آغاز اجلاس مشترک ضد ترور هند و پاکستان

یک مجروح حادثه بمب گذاری در قطار در بیمارستانی در پاکستان

از روز سه شنبه، هند و پاکستان، اجلاسی مشترک با هدف تحقيق بر روی جريان بمب گذاری دو هفته گذشته در قطار مسافری که به کشته شدن شهروندان هر دو کشور انجاميد، برگزار می کنند. در آن حادثه بمب گذاری، شصت و هشت نفر کشته شدند.

اين بمب گذاری زمانی صورت گرفت که گفت و گو های تعميق صلح ميام مقام های دو کشور، وارد روند تازه و خوشبينانه تری شده است؛ گفت و گو هايی که از ماه پيش با ديدار های مقام های بلند مرتبه دو کشور وارد روند تازه ای شده است و همچنان در ميانه ماه ميلادی مارس پی گيری خواهد شد.

قطاری که در آن بمب گذراری انجام شد، قطار سريع السير «دوستی» نام دارد. پاکستان می گويد از اجلاس مشترک استفاده خواهد کرد تا در مورد اين عمليات تروريستی اطلاعات بيشتری کسب کند.

پاکستان، هند را متهم کرده است، که همه اطلاعات موجود در مورد اين موضوع را در اختيارش نگذاشته است. عمده کسانی که جان خود را در اين بمب گذاری از دست دادند، از شهروندان پاکستانی بودند.

اجلاس مشترک بررسی تروريسم، از جمله جلسه های مشترکی است که مقام های دو کشور قبل از بمب گذاری اخير انجام آن را برنامه ريزی کرده بودند؛ زمانی که مقام های بلندپايه دو کشور گفت و گو های تعميق صلح در سال ۲۰۰۶ را به دليل بمب گذاری در قطاری در بمبئی (مومبای) ناتمام باقی گذاشتند.

در جريان آن بمب گذاری بيش از صد و هشتاد نفر جان باختند.

برخی تحليل گران می گويند گروه های مختلف تند رو و مخالف صلح در دو کشور در بمب گذاری ها، درست زمانی که گفت و گوهايی ميان هند و پاکستان آغاز می شود دست دارند.

هند و پاکستان از سال ۱۹۴۷، زمانی که از يکديگر جدا شدند، روزهای پرتنش بسياری را گذرانده اند. سه بار با يکديگر جنگيده اند. هنوز بر سر تقسيم منطقه کشمير اختلافات بسياری دارند. در سال ۲۰۰۲ در مرز جنگ چهارم متوقف شدند.

دهلی نو اسلام آباد را متهم می کند که از اسلام گرايان تند رو در منطقه کشمير حمايت نظامی می کند. پاکستان اين اتهام ر ا همواره رد کرده است.

جمشيد اياز، تحليل گر پاکستانی موسسه مطالعات منطقه ای به خبرگزاری فرانسه می گويد، اجلاس مشترک ضد ترور هند و پاکستان يک آغاز بسيار خوب برای روند جديد گفت و گوها ميان دو کشور است.

طی چهار سال گذشته روابط هند و پاکستان، هر چند به آرامی، به گرمی گراييده است.