«بی برنامگی ایران، ترکیه را به آستانه بحران رسانده است»

از صبح چهارشنبه ديروز صادرات گاز طبيعی ايران به ترکيه پس از يک دوره چهل روزه افت روز افزون فشار، به طور کلی متوقف شده است.

متوقف شدن صادرات گاز طبيعی ايران به ترکيه اين کشور را در آستانه بحران کمبود انرژی قرار داده است.

از صبح چهارشنبه ديروز صادرات گاز طبيعی ايران به ترکيه پس از يک دوره چهل روزه افت روز افزون فشار، به طور کلی متوقف شده است.

رسانه های ترکيه مقامات ايران را به بی برنامگی و عدم پايبندی به تعهد متهم کرده اند. مقامات انرژی ترکيه سرگرم بررسی تأمين انرژی از کشورهای غير از ايران هستند و نوشته اند که این بی برنامگی، ترکیه را در آستانه بحران قرار داده است.

به گزارش آژانس خبرترک، ماه گذشته در جريان سفر رجب طيب اردوغان نخست وزير و عبدلله گل وزير خارجه ترکيه به تهران، مقامات بلندپايه جمهوری اسلامی وعده داده بودند در زمستان امسال صادرات گاز به ترکيه با کاهش و قطعی مواجه نگردد.

وزارت انرژی ترکيه اعلام کرده است که اگر به زودی صادرات گاز ايران از سر گرفته نشود، ترکيه وارد بحران جديدی خواهد شد.

ايران برودت هوا و افزايش مصرف داخلی را دليل توقف صادرات گاز به ترکيه دانسته و از شهروندان خواسته است که با «صرفه جويی در مصرف گاز» به بحران ناشی از توقف صادرات گاز ميان تهران و آنکارا پايان دهند.

وزارت انرژی ترکيه به شرکت های خصوصی وارد کننده گاز طبيعی اعلام کرده است که بر خلاف دستورالعمل قبلی اينک ميتوانند گاز وارد کنند.

همزمان مقامات ترکيه گفت و گوهايی را با روسيه، نيجريه، الجزاير و مالزی آغاز کرده و انتظار می رود قراردادهای افزايش خريد گاز از اين کشورها به امضا برسد.

در اين رابطه وزارت انرژی ترکيه با شرکت گازپروم روسيه به توافق رسيده است تا پنج درصد ميزان صادرات گاز خود به اين کشور را افزايش دهد.

ترکيه بيش از هفتاد درصد از انرژی خود را از خارج تامين می کند.

روسيه با صادرات سالانه ۱۹ مليارد متر مکعب گاز به ترکيه نخستين تامین کننده انرژی اين کشور محسوب می شود. ايران با صادرات ۶ میليارد و هفتصد مليون متر مکعب گاز، دومين و نيجريه و الجزاير با فروش ۵ مليارد و هشتصد مليون متر مکعب گاز به اين کشور، سومين تامین کننده انرژی ترکيه محسوب می شوند.

ايران طبق قرارداد ترکيه باید روزانه ۲۷ مليون متر مکعب گاز به اين کشور صادر کند.