعده داد که به محض پایان نبرد در این منطقه، حزب‌الله تمام این زمین‌ها را به ارتش لبنان تحویل خواهد داد.

منابع امنیتی تلفات این جنگ چندروزه را بیش از ۲۰ عضو حزب‌الله و حدود ۱۵۰ شبه‌نظامی افراطی اعلام کرده‌اند.

ارتش لبنان که طبق گزارش‌ها در عملیات حاضر نقش فعال نداشته است، تحت نظارت سازمان ملل، وظیفه تسهیل عبور و مرور آوارگانی را بر عهده گرفته بود که از آتش نبرد می‌گریزند. شرق منطقه عرسال محل اسکان چند هزار آواره سوری است.

گروه حزب‌الله لبنان تحت حمایت همه‌جانبه جمهوری اسلامی از آغاز جنگ داخلی در سوریه در کنار ایران از حکومت بشار اسد دفاع کرده و «در چند عملیات علیه شبه‌نظامیان سنی» در مرز لبنان و سوریه نقش فعال داشته است.

گروه حزب‌الله لبنان از سال ۱۹۹۷ میلادی در فهرست گروه های تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا قرار دارد.

اخیراً برخی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از جمله اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی، لایحه‌ای را برای افزایش تحریم‌های گروه حزب‌الله لبنان و فشار بر کشورهای حامی این گروه، به‌ویژه ایران، ارائه کردند.

ایران همراه با روسیه از حامیان جدی حکومت بشار اسد هستند. حمایت های آنها با انتقاد شدید شماری از کشورهای منطقه و نیز غرب مواجه شده است. با این همه،‌ تهران می گوید به سوریه مستشار نظامی اعزام کرده است. این در حالیست که بیش از دو هزار تن تحت عنوان «مدافعان حرم» در سوریه کشته شده اند.