معاون سازمان محیط زیست: بیش از دو میلیون اسلحه در دست مردم است

یک شکارچی پیش از کشتن گوزن در ایران؛ شکارچیان غیرقانونی به طور چشم‌گیری حیات وحش کشور را به خطر انداخته‌اند

فرهاد دبیری٬ معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفته که در حال حاضر بیش از دو میلیون قبضه سلاح در اختیار مردم قرار دارد که نیمی از آن‌ها «فاقد مجوز» است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان آقای دبیری این تعداد سلاح را «تهدیدی» برای محیط زیست اعلام و از کاهش گونه‌های مختلف حیوانی در ایران ابزار نگرانی کرده است.

از شکار غیرمجاز به عنوان یکی از عوامل کاهش گونه‌های جانوری کم‌یاب و یا در معرض انقراض در ایران نام برده می‌شود، که سالانه به کشته شدن صد‌ها حیوان در کشور می‌انجامد.

مسئولان حفاظت از محیط زیست و رسانه‌های در ایران به طور مرتب از شناسایی و بازداشت شکارچیان غیرمجاز خبر می‌دهند.

ایران دارای ۵۰۰ گونه پستاندار و ۱۹۰ گونه پرنده است که شکار غیرمجاز به همراه تخریب زیستگاه‌ها و نابودی اکوسیستم‌ها باعث کاهش جمعیت، انقراض و نابودی آن‌ها شده است.

طرح‌های مجازی شهروندان برای حمایت از گونه‌های جانوری در ایران

آن‌طور که مقام‌های مسئول اعلام کرده‌اند در کشور به طور میانگین روزی ۲۸ مورد شکار غیرمجاز و سه قبضه سلاح غیرمجاز ثبت می‌شود.

شهریور ماه سال گذشته معصومه ابتکار٬ رئیس سازمان محیط زیست ایران از اینکه بازنگری در سیاست‌های شکار مانع از روند شکار غیرمجاز نشده٬ انتقاد کرده بود.

خانم ابتکار با ابراز تاسف در مورد روند رو به گسترش شکار غیرمجاز در ایران، شکار را موضوعی پیچیده توصیف کرده بود که نیازمند مهار، برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی است.

موافقت وزارت دفاع با درخواست سال گذشته سازمان محیط زیست به منظور توقف تولید سلاح‌های شکاری از جمله سیاست‌های این سازمان برای کنترل و کاهش شکار‌های غیرمجاز در ایران است.

سازمان صنایع دفاع سال ۱۳۷۳ اقدام به تولید و توزیع تفنگ نخجیر ۱ کرده بود که سلاحی تک‌لول ساچمه‌زن با کالیبر ۱۲ برای شکار پرنده است.

این سازمان چندی بعد سلاح‌ شکاری نخجیر ۲ و ۳ را هم روانه بازار کرد که یکی از کاربرد‌های آن‌ها شکار پستانداران بود.

سلاح‌های غیرمجاز شکاری و شکارچیان غیرمجاز علاوه بر اینکه تهدیدی برای گونه‌های مختلف جانوری محسوب می‌شوند به تهدید جانی علیه محیط‌بان‌ها نیز تبدیل شده‌اند.

در ایران حدود دو هزار و ۶۸۸ محیط‌بان وظیفه پاسداری از ۱۷ میلیون هکتار را به عهده دارند که در سال‌های اخیر برخی از آن‌ها از سوی شکارچیان غیرمجاز هدف قرار گرفته‌اند.

تعدادی از این محیط‌بان‌ها هم به اتهام قتل شکار‌چیان غیرمجاز دادگاهی و در آستانه اعدام قرار دارند.