«کرک، تهدیدی تازه برای جوانان ایران است»

سازمان ملل تعداد معتادان را حدود ۶ ميليون نفر و يا تقريبا ۱۰ در صد جمعيت ايران می داند.

دکتر شادنيا، دبير انجمن سم شناسی و مسمويت ایران، جوانان و نوجوانان ۱۵ تا ۳۵ سال ایرانی را، قربانيان ماده مخدر «کرک» دانست.


وی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت که مقدار زياد هرويين موجود در «کرک» موجب مسمويت و حتی فوت افراد می شود.


همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، حميدرضا حسن آبادی، مدير کل مبارزه با مواد مخدر نيروی انتظامی، در نشستی در روز شنبه، « کريستال» و «کراک» را خطرناک ترين نوع هرويين دانست.


آقای حسن آبادی برخورد جدی با «کراک»، «کريستال» و «هرويين» را اولویت های نيروی انتظامی نامید و افزود اين مواد به راحتی مصرف می شوند و به دليل فشردگی آن به آسانی توزيع می شود.


وی تعداد دانش آموزان و دانشجويان دستگير شده را حدود ۶۴۰ نفر اعلام کرد که به گفته وی رقم بالايی نيست.


علی هاشمی، دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، پيشتر تعداد معتادان کل کشور را ۲ ميليون نفر اعلام کرده بود که يک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر را «معتاد قطعی» و ۸۰۰ هزار نفر را «معتاد تفنی» ناميد. وی همچنين تعداد دانش آموزان و دانشجويان دستگير شده را یک و یک دهم در صد کل معتادين دستگير شده دانست.


سازمان ملل، آمار رسمی ايران را بسيار کمتر از معتادين واقعی می داند و تعداد معتادان را حدود ۶ ميليون نفر و يا تقريبا ۱۰ در صد جمعيت ايران ارزیابی می کند.


به گفته علی هاشمی، بر اساس شاخص دستگيری ها می توان تعداد دانش آموزان و دانشجويان معتاد را حدود ۱۵ هزار نفر دانست.


افزايش دانش آموزان معتاد در ايران موجب شده که «طرح جامع پيشگيری از سو مصرف مواد مخدر و اعتياد بين دانش آموزان» تدوين و جزييات آن برای اجرا در سال ۸۵-۸۶ اعلام شد.


گسترش پژوهش های ملی و منطقه ای، آموزش مجريان، دانش آموزان و دانشجويان از جمله محورهای اصلی اين طرح به شمار می روند.