ایران حمله به «منطقه سبز» بغداد را محکوم کرد

آقای حسینی همچنین بمباران شهرک صدر که مقر جیش المهدی است را محکوم کرده است.(عکس:ایسنا)

وزارت امور خارجه ايران، روز سه شنبه، برای نخستين بار حمله و راکت باران منطقه سبز بغداد را که تحت کنترل آمريکا است، محکوم کرد.


محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در مورد اين حملات گفت: «از نظر جمهوری اسلامی ايران حمله به منطقه سبز بغداد که محل استقرار نهادها و سازمانهای دولت مردمی حاکم بر عراق و مراکز ديپلماتيک می باشد به شدت محکوم است.»


منطقه سبز مقر سفارت آمريکا و برخی از مراکز دولت عراق بوده و تحت محافظت شديد امنيتی قرار دارد.


مقامات آمريکايی روز دوشنبه اعلام کردند که راکت باران منطقه سبز و يک پايگاه نظامی در بغداد، در روز يکشنبه، موجب کشته شدن سه سرباز آمريکايی و زخمی شدن ۳۱ نفر ديگر شدند.


يکی از مقامات آمريکايی که نخواست هويتش فاش شود، پیشتر، به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفت که «راکت باران منطقه سبز از شهرک صدر صورت گرفته است.»


شهرک صدر محل استقرار نیروهای جیش المهدی وابسته به مقتدی صدر، روحانی تندرو شیعه است که تحت حمایت ایران قرار دارد و در هفته های اخیر درگیری های شدیدی با ارتش عراق داشته است.


  • «از نظر جمهوری اسلامی ايران حمله به منطقه سبز بغداد که محل استقرار نهادها و سازمانهای دولت مردمی حاکم بر عراق و مراکز ديپلماتيک می باشد به شدت محکوم است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

مقام آمریکایی یاد شده افزود: در همين حال از منطقه شيعه نشينی در شرق بغداد چندين خمپاره نيز به سوی اين منطقه پرتاب شده است.


مقامات عراقی و آمريکايی همچنين ۲۳ مارس اعلام کردند که منطقه سبز بغداد، مورد حمله شديد راکتی شورشيان قرار گرفت.


اين منطقه در سال گذشته و در زمانی که خشونت ها در اين شهر بالا گرفت، چند بار مورد اصابت راکت و خمپاره قرار گرفت ولی حمله ای به شدت روز یکشنبه امری نادر توصيف شده است.


به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، آقای حسينی همچنين مورد حمله قرار دادن مناطق مسکونی در بصره و شهرک صدر توسط نيروهای آمريکا را محکوم کرد.


روز سه شنبه، ۲۵ مارس، درگيری های شديد بين نيروهای امنيتی عراق و شبه نظاميان مقتدی صدر در بصره آغاز شد و نخست وزير عراق هدف اين عمليات را پايان دادن به درگيری های شبه نظاميان اعلام کرد.


پس از آنکه نيروهای عراقی با مقاومت شديد شبه نظاميان شيعه روبرو شدند، دولت عراق از آمريکا و بريتانيا کمک خواسته و جنگده های آمريکايی چند بار بصره را بمباران کردند.


مواضع شبه نظاميان شيعه در شهرک صدر نيز مورد حملات نيروهای آمريکايی قرار گرفته است.


شش روز پس از آغاز درگيری ها مقتدی صدر خواهان همکاری شبه نظاميان با دولت شد. شبه نظاميان همچنان بر خلاف درخواست دولت سلاح خود را در اختيار دارند.


به گزارش برخی از خبرگزاری ها، پايان درگيری ها با ميانجی گری تهران صورت گرفته است.


سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، همچنين ابراز اميدواری کرد که به گفته او، «نيروهای اشغالگر با واگذار کردن کامل امور به دولت و موسسات قانونی عراق زمينه کاهش بحران را فراهم سازند.»


آمريکا ايران را بارها متهم کرده که سلاح و پول در اختيار شبه نظاميان هوادار صدر قرار می دهد. تهران همواره اين اتهامات را رد کرده هدف خود را بر قراری امنيت در ايتن کشور می داند.