در حالی که محمود عباس در ادامه سفر اروپائی خود، فلسطینی ها را به آرامش دعوت کرده و اسماعیل هنیه، نخست وزیر اسلام گرای حماس در غزه نیز، از دور تازه «برادرکشی ها» ابراز تاسف کرده و پایان آن را درخواست نموده، شبه نظامیان دو سازمان رقیب فتح و حماس همچنان بروی یکدیگر آتش می گشایند.
در انفجار یک اتومبیل بمب گذاری شده چند نفرجان خود را از دست دادند. در نتیجه به خطر افتادن جان رهگذران و ساکنان، امتحانات مدارس و دانشگاه ها به تعویق افتاده تا کمتر افراد در خیابان ها رفت و آمد کنند. بازار بزرگ غزه نیز بسته شده و تنها مغازه های کوچک و نانوایی ها به فعالیت ادامه می دهند.
هر چند در یکسال عمردولت حماس، چند دور درگیری های دیگر نیز به وقوع پیوسته بود، اما درگیری های سه روز اخیر، وسیع ترین در نوع خود بوده زیرا شمار بیشتری از نیروهای نهادهای نظامی وابسته به دو طرف در آن دخالت دارند. ده ها نفر از نیروهای طرفین رقیب نیز توسط جناح مقابل ربوده شده اند.
بیانیه ماه گذشته رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی، که گفته بود در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات وی با رهبران حماس، قصد برگزاری انتخابات زودرس پارلمانی و نیز ریاست جمهوری را دارد، بر تنش ها دامن زده است. علیرغم دور تازه درگیری ها، آقای عباس در سفر اروپایی خود نیز تأکید کرده که بر قصد خود پای می فشارد.
هر دو سازمان فتح و حماس مذاکرات و تماس هایی را که در سطوح مختلف برای تشکیل دولت فراگیر فلسطینی و برپایی یک ائتلاف در جریان بود، متوقف کرده اند.
این مذاکرات پس از دیدار هفته گذشته خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی حماس در سوریه، با محمود عباس که به دمشق سفر کرد، شتاب گرفته بود. قرار بود یک کمیسیون ویژه مشترک جمعه شب اساسنامه برپایی دولت وحدت ملی را اعلام کند.
دور تازه درگیری ها هنگامی از سر گرفته شد که بمبی علیه نیروهای حماس منفجر شد و یکی از اعضای حماس را از پای درآورد.
پس از چند ساعت، نیروهای حماس، نبیل الجرجیر، یکی از اعضای فتح را با این انگیزه که وی عامل حمله به اعضای حماس بوده، از پای درآوردند.
هنگامی که در واکنش به مرگ جرجیر، نیروهای فتح، با این ظن که اعضای حماس سرنشین آن هستند، به یک اتومبیل در حال حرکت در خان یونس حمله بردند، یک کودک دو ساله کشته شد. عکس های این طفل دو ساله به خاک و خون غلتیده، آتش خشم را شعله ور کرد و درگیری ها گسترش یافت.
رویدادهای خشونت بار از غزه به کرانه باختری نیز سرایت کرده و دفاتر نمایندگی سیاسی، آلمان و کانادا در شهر رام الله مورد حمله قرار گرفتند.