کوسوو از ناتو برای مقابله با صرب ها کمک خواست

نیروهای سازمان ملل متحد در کوسوو. (عکس: EPA)

پليس کوسوو، روز سه شنبه از نيروهای پاسدار صلح ناتو، برای مقابله با صرب هايی که مخالف با استقلال کوسوو از صربستان بوده و به پاسگاه های مرزی حمله کرده اند کمک خواست.


حدود يک هزار صرب در نزديکی پاسگاه مرزی در «زوبين پوتوک» در ناحيه صرب نشين کوسوو، دست به تظاهرات زدند و نیروهای پليس کوسوو از ترس تظاهرکنندگان در تونلی پناه گرفتند.


يکی از مقامات پليس به خبرگزاری رويترز گفت: «ما از نيروهای ناتو کمک خواستيم تا با فرستادن هليکوپتر ماموران ما را از محل تظاهرات تخليه کند.»


نيروی حافظ صلح ناتو در اين منطقه متشکل از سربازان آمريکايی، فرانسوی، دانمارکی و بلژيکی است. تعداد نيروهای حافظ صلح ناتو در کوسوو بالغ بر ۱۶ هزار سرباز است.


ناتو اعلام کرده است که تمام اقدامات لازم را برای تحت کنترل در آوردن اوضاع انجام خواهد داد.


اعلام استقلال يک جانبه کوسوو از صربستان، در روز يکشنبه به يکی از داغ ترين بحث های سياسی در عرصه جهانی مبدل شده است.


اين مساله با موضع گيری های متفاوت روبرو شده و به شکاف ميان قدرت های جهانی دامن زده است.


آمريکا، بريتانيا ، استراليا، ترکيه، اعضای سازمان کنفرانس اسلامی، و اکثر اعضای اتحاديه اروپا نيز در دو روز گذشته، حمايت خود را از استقلال کوسوو اعلام کردند.


اما در مقابل، اسپانيا، قبرس، روسيه، و چين، که با جدايی طلبان مناطق خود دست به گريبانند، مخالفتشان را با استقلال اين کشور ابراز داشته اند.


ويتالی چورکين، نماينده روسيه در سازمان ملل متحد از دبير کل اين سازمان خواست، استقلال کوسوو را «غير قانونی» اعلام کند.


دولت صربستان سفرای خود را از کشورهايی که استقلال کوسوو را به رسميت شناخته اند فراخوانده است.


وزارت خارجه صربستان می گويد سفرای اين کشور در واشينگتن، لندن، پاريس و آنکارا به بلگراد فراخوانده شده اند.


اين اقدام پس از اين صورت گرفت که بريتانيا، فرانسه، ترکيه و آمريکا رسما استقلال کوسوو را به رسميت شناخته و سفرای خود را روانه پريشتينا، پايتخت کوزوو، کردند.


بوريس تاديچ، رييس جمهوری صربستان در سخنانی در جلسه شورای امنيت سازمان ملل، استقلال کوسوو را رد کرده و آن را «نقض قوانين بين المللی» خوانده است.