ملی – مذهبی‌های خارج انتخابات مجلس را تحریم کردند

عبدالعلی بازرگان از جمله امضاکنندگان بیانیه ملی - مذهبی‌های خارج از ایران است

عده‌ای از فعالان ملی – مذهبی در خارج از ایران در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه منتشر شد با انتقاد از وضعیت فعلی کشور که به گفته آنها «یکی از بحرانی‌ترین شرایط را می‌گذراند» اعلام کردند که در انتخابات مجلس در اسفندماه سال جاری شرکت نخواهند کرد.

این عده ضمن آن که راه حل شرایط بحرانی کشور را «انتخابات آزاد و سالم و موثر» دانسته‌اند اعلام کرده‌اند که چون شرایط حاکم بر کشور «استبدادی، انحصاری و فریب‌کاری سیاسی» است در انتخابات آتی مجلس شرکت نخواهند کرد.

فعالان ملی – مذهبی خارج از ایران نخستین گروهی نیستند که انتخابات پیش روی مجلس در اسفندماه را «نمایشی» و «فریب‌کاری» دانسته و شرکت در آن را تحریم کرده‌اند.

پیشتر سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، جمعی از نمایندگان سابق مجلس ایران، جبهه مشارکت ایران اسلامی و عده‌ای از زندانیان سیاسی نیز اعلام کرده بودند که به دلیل «نمایشی» بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی در آن شرکت نخواهند کرد.

جمعی از نمایندگان ادوار مجلس ایران نیز که هم‌اکنون مقیم خارج هستند در بیانیه‌ای که دوم دی‌ماه منتشر شد اعلام کردند که به دلیل آن که «شرایط حداقلی» محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق، فراهم نشده انتخابات آینده مجلس هیچ فایده‌ای برای مردم ایران ندارد.

مقصود آنها از «شرایط حداقلی» آقای خاتمی سه پیش‌شرطی است که او سال گذشته برای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس نهم مطرح کرد: «آزادی زندانيان سياسی، پای‌بندی همگان به قانون اساسی و فراهم شدن امکان برگزاری انتخابات سالم و آزاد» که به اذعان خود محمد خاتمی تاکنون مهیا نشده‌اند.

در بیانیه ملی – مذهبی‌های خارج از ایران که امضای افرادی چون عبدالعلی بازرگان، رضا علیجانی، مرتضی کاظمیان و حسن یوسفی اشکوری را بر خود دارد شرکت در انتخابات آینده مجلس «بی‌اعتنایی به سرکوب‌های سالیان اخیر و خون‌های بناحق‌ریخته» توصیف شده است.

این عده از ملی – مذهبی‌های خارج از کشور همچنین از فعالان سیاسی و مدنی داخل کشور خواسته‌اند «به جای سکوت و کناره‌گیری فعال... صدای اعتراض خود را به نمایش فریب‌کارانه انتخاباتی به گوش دیگران برسانند».

دو صفت «نمایشی» و «فرمایشی» ترجیع‌بند تمام افراد و گروه‌هایی بوده است که تاکنون با شرکت در انتخابات پیش روی مجلس اعلام مخالفت کرده‌اند.

در حالی که اکثریت اصلاح‌طلبان و مخالفان حکومت در ایران مخالفت خود را با شرکت در انتخابات آتی مجلس اعلام کرده‌اند، اصول‌گرایان منتقد دولت محمود احمدی‌نژاد از جمله علی مطهری با مشکل رد صلاحیت از سوی وزارت کشور دست و پنجه نرم می‌کنند.