روزنامههای تهران امروز، شرق، اعتماد، و جمهوری اسلامی گزارش دادهاند که منوچهر متکی و غلامحسین محسنی اژهای ضمن تکذیب ادعاهای اخیر محمود احمدینژاد، خواهان مناظره با رئیس دولت شدهاند، و حتی متکی گفته است که «اظهارات ۲۰ سطری احمدینژاد، ۲۴ نکته خلاف واقع دارد».
اغلب روزنامههای وابسته به جناح حاکم از جمله روزنامههای جام جم، رسالت و کیهان «واکنش» شماری از فرماندهان سپاه و نیز رئیس مجلس هشتم به «احتمال حمله نظامی» به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی را منتشر کردهاند.
روزنامه ابتکار یک روز پس از انتشار اظهارات محمد دهقان، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، درباره «تشکیل یک تیم تخصصی حقوقی از سوی دفتررهبری برای بررسی ایرادات قانون اساسی»، از «تذکر جدی دفتر رهبری» به خاطر انتشار این اظهارات خبر داده است.
روزنامه اعتماد در شماره چهارشنبه گفتوگویی با ناصر فکوهی، استاد دانشگاه تهران، منتشر کرده و از قول او نوشته «تماشای خشونت» در حال حاضر «ارزانترین تفریح» در ایران است.
«متکی: اظهارات ۲۰ سطری احمدینژاد، ۲۴ نکته خلاف واقع دارد»
روزنامههای تهران امروز، شرق، اعتماد، و جمهوری اسلامی خبر دادهاند که تنها چند روز پس از آن که رئیس دولت طی سخنرانی در جمع اعضای ستادهای انتخاباتیش ادعاهایی درباره برکناری دو وزیر سابق دولتش ابراز کرد، روز سهشنبه منوچهر متکی و غلامحسین محسنی اژهای اظهارات محمود احمدینژاد را تکذیب کردند.
روزنامه تهران امروز در تیتر یک شماره چهارشنبه خبر داده است که منوچهر متکی وزیر سابق خارجه ادعاهای اخیر احمدینژاد را تکذیب کرده، و غلامحسین محسنی اژهای وزیر سابق اطلاعات در جمع خبرنگاران «احمدینژاد را به مناظره» فراخوانده است.
به گزارش این روزنامه، «بعد از آن که محمود احمدینژاد در جمع حامیانش از حاشیههای عزل منوچهر متکی سخن گفت و مطالبی در مورد محسنی اژهای و معاونانش در وزارت اطلاعات مطرح کرد، وزرای اخراجی کابینه دولت دهم سخنان وی را تکذیب کردند» و «منوچهر متکی اعلام کرد که شایسته جایگاه ریاست جمهوری نیست که در اظهارات ۲۰ سطری ایشان، ۲۴ نکته خلاف واقع، ناروا و یا ادعای نادرست وجود داشته باشد».
تهران امروز همچنین نوشته است که «محسنی اژهای نیز با ابراز تردید در مورد این اظهارات» گفته است که «اگر این مطالب درست باشد، خیلی مایل هستم آقایان جلسه را تشکیل بدهند و خبرنگاران هم تشریف بیاورند و جواب بدهیم. جوابها نباید از مردم پوشیده بماند».
این روزنامه یادآوری کرده است که پنجشنبه پنجم آبانماه محمود احمدینژاد طی سخنانی در جمع اعضای ستاد انتخاباتی خود درباره برکناری منوچهر متکی از وزارت خارجه ادعا کرد که «در جلسهای تصمیم بر آن گرفته شد که متکی از دولت کنار گذاشته شود، ولی پس از آن جلسه وی در جلسات دولت حضور نیافت»، اما «ایشان گفت من میخواهم برای گسترش روابط به سنگال بروم و پس از بازگشت در خصوص این مورد صحبت خواهیم کرد و پس از آن به وی گفتم که از نظر من شما دیگر وزیر نیستید».
به نوشته تهران امروز، احمدینژاد همچنین درباره عزل غلامحسین محسنی اژهای از وزارت اطلاعات نیز ادعا کرده است که «به اژهای گفتم دو نفر از معاونین شما در وزارت اطلاعات دنبال براندازی هستند، اما وی قبول نکرد تا این که کار از کار گذشت و فتنه شده بود» و «بعدا اژهای فهمید که آنها برانداز هستند، ولی گفت که نمیشود کاری کرد اینها همه جا را گرفتهاند و فتنه فراگیر شده است، و گفتم خودم به صحنه میآیم و موضوع را حل میکنم».
تهران امروز با اشاره به این که منوچهرمتکی و محسنی اژهای که تاکنون درباره برکناری خود سکوت کرده بودند این بار «اظهارات احمدینژاد» را «تکذیب کردهاند»، نوشته است که اظهارات احمدینژاد «فقط منحصر به اژهای و متکی نبود و بسیاری از شخصیتهای دیگر را نیز شامل میشود» و «هر روز با واکنشهای تند و تکذیبهای پیاپی مواجه میشود و انتظار بر این است که در روزهای آینده عکسالعملهای بیشتر و شدیدتری را در این رابطه شاهد باشیم».
روزنامه شرق نیز در تیتر یک شماره ۱۸ آبان از قول محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه درباره اظهارات احمدینژاد نوشته است که «آن چه در مورد من مطرح شده کذب است».
روزنامه اعتماد با تیتر «متکی و اژهای تکذیب کردند» از «پسلرزههای سخنرانی احمدینژاد در جمع حامیان انتخاباتی» گزارشی منتشر کرده و نوشته است که تنها «پنج روز» بعد از «اظهارات محمود احمدینژاد در جمع حامیانش» دو وزیر سابق وی این اظهارات را تکذیب کرده و حتی محسنی اژهای آن را «دروغ» خوانده و «پیشنهاد برگزاری مناظره با رئیس سابق خود را مطرح کرده است».
اعتماد در عین حال نوشته است که «باید منتظر ماند که در آینده، زنجیره سخنان احمدینژاد درباره همکاران سابق و رقیبانش ادامه یابد»، چرا که وی به نزدیکانش وعده داد که «ماه آینده منتظر جلسه بعدی باشند»، جلساتی که به نوشته این روزنامه «مخاطبانی بیش از حاضرین در آن دارد»، اما احمدینژاد «ترجیح میدهد محتوایش را غیرمستقیم و از طریق سایتهای هوادار منتشر کند تا هم سخنش به گوش افراد مورد نظر برسد و هم مسئولیت آن را بر عهده نگیرد».
و روزنامه جمهوری اسلامی در صفحه یک خود خبر داده است که به دنبال بازداشت شماری از مقامهای دولتی در جریان اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، روز سهشنبه محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که «فشار میآورند تا به پرونده متهمان اصلی اختلاس بزرگ رسیدگی نکنیم».
این روزنامه همچنین نوشته است که سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به ادعای احمدینژاد مبنی بر این که «حمید پورمحمدی قائم مقام بانک مرکزی از سوی قوه قضائیه تحت فشار قرار گرفته تا رئیس دفتر احمدینژاد را متهم عنوان کند» اعلام کرده است که «این گفتهها کذب محض است» و «قائم مقام بانک مرکزی به عنوان متهم بازداشت شد، زیرا بیم تبانی وجود داشت».
تذکر جدی دفتر خامنهای به رسانهها
روزنامه ابتکار یک روز پس از انتشار اظهارات محمد دهقان از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره «تشکیل یک تیم تخصصی حقوقی از سوی دفتررهبری برای بررسی ایرادات قانون اساسی»، از «تذکر جدی دفتر رهبری» به خاطر انتشار این اظهارات خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، دفتر آیتالله خامنهای روز سهشنبه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که «اصحاب رسانه و تریبون از نقل و یا انعکاس هرگونه مطلب منتسب به رهبری و دفتر وی، که خارج از مجاری رسمی دفتر رهبری منتشر میشود، به طور جدی خودداری کنند».
ابتکار همچنین نوشته است که در این اطلاعیه که خطاب به رسانهها و مطبوعات منتشر شده تاکید شده است که «به رغم تذکراتی که تاکنون در جهت ابراز و نشر مطالب منتسب به رهبر» داده شده، «مجدداً با اظهاراتی غیرواقعی و بیاساس در تریبونهای عمومی خصوصاً در زمینه مباحث مهم و حساس مربوط به قانون اساسی مواجه شدیم که مایه تأسف بود».
روزنامههای شرق و ابتکار در شماره سهشنبه هفدهم آبانماه، ضمن انتشار سخنان محمد دهقان از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره «ماموریت ویژه تیم حقوقی دفتر رهبر جمهوری اسلامی برای بررسی ایرادات قانون اساسی»، از قول وی نوشته بودند که «سال گذشته دهها مورد از مواردی که باید مجددا در قانون اساسی مورد بازبینی و بازنگری قرار گیرد، به دستور دفتر رهبری» به «تیمی تخصصی از کارشناسان و حقوقدانان ارائه شده»، و این تیم حقوقی «گزارش تعدادی از این موارد رسیدگی شده را به دفتر رهبری» ارسال کرده است.
واکنش فرماندهان سپاه در قبال احتمال حمله نظامی به تاسیسات هستهای
اغلب روزنامههای وابسته به جناح حاکم از جمله روزنامههای جام جم، رسالت و کیهان «واکنش» شماری از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و نیز رئیس مجلس هشتم را در قبال «احتمال حمله نظامی آمریکا و اسرائیل» به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی مورد توجه قرار دادهاند.
روزنامه جام جم، وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی از قول احمد وحیدی از فرماندهان سپاه و «وزیر دفاع دولت احمدینژاد»، نوشته است که «هرگونه ماجراجویی و اقدام خصمانه علیه تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران با پاسخ قاطع، سریع و کوبنده نیروهای مسلح روبهرو خواهد شد».
این روزنامه همچنین تهدید علی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه علیه فرماندهان ارتش آمریکا را منتشر کرده، و از قول وی نوشته است که «نباید فراموش کنید که فرماندهان آمریکایی در افغانستان، عراق و کشورهای منطقه حضور و تردد فراوان دارند»، و «اگر یکی از ما را بکشید دهها نفر از شما را خواهیم کشت».
به نوشته روزنامه جام جم، «یدالله جوانی، رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران» هم با این ادعا که «آمریکا را سرکرده تروریستهای جهان به محاکمه میکشانیم»، گفته است که «جمهوری اسلامی در نزدیکترین نقطه به اسرائیل از امکاناتی برخوردار است که به راحتی میتواند جواب پشیمانکنندهای به این رژیم دهد».
همزمان روزنامه رسالت دیگر روزنامه وابسته به جناح حاکم از قول علی لاریجانی رئیس مجلس هشتم نوشته است که «تحرک غرب علیه ایران، جنگ روانی است».
روزنامه کیهان هم که تحت نظر نماینده آیتالله خامنهای فعالیت میکند، از قول حسین سلامی جانشین فرمانده سپاه پاسداران نوشته است که «موقعیت برخورد ما با دشمن عملیاتیتر از همیشه است و دشمن تغییر موقعیت داده و از نزدیک مسائل را دنبال میکند و به دنبال ایجاد فضایی است که برآوردهای بهروز او را پاسخ دهد».
این روزنامه وابسته به جناح حاکم همچنین از قول حسین نقوی یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نوشته است که «در صورت حمله نظامی، ایران قادر است در تمام خاک اروپا و آمریکا با دشمنان بجنگد و از خود دفاع کند».
به نوشته روزنامه کیهان، جواد جهانگیرزاده دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم نیز تهدید کرده است که «اگر بنا باشد یک چالش نظامی علیه ایران در منطقه ایجاد شود، حتماً اسرائیل با یک جهنم مواجه میشود».
«تماشای خشونت، ارزانترین تفریح»
روزنامه اعتماد گفتوگویی با ناصر فکوهی استاد پنجاه و پنج ساله انسانشناسی دانشگاه تهران منتشر کرده و از قول او نوشته است که «تماشای خشونت» در حال حاضر «ارزانترین تفریح» در ایران است.
ناصر فکوهی به این روزنامه گفته است که «وقتی امکانی برای دسترسی سهل و فارغ از ترس و واهمه برای استفاده از اوقات فراغت وجود نداشته باشد، نباید تعجب کنیم که چرا خیلیها به ارزانترین روشها یعنی تماشای خشونت در ابزارهای تصویری و یا استفاده از مواد مخدر مبادرت میکنند»، و «فراموش نکنیم که این ابزارها و این گونه «مصرف» خشونت، امروز در کشور ما ارزانترین و سهلالوصولترین شکل «تفریح» است».
این استاد دانشگاه تهران از «افزایش فاصله طبقاتی و خودنمایی ثروتمندان جدید» به عنوان «انگیزههای بسیار قدرتمندی» نام برده که میتواند «هم کنشگران را به سوی ارتکاب جنایت و خشونت بکشاند و هم فشار و تنشهای اجتماعی را به صورت عمومی بر کنشگران افزایش دهد»، و البته تاکید کرده است که «خشونت در بسیاری موارد زاده فقر است» و «اگر مردم بتوانند از تفریحات سالم برخوردار باشند و بدون محدودیتهای بیفایده و زیانبار، اوقات فراغت خود را به گونهای که مایلند البته بدون خدشه وارد کردن به حقوق دیگران و اخلاق اجتماعی بگذرانند، در این صورت دلیلی وجود ندارد که به سوی خشونت کشیده شوند».
به نوشته روزنامه اعتماد، ناصر فکوهی همچنین در تحلیل «شیوع انتشار تصویرهای خشن، فیلمبرداری از قتلها، مراسم اعدام، ضرب و جرحها» گفته است که «وقتی میبینیم امکانی برای دسترسی سهل و فارغ از ترس و واهمه و نگرانی برای استفاده از اوقات فراغت وجود نداشته باشد، نباید تعجب کنیم که چرا همه به ارزانترین روشها یعنی تماشای خشونت در ابزارهای تصویری و با استفاده از مواد مخدر مبادرت میکنند».
این استاد دانشگاه با تاکید بر این که «برای جلوگیری از این امر باید به صورتی عاجل دست به بازسازی ارزشهای اخلاقی در جامعه زد»، به روزنامه اعتماد گفته است که «باید با گشودن فضا و بالا بردن آزادیهای دموکراتیک و سطح بردباری در جامعه امکان ایجاد سازوکارها را برای تفریحات سالم بالا برد تا مردم به سوی این تفریحات کشیده شده و از گرایشهای بیمارگونه خود دور شوند».
اغلب روزنامههای وابسته به جناح حاکم از جمله روزنامههای جام جم، رسالت و کیهان «واکنش» شماری از فرماندهان سپاه و نیز رئیس مجلس هشتم به «احتمال حمله نظامی» به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی را منتشر کردهاند.
روزنامه ابتکار یک روز پس از انتشار اظهارات محمد دهقان، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، درباره «تشکیل یک تیم تخصصی حقوقی از سوی دفتررهبری برای بررسی ایرادات قانون اساسی»، از «تذکر جدی دفتر رهبری» به خاطر انتشار این اظهارات خبر داده است.
روزنامه اعتماد در شماره چهارشنبه گفتوگویی با ناصر فکوهی، استاد دانشگاه تهران، منتشر کرده و از قول او نوشته «تماشای خشونت» در حال حاضر «ارزانترین تفریح» در ایران است.
«متکی: اظهارات ۲۰ سطری احمدینژاد، ۲۴ نکته خلاف واقع دارد»
روزنامههای تهران امروز، شرق، اعتماد، و جمهوری اسلامی خبر دادهاند که تنها چند روز پس از آن که رئیس دولت طی سخنرانی در جمع اعضای ستادهای انتخاباتیش ادعاهایی درباره برکناری دو وزیر سابق دولتش ابراز کرد، روز سهشنبه منوچهر متکی و غلامحسین محسنی اژهای اظهارات محمود احمدینژاد را تکذیب کردند.
روزنامه تهران امروز در تیتر یک شماره چهارشنبه خبر داده است که منوچهر متکی وزیر سابق خارجه ادعاهای اخیر احمدینژاد را تکذیب کرده، و غلامحسین محسنی اژهای وزیر سابق اطلاعات در جمع خبرنگاران «احمدینژاد را به مناظره» فراخوانده است.
به گزارش این روزنامه، «بعد از آن که محمود احمدینژاد در جمع حامیانش از حاشیههای عزل منوچهر متکی سخن گفت و مطالبی در مورد محسنی اژهای و معاونانش در وزارت اطلاعات مطرح کرد، وزرای اخراجی کابینه دولت دهم سخنان وی را تکذیب کردند» و «منوچهر متکی اعلام کرد که شایسته جایگاه ریاست جمهوری نیست که در اظهارات ۲۰ سطری ایشان، ۲۴ نکته خلاف واقع، ناروا و یا ادعای نادرست وجود داشته باشد».
تهران امروز همچنین نوشته است که «محسنی اژهای نیز با ابراز تردید در مورد این اظهارات» گفته است که «اگر این مطالب درست باشد، خیلی مایل هستم آقایان جلسه را تشکیل بدهند و خبرنگاران هم تشریف بیاورند و جواب بدهیم. جوابها نباید از مردم پوشیده بماند».
این روزنامه یادآوری کرده است که پنجشنبه پنجم آبانماه محمود احمدینژاد طی سخنانی در جمع اعضای ستاد انتخاباتی خود درباره برکناری منوچهر متکی از وزارت خارجه ادعا کرد که «در جلسهای تصمیم بر آن گرفته شد که متکی از دولت کنار گذاشته شود، ولی پس از آن جلسه وی در جلسات دولت حضور نیافت»، اما «ایشان گفت من میخواهم برای گسترش روابط به سنگال بروم و پس از بازگشت در خصوص این مورد صحبت خواهیم کرد و پس از آن به وی گفتم که از نظر من شما دیگر وزیر نیستید».
به نوشته تهران امروز، احمدینژاد همچنین درباره عزل غلامحسین محسنی اژهای از وزارت اطلاعات نیز ادعا کرده است که «به اژهای گفتم دو نفر از معاونین شما در وزارت اطلاعات دنبال براندازی هستند، اما وی قبول نکرد تا این که کار از کار گذشت و فتنه شده بود» و «بعدا اژهای فهمید که آنها برانداز هستند، ولی گفت که نمیشود کاری کرد اینها همه جا را گرفتهاند و فتنه فراگیر شده است، و گفتم خودم به صحنه میآیم و موضوع را حل میکنم».
تهران امروز با اشاره به این که منوچهرمتکی و محسنی اژهای که تاکنون درباره برکناری خود سکوت کرده بودند این بار «اظهارات احمدینژاد» را «تکذیب کردهاند»، نوشته است که اظهارات احمدینژاد «فقط منحصر به اژهای و متکی نبود و بسیاری از شخصیتهای دیگر را نیز شامل میشود» و «هر روز با واکنشهای تند و تکذیبهای پیاپی مواجه میشود و انتظار بر این است که در روزهای آینده عکسالعملهای بیشتر و شدیدتری را در این رابطه شاهد باشیم».
روزنامه شرق نیز در تیتر یک شماره ۱۸ آبان از قول محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه درباره اظهارات احمدینژاد نوشته است که «آن چه در مورد من مطرح شده کذب است».
روزنامه اعتماد با تیتر «متکی و اژهای تکذیب کردند» از «پسلرزههای سخنرانی احمدینژاد در جمع حامیان انتخاباتی» گزارشی منتشر کرده و نوشته است که تنها «پنج روز» بعد از «اظهارات محمود احمدینژاد در جمع حامیانش» دو وزیر سابق وی این اظهارات را تکذیب کرده و حتی محسنی اژهای آن را «دروغ» خوانده و «پیشنهاد برگزاری مناظره با رئیس سابق خود را مطرح کرده است».
اعتماد در عین حال نوشته است که «باید منتظر ماند که در آینده، زنجیره سخنان احمدینژاد درباره همکاران سابق و رقیبانش ادامه یابد»، چرا که وی به نزدیکانش وعده داد که «ماه آینده منتظر جلسه بعدی باشند»، جلساتی که به نوشته این روزنامه «مخاطبانی بیش از حاضرین در آن دارد»، اما احمدینژاد «ترجیح میدهد محتوایش را غیرمستقیم و از طریق سایتهای هوادار منتشر کند تا هم سخنش به گوش افراد مورد نظر برسد و هم مسئولیت آن را بر عهده نگیرد».
و روزنامه جمهوری اسلامی در صفحه یک خود خبر داده است که به دنبال بازداشت شماری از مقامهای دولتی در جریان اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، روز سهشنبه محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که «فشار میآورند تا به پرونده متهمان اصلی اختلاس بزرگ رسیدگی نکنیم».
این روزنامه همچنین نوشته است که سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به ادعای احمدینژاد مبنی بر این که «حمید پورمحمدی قائم مقام بانک مرکزی از سوی قوه قضائیه تحت فشار قرار گرفته تا رئیس دفتر احمدینژاد را متهم عنوان کند» اعلام کرده است که «این گفتهها کذب محض است» و «قائم مقام بانک مرکزی به عنوان متهم بازداشت شد، زیرا بیم تبانی وجود داشت».
تذکر جدی دفتر خامنهای به رسانهها
روزنامه ابتکار یک روز پس از انتشار اظهارات محمد دهقان از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره «تشکیل یک تیم تخصصی حقوقی از سوی دفتررهبری برای بررسی ایرادات قانون اساسی»، از «تذکر جدی دفتر رهبری» به خاطر انتشار این اظهارات خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، دفتر آیتالله خامنهای روز سهشنبه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که «اصحاب رسانه و تریبون از نقل و یا انعکاس هرگونه مطلب منتسب به رهبری و دفتر وی، که خارج از مجاری رسمی دفتر رهبری منتشر میشود، به طور جدی خودداری کنند».
ابتکار همچنین نوشته است که در این اطلاعیه که خطاب به رسانهها و مطبوعات منتشر شده تاکید شده است که «به رغم تذکراتی که تاکنون در جهت ابراز و نشر مطالب منتسب به رهبر» داده شده، «مجدداً با اظهاراتی غیرواقعی و بیاساس در تریبونهای عمومی خصوصاً در زمینه مباحث مهم و حساس مربوط به قانون اساسی مواجه شدیم که مایه تأسف بود».
روزنامههای شرق و ابتکار در شماره سهشنبه هفدهم آبانماه، ضمن انتشار سخنان محمد دهقان از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره «ماموریت ویژه تیم حقوقی دفتر رهبر جمهوری اسلامی برای بررسی ایرادات قانون اساسی»، از قول وی نوشته بودند که «سال گذشته دهها مورد از مواردی که باید مجددا در قانون اساسی مورد بازبینی و بازنگری قرار گیرد، به دستور دفتر رهبری» به «تیمی تخصصی از کارشناسان و حقوقدانان ارائه شده»، و این تیم حقوقی «گزارش تعدادی از این موارد رسیدگی شده را به دفتر رهبری» ارسال کرده است.
واکنش فرماندهان سپاه در قبال احتمال حمله نظامی به تاسیسات هستهای
اغلب روزنامههای وابسته به جناح حاکم از جمله روزنامههای جام جم، رسالت و کیهان «واکنش» شماری از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و نیز رئیس مجلس هشتم را در قبال «احتمال حمله نظامی آمریکا و اسرائیل» به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی مورد توجه قرار دادهاند.
روزنامه جام جم، وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی از قول احمد وحیدی از فرماندهان سپاه و «وزیر دفاع دولت احمدینژاد»، نوشته است که «هرگونه ماجراجویی و اقدام خصمانه علیه تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران با پاسخ قاطع، سریع و کوبنده نیروهای مسلح روبهرو خواهد شد».
این روزنامه همچنین تهدید علی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه علیه فرماندهان ارتش آمریکا را منتشر کرده، و از قول وی نوشته است که «نباید فراموش کنید که فرماندهان آمریکایی در افغانستان، عراق و کشورهای منطقه حضور و تردد فراوان دارند»، و «اگر یکی از ما را بکشید دهها نفر از شما را خواهیم کشت».
به نوشته روزنامه جام جم، «یدالله جوانی، رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران» هم با این ادعا که «آمریکا را سرکرده تروریستهای جهان به محاکمه میکشانیم»، گفته است که «جمهوری اسلامی در نزدیکترین نقطه به اسرائیل از امکاناتی برخوردار است که به راحتی میتواند جواب پشیمانکنندهای به این رژیم دهد».
همزمان روزنامه رسالت دیگر روزنامه وابسته به جناح حاکم از قول علی لاریجانی رئیس مجلس هشتم نوشته است که «تحرک غرب علیه ایران، جنگ روانی است».
روزنامه کیهان هم که تحت نظر نماینده آیتالله خامنهای فعالیت میکند، از قول حسین سلامی جانشین فرمانده سپاه پاسداران نوشته است که «موقعیت برخورد ما با دشمن عملیاتیتر از همیشه است و دشمن تغییر موقعیت داده و از نزدیک مسائل را دنبال میکند و به دنبال ایجاد فضایی است که برآوردهای بهروز او را پاسخ دهد».
این روزنامه وابسته به جناح حاکم همچنین از قول حسین نقوی یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نوشته است که «در صورت حمله نظامی، ایران قادر است در تمام خاک اروپا و آمریکا با دشمنان بجنگد و از خود دفاع کند».
به نوشته روزنامه کیهان، جواد جهانگیرزاده دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم نیز تهدید کرده است که «اگر بنا باشد یک چالش نظامی علیه ایران در منطقه ایجاد شود، حتماً اسرائیل با یک جهنم مواجه میشود».
«تماشای خشونت، ارزانترین تفریح»
روزنامه اعتماد گفتوگویی با ناصر فکوهی استاد پنجاه و پنج ساله انسانشناسی دانشگاه تهران منتشر کرده و از قول او نوشته است که «تماشای خشونت» در حال حاضر «ارزانترین تفریح» در ایران است.
ناصر فکوهی به این روزنامه گفته است که «وقتی امکانی برای دسترسی سهل و فارغ از ترس و واهمه برای استفاده از اوقات فراغت وجود نداشته باشد، نباید تعجب کنیم که چرا خیلیها به ارزانترین روشها یعنی تماشای خشونت در ابزارهای تصویری و یا استفاده از مواد مخدر مبادرت میکنند»، و «فراموش نکنیم که این ابزارها و این گونه «مصرف» خشونت، امروز در کشور ما ارزانترین و سهلالوصولترین شکل «تفریح» است».
این استاد دانشگاه تهران از «افزایش فاصله طبقاتی و خودنمایی ثروتمندان جدید» به عنوان «انگیزههای بسیار قدرتمندی» نام برده که میتواند «هم کنشگران را به سوی ارتکاب جنایت و خشونت بکشاند و هم فشار و تنشهای اجتماعی را به صورت عمومی بر کنشگران افزایش دهد»، و البته تاکید کرده است که «خشونت در بسیاری موارد زاده فقر است» و «اگر مردم بتوانند از تفریحات سالم برخوردار باشند و بدون محدودیتهای بیفایده و زیانبار، اوقات فراغت خود را به گونهای که مایلند البته بدون خدشه وارد کردن به حقوق دیگران و اخلاق اجتماعی بگذرانند، در این صورت دلیلی وجود ندارد که به سوی خشونت کشیده شوند».
به نوشته روزنامه اعتماد، ناصر فکوهی همچنین در تحلیل «شیوع انتشار تصویرهای خشن، فیلمبرداری از قتلها، مراسم اعدام، ضرب و جرحها» گفته است که «وقتی میبینیم امکانی برای دسترسی سهل و فارغ از ترس و واهمه و نگرانی برای استفاده از اوقات فراغت وجود نداشته باشد، نباید تعجب کنیم که چرا همه به ارزانترین روشها یعنی تماشای خشونت در ابزارهای تصویری و با استفاده از مواد مخدر مبادرت میکنند».
این استاد دانشگاه با تاکید بر این که «برای جلوگیری از این امر باید به صورتی عاجل دست به بازسازی ارزشهای اخلاقی در جامعه زد»، به روزنامه اعتماد گفته است که «باید با گشودن فضا و بالا بردن آزادیهای دموکراتیک و سطح بردباری در جامعه امکان ایجاد سازوکارها را برای تفریحات سالم بالا برد تا مردم به سوی این تفریحات کشیده شده و از گرایشهای بیمارگونه خود دور شوند».