در واکنش سریع به تصمیمات سران کشورهای توسعه یافته، در پایان هفته گذشته، برای نجات نظام مالی درگیر بحران جهانی، بسیاری از بازارهای آسیا و اروپا در اولین ساعات دوشنبه پنج درصد بالا کشیدند.
اما ین در برابر دلار آمریکا ثابت ماند و قیمت طلا قدری بالا رفت که این نشان می دهد سرمایه داران هنوز محتاط عمل می کنند و تمایلی به خطر کردن در بازارهای اعتباری ندارند.
کارشناسان مالی انتظار داشتند بازارهای مهم اروپا روز دوشنبه را با افزایش ۳/۵ درصدی آغاز کنند و پیش بینی شان درست از آب درآمد.
پس از این که دولت بریتانیا خبر از تزریق ۳۷ میلیارد پوند به بزرگ ترین بانک های این کشور داد، بهای سهام در بازار لندن ۵/۵ درصد افزایش یافت.
بهای سهام در بازار فرانسه نیز تا این ساعت از روز دوشنبه ۸۶/۶ درصد افزایش را نشان می دهد و بازار آلمان در بهای سهام بیش از ۴۹/۶ درصد خود را بالا کشیده است.
پس از این که دولت ایالات متحده اعلام کرد که سرمایه را مستقیما به نهادهای مالی تزریق خواهد کرد و رهبران اروپا برنامه ای برای جبران بدهی های بانک ها ریختند، سلف خری سهام در آمریکا نیز ۹/۴ درصد افزایش یافت.
شاخص سهام آسیا اقیانوسیه در خارج از ژاپن نیز پس از این که در هفته گذشته بیش از یک پنجم کاهش یافت و به پایین ترین سطح خود از دسامبر سال ۲۰۰۴ رسید، در روز دوشنبه پنج درصد افزایش را نشان می دهد.
شاخص سهام در بازار استرالیا نیز ۶/۵ درصد خود را بالا کشید تا به پشتوانه تضمین تمام سپرده های مردم در بانک ها توسط دولت این کشور بخشی از سقوط ۱۶ درصدی خود در هفته گذشته را جبران کند.
شاخص سهام هنگ کنگ نیز که هفته گذشته سقوطی ۲/۱۶ درصدی داشت در ابتدا ۲/۳ درصد بالا رفت و سپس این افزایش به بیش از هفت درصد رسید.
به نظر می رسد اقدامات دولتی گسترده ای که در تعطیلات آخر هفته گذشته اعلام شد این اطمینان را به سرمایه گذاران داده است که سران کشورها در واکنشی هماهنگ قصد ریشه کن کردن بدترین بحران مالی جهان از زمان رکود بزرگ اقتصادی آمریکا در دهه سی قرن بیستم میلادی را دارند.
بازارهای ژاپن و بازار خزانه داری ایالات متحده روز دوشنبه نیز در تعطیلات خواهند بود.
قدرت های اقتصادی اروپا قرار است روز دوشنبه به طور همزمان جزئيات طرح های اقتصادی خود را برای مقابله با بحران مالی جاری ارائه کنند.
بحران مالی اخير که اکنون بر بازارهای مالی جهان اثر گذاشته است، به دنبال يک بحران کم سابقه مالی در آمريکا پديد آمد.
بحران در آمريکا که در اثر ناتوانی تعداد زيادی از مشتريان بانک های آمريکا در بازپرداخت وام های خريد مسکن روی داد، باعث ورشکستگی چند بانک و موسسه سرمايه گذاری بزرگ در آمريکا شد. اين بحران مالی به سرعت به بازارهای مالی اروپا و آسيا نیز سرايت کرد.