يک روز پس از آن که جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا از طرح خروج محدود سربازان آمريکايی از عراق سخن گفت، کاخ سفيد در گزارشی به کنگره آمريکا اعلام کرد که دولتمردان عراقی، در رسيدن به نيمی از «اهداف کليدی» شکست خورده اند.
در اين گزارش که به دستور کنگره تهيه شده، آمده است که از ميان ۱۸ هدف امنيتی و سياسی که بررسی شده اند، دولت عراق تنها در نه مورد موفق عمل کرده است. بنا به اين گزارش در هفت مورد بررسی شده نيز عملکرد دولت عراق «غيرقابل قبول» ارزيابی شده و بررسی دو هدف باقی مانده، ممکن نبوده است.
خبرگزاری رويترز، تاييد ناکامی دولت عراق از سوی کاخ سفيد را چالشی تازه برای دولت جرج بوش توصيف کرده است که با موجی از مخالفت عليه سياست های جنگی خود رو به رو شده است.
سياستمداران دموکرات آمريکا که کنترل کنگره اين کشور – دو مجلس نمايندگان و سنا – را در دست دارند، بررسی عملکرد عراقی ها برای دستيابی به ائتلافی ملی را به عنوان يکی از شروط ادامه يافتن کمک های مالی آمريکا به بازسازی عراق تعيين کرده بودند.
در پی انتشار گزارش اخير نيز، استنی هوير، رييس فراکسيون اکثريت مجلس نمايندگان، کاخ سفيد را به نشان دادن تصويری غيرواقعی از عراق متهم کرد.
کاهش بيشتر نيروها
همزمان با اوج گيری انتقادها از سياست های دولت محافظه کار آمريکا در عراق، وزير دفاع اين کشور روز جمعه گفت که شايد آمريکا بتواند در سال ۲۰۰۸ ميلادی نيروهای بيشتری از عراق خارج کند.
وی با تاکيد بر اينکه خروج بيشتر نيروهای آمريکايی از عراق به وضعيت اين کشور بستگی خواهد داشت، از احتمال خروج ۲۰ هزار سرباز ديگر سخن گفت.
رابرت گيتس افزود که ژنرال ديود پترائوس ابراز اميدواری کرده که روند بازگشت آرامش به عراق، ادامه پيدا کند.
با توجه به طرح کنونی جرج بوش، تعداد نيروهای آمريکايی از ۱۶۹ هزار نفر به رقمی نزديک به ۱۴۰ هزار نفر خواهد رسيد که مشابه زمان افزايش نيروها به دستور جرج بوش در ماه ژانويه است.
اين در حالی است که رهبران حزب دموکرات آمريکا خواهان خروج سريعتر و گسترده تر سربازان کشورشان از خاک عراق هستند.
سناتور جک ريد از حزب دموکرات که نخستين واکنش رسمی اين حزب مخالف را پس از سخنان آقای بوش اعلام کرد، گفت که برنامه رييس جمهوری آمريکا از نظر حزب او «غيرقابل قبول» است.
سناتور جک ريد افزود: «رييس جمهوری بار ديگر از ارائه طرحی برای پايان موفقيت آميز جنگ يا ارائه منطق قانع کننده ای برای ادامه جنگ بازمانده است.»
او گفت: «ارتش ما قادر به شکست دادن هر دشمنی درميدان جنگ است. همانگونه که ژنرال پترائوس رسما اعلام کرده است، مشکلات بنيادين عراق نظامی نيستند، بلکه سياسی هستند. تنها راه برای برقراری صلح نهايی در عراق برای رهبران اين کشور، مذاکره برای يافتن راه حلی درازمدت برای اختلافات شان است.»