اتحادیه اروپا: ایران از فرصت تغییر خط مشی آمریکا استفاده کند

طبق پیش نویس سند نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا، این اتحادیه از ایران خواهد خواست از فرصت تغییر خط مشی در دولت آمریکا استفاده کند و به بن‌بست در پرونده هسته‌ای خود پایان دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه بر اساس پیش نویس این سند که روز جمعه منتشر شده است، ‌وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه آینده خود در لوکزامبورگ با استقبال از رویکرد تازه واشینگتن آن را «پنجره‌ای» به روی مذاکرات در مورد برنامه اتمی ایران و دیگر مسائل خواهند خواند.

در این سند آمده است: «اتحادیه اروپا از ایران می‌خواهد از این فرصت برای مشارکت جدی با جامعه بین‌الملل در فضای احترام متقابل استفاده کند تا راه حلی مورد قبول دو طرف برای مسئله اتمی یافت شود.»

قدرت‌های غربی نگران آن هستند که فعالیت‌های هسته‌ای ایران با هدف ساخت تسلیحات اتمی در حال انجام باشد، در حالی که تهران بارها اعلام کرده است که تنها برای تولید برق و دیگر مصارف صلح‌آمیز در پی انرژی هسته‌ای است.

در سند دستور کار جلسه روز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا راه حل مورد قبول دو طرف راه حلی توصیف شده است که هم «با منافع ایران سازگار باشد و هم نگرانی‌های جامعه بین‌الملل را رفع کند».

اروپایی‌ها از سال ۲۰۰۶ تاکنون تلاش کرده‌اند ایران را در قبال توقف غنی‌سازی اورانیوم به پذیرش بسته‌ای از مشوق‌های سیاسی و اقتصادی ترغیب کنند، اما ایران هر بار از توقف غنی‌سازی سر باز زده است.

دولت باراک اوباما نیز از زمان روی کار آمدن پیشنهاد گفت‌وگوی بدون قید و شرط با ایران را مطرح کرده است. در عین حال هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه تأکید کرد که در صورت به بن‌بست رسیدن دور تازه‌ای از مذاکرات با ایران این کشور آماده اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه تهران است.

تصویب قطعنامه برای مجاهدین خلق

در همین حال پارلمان اروپا نیز روز جمعه با تصویب قطعنامه‌ای از مقامات عراق خواست اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران را که در اردوگاه اشرف در نزدیکی بغداد به سر می‌برند از کشور اخراج نکنند.

در این قطعنامه از نوری المالکی، نخست وزیر عراق،‌ خواسته شده است هیچ اقدامی که ناقض حقوق ۳۵۰۰ مجاهد ساکن اردوگاه اشرف باشد «در پیش گرفته نشود».

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید دولت عراق به این دلیل خواستار اخراج اعضای سازمان مجاهدین خلق است که می‌خواهد روابط خود با تهران را بهبود بخشد.

عراق بارها از کشورهای دیگر خواسته است با پذیرش اعضای مجاهدین خلق راه را برای بستن اردوگاه اشرف هموار سازند.
عراق بارها از کشورهای دیگر خواسته است با پذیرش اعضای مجاهدین خلق راه را برای بستن اردوگاه اشرف هموار سازند.

در قطعنامه پارلمان اروپا همچنین آمده است که حصر اردوگاه اشرف توسط نیروهای نظامی عراق باید برداشته شود.

خبرگزاری رویترز اواخر اسفندماه از محاصره اردوگاه اشرف متعلق به سازمان مجاهدین خلق ایران در ۸۰ کیلومتری شمال شهر بغداد توسط نیروهای نظامی عراق خبر داد.

نيروهای سازمان مجاهدين خلق ايران که اکنون بيش از دو دهه است در عراق حضور دارند در جريان جنگ عراق و ايران برای مبارزه با جمهوری اسلامی به اين کشور رفتند.

مسئوليت کنترل اردوگاه اشرف در سال جاری میلادی از سوی ارتش آمريکا به دولت عراق واگذار شد.