یک دانشجوی دکترا از دانشگاه امیر کبیر اخراج شد

  • فرین عاصمی

وی که بورسیه دانشگاه چمران اهواز است، در مهر ماه امسال از سوی دانشگاه چمران اطلاع یافته که بورسیه اش قطع شده و پس از آن دانشگاه امیرکبیر که محل تحصیل وی بوده، اجازه ادامه تحصیل به این دانشجو را نداده است.

متین مشکین، دانشجوی دوره دکترای برق دانشگاه امیر کبیر از اعضای فعال جنبش دانشجویی و عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه امیر کبیر است.

وی که بورسیه دانشگاه چمران اهواز است، در مهر ماه امسال از سوی دانشگاه چمران اطلاع یافته که بورسیه اش قطع شده و پس از آن دانشگاه امیرکبیر که محل تحصیل وی بوده، اجازه ادامه تحصیل به این دانشجو را نداده است.

محمدعلی دادخواه در مصاحبه با رادیو فردا می گوید بر اساس قانون اساسی، این عمل وزارت علوم و دانشگاه امیر کبیر غیر قانونی است.

این حقوقدان و وکیل دادگستری در ادامه می گوید: «هیچ مستند قانونی در این زمینه وجود ندارد. چون با عنایت به صراحت اصول دوم و سوم قانون اساسی هرگونه تبعیض، جداکردن و سلطه گری و سلطه پذیری رد شده است. به هیچ وجه نمی توانیم دانشجویی که امتحاناتش را داده است و حتی در امتحان جامع قبول شده، یعنی تنها یک جلسه دفاع برای او مانده ، را از دانشگاه اخراج کنیم.»

وی در ادامهمی افزاید: «با عنایت به صراحت قانون مجازات اسلامی، هر کسی که افراد را از حقوق مندرج در قانون اساسی محروم کند، جرم مرتکب شده است. لذا هیات مدیره و مسوولین دانشگاه امیر کبیر دقیقا در این موضع قرار می گیرند که یکی از حقوق مسلم یک دانشجوی دوره دکترا را که آخرین روزهای تحصیلش را طی می کند تا دکترا بگیرد، از حقوق مسلم خود محروم کرده اند.»

محمد علی دادخواه، وکیل مدافع متین مشکین می گوید امیدوار است دیوان عدالت اداری با توجه به مسوولیت، اختیارات و تکالیف قانونی که بر عهده آن گذاشته شده، نسبت به لغو این تصمیم فارغ از اصول قانونی رای دهد تا متین مشکین بتواند به تحصیل خود ادامه دهد.

محمد علی دادخواه درباره واکنش خود او در مقام وکیل مدافع این دانشجو می گوید:« من دادخواستی تهیه کرده ام که به دیوان عدالت اداریتقدیم می کنم و قطعا تقاضای لغو این تصمیم خارج از ضوابط قانونی را از دیوان عدالت اداری ارائه خواهم کرد.»

این درحالی است که برخی از تحلیلگران، اخراج متین مشکین را در ادامه طرح برخورد «سیاسی» با دانشجویان و ستارهدار کردن آنها می دانند.

شهریار مشیری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در واکنش به اخراج متین مشکین، دانشجوی دوره دکترای برق دانشگاه امیر کبیر، ضمن تاکید بر پیگیری وضعیت این دانشجو، به خبرگزاری ایلنا گفت: «اتفاقات عجیبی در وزارت علوم رخ می دهد و وزیر علوم شمشیر را علیه دانشجویان سیاسی از رو بسته است».

این نماینده مجلس همچنین گفت اگر از این گونه رفتارها جلوگیری نشود، تا آخر دوره وزارت محمد مهدی زاهدی باید شاهد اخراج تعداد زیادی از دانشجویان بود.

محمد علی دادخواه، می گوید رفتار با دانشجویان خارج از ضوابط قانونی است و می افزاید: «من فکر می کنم نگرشی فارغ از ضوابط قانونی در دانشگاه ها رخ داده است که باید با منطق، قانون، اصول و ضوابط حاکم نسبت به رفع این طرز تفکر که فاقد پشتوانه منطقی است، اقدام شود و دستگاه قضایی وظیفه بسیار سنگینی در این زمینه به عهده دارد.»

از زمان آغاز ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، برخورد، توبیخ، محرومیت از تحصیل و اخراج دانشجویان شروع شد.

این برخوردها با دانشجویان از زمانی آغاز شد که رییس جمهوری گفت باید با موج لیبرالیستی و سکولاریستی موجود در دانشگاه ها برخورد شود.