ایران «منفی ترین چهره» را در جهان دارد

يک نظرسنجی بين المللی نشان می دهد که ايران دارای «منفی ترين وجهه جهانی» است.

يک نظرسنجی که به سفارش سرويس بين المللی بی بی سی در ۳۴ کشور جهان صورت گرفته است، نشان می دهد که ايران در میان شهروندان این کشورها «منفی ترين وجهه جهانی» را دارد.


۱۷ هزار نفر در اين نظر سنجی که توسط موسسه «گلوبال اسکن» و به سفارش بی بی سی انجام شده، شرکت کردند و نظر خود را در مورد ۱۴ کشور بيان داشتند.


۵۴ درصد از شرکت کنندگان در اين نظرسنجی معتقدند که ايران دارای تاثير منفی بر اوضاع جهانی است، در حالی که ۲۰ درصد از اين افراد گفته اند ايران دارای وجه مثبتی بوده و بقيه نيز نظری نداشتند.


به گزارش رويترز، دست اندرکاران اين نظرسنجی گفتند که برنامه غنی سازی اورانيوم ايران، دليل اصلی اين نقطه نظر منفی در مورد اين کشور است. نظرات منفی در مورد ایران نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است.


۵۴ درصد از شرکت کنندگان در اين نظرسنجی معتقدند که ايران دارای تاثير منفی بر اوضاع جهانی است، در حالی که ۲۰ درصد از اين افراد گفته اند ايران دارای وجه مثبتی بوده و بقيه نيز نظری نداشتند.

آمريکا و غرب ايران را متهم می کنند که قصد ساختن بمب اتمی را دارد ولی تهران همواره اين اتهامات را رد کرده برنامه هسته ای خود را صلح آميز می خواند.


پس از ايران، اسرائيل دومين کشوری است که بدترين وجهه بين المللی را دارد.


۵۲ درصد از پرسش شدگان معتقدند که نقش اين کشور در امور بين المللی منفی است، در حالی که ۱۹ درصد نظر مثبتی در اين مورد دارند.


پاکستان و کره شمالی به ترتيب پس از ايران و اسرائيل دارای منفی ترين وجهه جهانی هستند.


اين نظرسنجی از سال ۲۰۰۵ انجام می شود و اين بار برای نخستين بار وجهه آمريکا بهبود يافته است.


۴۷ درصد از شرکت کنندگان در نظر سنجی بر اين باورند که اين کشور تاثير منفی در جهان داشته است و ۳۵ درصد نقش آمريکا را مثبت دانسته اند.


به گزارش بی بی سی، کرت ولکر يکی از مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمريکا، در واکنش به اين نظر سنجی گفت وجهه آمريکا در جهان در سال های گذشته منفی بوده است. وی سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ را به ديل جنگ عراق «غير عادی» توصيف کرد.


مسئولان نظر سنجی در مورد بهبود وجهه آمريکا گفتند: « اين شايد به دليل نزديک شدن انتخابات رياست جمهوری اين کشور باشد و احتمال دارد بسياری اميدوار باشند که دولت جديد آمريکا از سياست خارجی فعلی کاخ سفيد فاصله بگيرد.»


بيش از ۵۰ درصد از شرکت کنندگان در اين نظر سنجی در کشورهای آمريکای مرکزی، کنيا، فيليپين، اسرائيل، نيجريه، غنا مثبت ترين نظر را در مورد آمريکا دارند در حالی که کمتر از ۲۰ درصد پرسش شوندگان در مکزيک، روسيه، آرژانتين، مصر، هند و روسيه نقش آمريکا را مثبت دانسته اند.


کشورهای آلمان ژاپن در صدر بهترين های اين نظر سنجی جای دارند و پس از آنه به ترتيب فرانسه، بريتانيا، برزيل، چين، هند و روسيه قرار گرفته اند.