روحانی: نباید در جامعه دشمن فرضی درست کنیم

حسن روحانی:«« نبايد در جامعه دشمن فرضی درست کنيم.»

حسن روحانی، رييس مرکز استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام و دبير سابق شورای عالی امنيت ملی ايران، روز چهارشنبه، ۳۰ آبان ماه، گفت: « نبايد در جامعه دشمن فرضی درست کنيم. تاريخ به ما می گويد جوامعی که برای خود دشمن فرضی ايجاد کردند همواره شکست خوردند.»


وی افزود: «دشمن فرضی موجب رودرويی گروه های اجتماعی و شکاف می شود. نمی توان رقبا را حذف کرد بايد با رقيب تعامل داشت، نمی شود رقيب را دشمن خواند.»


به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، آقای روحانی که در همايش «صنعت گران جوان» حضور داشت، افزود : «سوابق گذشته همه ما مشخص است و مشخص است انقلاب و جنگ روی دوش چه کسانی پيروز شد. بايد از مشورت همه استفاده کرد. با سه نفر و ۱۰ نفر نمی شود کشور را اداره کنيم. بايد از همه انديشه ها و نخبگان استفاده کنيم.»


اظهارات آقای روحانی به نظر می رسد، پاسخی است به تهديدات اخير محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، در مورد افشای کسانی که وی از آنها به عنوان «خائنين هسته ای» نام می برد.


روحانی:اگر مردم در صحنه انتخابات حضور فعال نداشته باشند و احزاب در معرفی شايسته ترين افراد موفق نباشند نتيجه آن حضور يک گروه کم تجربه در مديريت کشور است.

به نظر می رسد که این اظهارات رييس جمهوری ايران در مورد پرونده حسين موسويان، عضو تيم سابق هسته ای ايران و از افراد نزديک به اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجلس خبرگان و آقای روحانی بوده که از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی متهم به افشای مسائل اتمی ايران شده است.


آقای موسويان، در ارديبهشت ماه امسال به اتهام ارتباط با عوامل بيگانه و تبادل اطلاعات با آن ها بازداشت شد اما چند روز بعد با قرار وثيقه دويست ميليون تومانی آزاد شد.


حسن روحانی همچنین به خبرنگاران درباره سخنان وزير اطلاعات مبنی بر مجرم بودن آقای موسويان، گفت: «تنها دادگاه صالح است که می تواند بگويد فردی مجرم است يا خير.»


وی افزود:« وزارت اطلاعات مثل پليس و کلانتری است. آيا کلانتری می تواند بگويد جرم فلان فرد محرز است؟»


اوايل مهرماه، حسن روحانی در يک سخنرانی پيرامون پرونده حسين موسويان گفته بود: « پيشداوری و سياسی کردن اين قبيل موضوعات، قبل از هر چيز، به ضرر کشور است. وزارت اطلاعات حتما به عنوان ضابط قضايی، حق و بلکه ماموريت قانونی دارد هرگونه ابهامی در عملکرد مسوولان را بررسی کند. اما احراز جرم و اثبات اتهام طبق قانون فقط بر عهده دادگاه صالحه است.»


توسعه سیاسی


دبير سابق شورای عالی امنيت ملی ايران گفت در حال حاضر بايد تنش ها راکم کرد و نبايد بهانه به دست دشمنان داد و با سخنان نسنجيده آنها را تحريک کرد.


آقای روحانی افزود که «توسعه اقتصادی بدون توسعه سياسی امکان پذير هم باشد پايدار نخواهد بود. اگر مردم در صحنه انتخابات حضور فعال نداشته باشند و احزاب در معرفی شايسته ترين افراد موفق نباشند نتيجه آن حضور يک گروه کم تجربه در مديريت کشور است.»


آقای روحانی همچنين از برنامه ۲۰ ساله دفاع کرد و گفت: «متاسفانه هر طرحی برای کشور می آيد پس از مدتی تبديل به شعار می شود. چشم انداز ۲۰ ساله چه شد؟»


آقای روحانی در اواسط مهر ماه گذشته نيز در جمع اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه – از احزاب راست ميانه و نزديک به اکبر هاشمی رفسنجانی – سخنرانی می کرد، بدون اينکه نامی از محمود احمدی نژاد ببرد، وی و اطرافيانش را به «تنگ نظری، خودخواهی و عدم اعتنا به نظرات ديگران» متهم کرد.