مقابله چین با تاثیرات مخرب آزمایش هسته ای کره شمالی

کره شمالی در جریان مذاکرات شش جانبه، درباره شرایط خلع سلاح اتمی با قدرت های جهان وارد گفت و گو شده بود.

بنا بر گزارش روزنامه دولتی چين، آزمايش هسته ای اخير کره شمالی موجب شده که چين برای حفاظت از محيط زيست اين کشور در برابر بالا رفتن ميزان راديو اکتيو در منطقه، به اقداماتی دست بزند .

اين روزنامه دولتی به نقل از وزير حفاظت از محيط زيست چين، ژو شنچيانگ نوشته است: «دولت چين به اين منظور، مبلغ ۴۰ ميليون يوان (بيش از پنج ميليون دلار) اختصاص داده است تا بتواند توان رديابی و انجام مطالعات علمی خود در زمينه آلودگی هسته ای را بالا ببرد.»

آقای ژو همچنين گفت که بالا رفتن ميزان بهره برداری از نيروی هسته ای در چين يکی از دلايلی بود که اين کشور را وادار به بهبود بخشيدن اين بخش از فعاليت های مطالعاتی اش کرد، ولی آزمايش هسته ای نهم اکتبر (هفدهم مهر ماه) کره شمالی که در فاصله ۱۰۰ کيلومتری مرزهای چين انجام شد، نياز چين به داشتن يک ساختار دقيقتر مطالعاتی را پر رنگ تر کرد .

بر اساس همين گزارش به نقل از وزيرمحيط زيست چين، اتم و انديشيدن به امنيت محيط زيست در برابر راديو اکتيو، پس از آزمايش هسته ای کره شمالی تبديل به يک «مساله مهم» شد .

آزمايش هسته ای کره شمالی به واکنش ها و اعتراض های بسيار گسترده ای در سطح جهان انجاميد که به تحريم اين کشور توسط سازمان ملل متحد منجر شد.

دولت چين در سال گذشته دست به تاسيس شش مرکز مطالعه هسته ای و راديو اکتيو زد، چرا که انتظار می رود بهره برداری های هسته ای اين کشور طی دهه های آتی افزايش يابد.

اين کشور در حال حاضر هشت هزار مگاوات انرژی برق از طريق نيروی هسته ای توليد می کند که حدود دو درصد از کل مصرف انرژی اين کشور است، ولی انتظار می رود اين ميزان در سال ۲۰۱۰ به مرز ۱۲ هزار و در سال ۲۰۲۰ به مرز ۴۰ هزار مگاوات برسد .