دور تازه مذاکرات هسته ای در وین: لاریجانی - البرادعی

علی لاریجانی، مذاکره کننده ارشد ایران در پرونده هسته ای این کشور برای دیدار با دبیر کل آژانس بین المللی اتمی وارد وین شد.

علی لاريجانی دبير شورای عالی امنيت ملی و مذاکره کننده ارشد ايران در پرونده هسته ای، برای مذاکره روز جمعه با محمد البرادعی، مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی، وارد وين شد.


به گزارش ايرنا، آقای لاريجانی در بدو ورود به خاک اتريش تاکيد کرد که در گفت و گوهايش با مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی، از مواضع کشورش مبنی بر ادامه یافتن غنی سازی اورانیوم در ایران عقب نشینی نخواهد کرد.


به گزارش خبرگزای فرانسه از وين، آقای لاريجانی در حالی از سازمان ملل می خواهد که در پرونده هسته ای ايران لحن آشتی جويانه بيشتری در پيش بگيرد که مصطفی پور محمدی، وزير کشور دولت محمود احمدی نژاد در جمع مردم دهلران گفته است که با فعاليت سه هزار دستگاه سانتريفيوژ، «بيش از يکصد کيلو گرم اورانيوم غنی شده به انبارها تحويل داده شده است.»


با .جود اين، علی لاريجانی می گويد که تحريم های سازمان ملل، خللی در اراده ايران برای ادامه برنامه های هسته ای آنها، وارد نمی کند.


به گزارش ايرنا، لاريجانی گفته است: «اگر سازمان ملل، ايران را با تحريم های بيشتری تهديد کند، ايران برنامه غني سازی اورانيوم را متوقف نميکند.»


پيشتر، علی اصغر سلطانيه، نماينده ايران در سازمان انرژی اتمی گفت که مذاکرات ميان لاريجانی و البرادعی تنها درباره برنامه های هسته ای ايران است، نه قطعنامه های سازمان ملل که از ايران می خواهد فعاليت های حساس غنی سازی را متوقف کند.


وی گفت: «البته که اين مذاکرات درباره برنامه های اتمی است نه قطعنامه های شورای امنيت، ما هميشه گفتيم که تحريم های سازمان ملل وجاهت قانونی ندارد.»


قرار است علی لاريجانی بعد از وين عازم پرتغال شود تا روز شنبه با خاوير سولانا، مسول سياست خارجی اتحاديه اروپا ديدار و گفت و گو کند.


به گزارش خبرگزاری آلمان از بروکسل، اين ديدار که روز شنبه در ليسبون انجام خواهد شد، بخشی از تلاش های اتحاديه اروپا برای متقاعد کردن ايران در تعليق غنی سازی اورانيوم به حساب می آيد.


آخرين ديدار لاريجانی با سولانا، روز ۳۱ ماه می در ليسبون انجام شد که اين ملاقات بدون رسيدن به نتيجه مثبتی به پايان رسيد.


با وجود اين، علی لاريجانی در بازگشت از اين سفر به خبرنگاران گفت: «فضای عمومی مذاکرات، منطقی تر و عاقلانه تر شده است.»


اتحاديه اروپا و ايالات متحده آمریکا، ايران را به تلاش برای دستيابی به توليد سلاح های اتمی متهم می کنند.


ايران همواره تاکيد دارد برنامه هسته ای را با اهداف نظامی دنبال نمی کند و تنها با هدف تولید برق به دنبال این تکنولوژی است.