سازمان ملل: توان نظامی حزب الله بازسازی شده است

در جریان جنگ ۳۳ روزه بین اسراييل و گروه حزب الل لبنان دهها تن کشته و هزاران نفر زخمی و آواره شدند.

سازمان ملل متحد اعلام کرد که با گذشت ده ماه از پايان جنگ ۳۳ روزه بین اسراييل و حزب الله، اين گروه شيعه مسلح، همچنان ازکاروان های متعدد انواع جنگ افزاربرخوردارمی شود، و توانسته است توان نظامی خود را که در این جنگ ضربه خورده بود، بازسازی کند.


بان گی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارش خود، سوريه را در انتقال کاروان های جنگ افزار برای حزب الله مقصر دانسته و خواهان همکاری دمشق با دولت قانونی لبنان شد تا این دولت بتواند حاکميت خود را بر سراسر آن کشور اعمال کند.


گزارش دبيرکل سازمان ملل، در عین حال از اسراییل نیز انتقاد کرده و گفته است که ادامه پرواز هليکوپترها و جنگنده های اسراييل در آسمان لبنان را برای نيروهای پاسدار صلح سازمان ملل درلبنان، امری «نگران کننده» می داند.


بان گی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارش خود، سوريه را در انتقال کاروان های جنگ افزار برای حزب الله مقصر دانسته و خواهان همکاری دمشق با دولت قانونی لبنان شد تا این دولت بتواند حاکميت خود را بر سراسر آن کشور اعمال کند.

بان گی مون تاکيد کرد که برخلاف آنچه که در قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنيت در سه سال پيش درخواست شده بود، دولت لبنان نتوانسته گروه های مسلح در این کشور، بويژه حزب الله راخلع سلاح کند.



دبيرکل سازمان ملل همزمان با انتشاراين گزارش، با نخست وزيرلبنان، فواد سنيوره تلفنی گفت و گو و تاکيد کرد که سازمان ملل از درخواست دولت لبنان برای تشکيل دادگاه بين المللی بررسی پرونده قتل رفيق حريری حمايت می کند.


رفيق حريری، نخست وزیر سابق لبنان، دو سال و سه ماه پيش بر اثر انفجاری مهيب در بيروت به قتل رسيد، و برخی گزارش ها، انگشت اتهام را در اين سوء قصد سياسی متوجه سوريه کرده است.


کاندولیزا رایس، وزير امور خارجه آمريکا، نيز دوشنبه شب درمصاحبه ای با شبکه تلويزيونی العربيه گفت که «برپايی دادگاه بين المللی، عليرغم اختلاف نظر بين جناح های سياسی لبنان، امکان پذيراست، و اگرضرورت يابد، به فصل هفتم منشور سازمان ملل استناد خواهد شد.»



وزیر امور خارجه آمریکا می گوید که برپايی دادگاه بين المللی، عليرغم اختلاف نظر بين جناح های سياسی لبنان، امکان پذيراست.

اين اظهارات در حالی صورت می گیرد که شيخ حسن نصرالله، دبيرکل گروه حزب الله، همچنان دولت فواد سنيوره را برای بررسی اين امر و ديگر مسائل لبنان، «فاقد مشروعيت» می داند، و گفته است که شورای امنيت نيز از صلاحيت لازم برای بررسی پرونده قتل رفيق حريری برخوردار نيست.


حسن نصرالله، آمريکا را عامل دادن دستور به اسراييل برای آغاز جنگ ۳۳ روزه سال گذشته متهم کرد، و مدعی شد، که اين احتمال هنوز وجود دارد که آمريکا بار دیگر اسرایيل را به جنگی ديگر در لبنان بکشاند.


شيخ نعيم قاسم، معاون حسن نصرالله نيز روز شنبه در مصاحبه ای با شبکه عربی الجزيره گفت: « حزب الله نقاط قوت خود، و بويژه نقاط ضعف اسراييل را ارزيابی کرده و طرح نظامی جديدی براساس بکارگيری تجهيزات تازه، برای يک جنگ احتمالی ديگر با اسراييل تهيه کرده است.»


شيخ نبيل کاووک، يک مقام ديگر حزب الله، دولت فواد سنيوره را به «همدستی با اسراييل» متهم کرد و گفت: «تلاش سنيوره برای خلع سلاح حزب الله، جز خدمت به اسراييل نيست.»