لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۵۹

حمله هوایی ارتش آمریکا به شهرک صدر در بغداد


هواداران مقتدی صدر در شهرک صدر.(عکس: EPA)
هواداران مقتدی صدر در شهرک صدر.(عکس: EPA)

پليس عراق روز يکشنبه اعلام کرد که بر اثر درگيری های شب شنبه، بين شبه نظاميان شيعه و نيروهای دولتی عراق، در شهرک صدر، دست کم پنج نفر کشته و ۱۷ نفر ديگر زخمی شده اند.


مقامات بيمارستانی در بغداد می گويند که بين مجروحين دو زن و چهار کودک نيز ديده می شوند.


مقامات آمریکایی اعلام کردند که نیروهای این کشور در حمله ای هوایی به شهرک صدر، «نه تبهکار» را کشتند. ارتش آمریکا اطلاعات بیشتری در این مورد منتشر نکرده است.


يکی از ماموران پليس عراقی که نخواست هويتش فاش شود، به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفت که در اين درگيری ها يک زره پوش «استرايکر» آمريکايی نيز به آتش کشيده شده است. مقامات نظامی آمريکا تاکنون اظهار نظری در اين مورد نکرده اند.


اين درگيری ها يک روز پس از آن صورت می گيرد که نوری المالکی، نخست وزير عراق، در بيانيه ای به نيروهای امنيتی اين کشور دستور داد تا حمله به شبه نظاميان شيعه هوادار مقتدی صدر، روحانی تندرو شيعه را متوقف کنند تا اين نيروها فرصت داشته باشند تسليم شوند و سلاح های خود را تحويل دهند.


اين بيانيه پس از آن صادر شد که مقتدی صدر، روحانی تندروی شيعه، اعلام کرد که اگر نيروهای عراقی به دستگيری شبه نظاميان سپاه مهدی ادامه دهند، هواداران او دست به تلافی می زنند.


از روز سه شنبه، ۲۵ مارس، درگيری های شديد بين نيروهای امنيتی عراق و شبه نظاميان مقتدی صدر در بصره آغاز شد و نخست وزير عراق هدف اين عمليات را پايان دادن به درگيری های شبه نظاميان اعلام کرد.


در همين حال، پليس عراق روز يکشنبه اعلام کرد که هفت نفر از نيروهای امنيتی محلی در درگيری با القاعده در نزديکی شهر سامرا در شمال بغداد کشته شده اند.


پليس عراق اعلام کرد که اين افراد در عمليات مشترک نيروهای آمريکايی و عراقی عليه القاعده شرکت داشتند و در ميان کشته شدگان يکی از رهبران قبايل محلی سنی ديده می شود.


از اواخر سال ۲۰۰۶ رهبران قبايل سنی در استان انبار از حمايت از القاعده دست برداشتند و با نيروهای آمريکايی برای سرکوب اين گروه همکاری کردند.


ژنرال پترائوس احتمالا از کنگره اين کشور خواهد خواست تا تعداد زيادی از سربازان آمريکايی همچنان در عراق باقی بمانند، بدون آنکه تاريخی برای خروج آنها از اين کشور تعيين شود.

ارتش آمريکا بارها اعلام کرده که همکاری اين قبايل سنی در کاهش خشونت در عراق نقش داشته است.


گزارش ژنرال پترائوس به کنگره


در همين حال ژنرال ديويد پترائوس، فرمانده نيروهای آمريکايی در عراق و رايان کروکر، سفير اين کشور در بغداد، سه شنبه آينده، گزارشی در مورد وضعيت عراق به کنگره امريکا، ارايه می کنند.


ژنرال پترائوس احتمالا به کنگره آمريکا می گوید که افزايش نيروهای آمريکايی در عراق موجب کاهش خشونت در اين کشور شده است.


سال گذشته ۳۰ هزار سرباز اضافی آمريکايی به عراق فرستاده شدند تا به بر قراری امنيت در عراق بويژه بغداد کمک کرده و فرصت را برای آشتی ملی و مصالحه سياسی در اين کشور فراهم کنند.


اکثريت اعضای دمکرات و برخی از اعضای حزب جمهوريخواه جرج بوش، رييس جمهوری اين کشور، در کنگره معتقدند که دولت عراق از فرصتی که افزايش نيروهای آمريکايی برای مصالحه سياسی به وجود آورده، استفاده نکرده است.


ژنرال پترائوس احتمالا از کنگره اين کشور خواهد خواست تا تعداد زيادی از سربازان آمريکايی همچنان در عراق باقی بمانند، بدون آنکه تاريخی برای خروج آنها از اين کشور تعيين شود.


جرج بوش پيشتر گفته بود که اگر آمريکا عراق را ترک کند هرج و مرج بر اين کشور حکمفرما خواهد شد.


ديويد پترائوس از حمايت جرج بوش و سناتور جان مک کين، کاندیدای حزب جمهوريخواه در انتخابات رياست جمهوری برخوردار است.


سناتور جوزف بايدن، رييس کميته روابط خارجی سنا از حزب دمکرات گفت:« دولت آمريکا نمی داند که چه کاری بايد انجام دهد.»


وی افزود:« افزايش سربازان آمریکایی در عراق فقط خشونت را در این کشور به حد سال ۲۰۰۵ کاهش داده است.»


XS
SM
MD
LG