آمریکا و اروپا در مورد بحران مالی گفت و گو می کنند

جرج بوش، سمت راست، روز شنبه با خوزه مانوئل باروسو، رييس کميسيون اتحاديه اروپا، سمت چپ، و نیکلا سرکوزی، رییس جمهوری فرانسه، دیدار می کند.(عکس:AFP)

جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، روز شنبه برای گفت و گو درمورد بحران مالی جهانی، با نيکلا سرکوزی، رييس جمهوری فرانسه، که کشورش رياست دوره ای اتحاديه اروپا را برعهده دارد، و خوزه مانوئل باروسو ، رييس کميسيون اتحاديه اروپا، در کمپ ديويد، در آمريکا ديدار می کند.



گوردون جاندرو، سخنگوی شورای امنيت ملی آمريکا، اعلام کرد که بحران مالی در صدر اولويت های اين مذاکرات قرار گرفته است.


نيکلا سرکوزی و خوزه مانوئل بارسو روز جمعه در کانادا در اجلاس مشترک اروپا- کانادا شرکت داشتند و پس از ملاقات با استفن هارپر، نخست وزير کانادا، اعلام کردند که خواستار برگزاری اجلاس بين المللی تا پايان سال جاری ميلادی برای بررسی وضعيت مالی جهان شده اند.


رهبران اروپايی اميدوارند ديدار با مقامات آمريکايی در کمپ ديويد، راه را برای يک نشست سران، به منظور تغيير مقررات سيستم مالی جهانی، هموار کند.


اين در حالي است که کاخ سفيد سطح انتظارات از اين گفت و گوها را پايين آورد و اعلام کرد که توجه ايالات متحده بر بحران جاری متمرکز است.


به گزارش خبرگزاری «رويترز»، جرج بوش که ماه ژانويه، پس از انتخابات رياست جمهوری چهارم نوامبر، کاخ سفيد را ترک می کند، در مورد اقدام اروپا در مورد بحران مالی اعلام کرد: کشورهای اروپايی، گام های شجاعانه ای در اين مورد برداشته اند. آنها به جهان نشان دادند که ما مصمم هستيم بر اين چالش پيروز شويم. آنها از پشتيبانی کامل آمريکا بهره مند هستند.


آقای بوش افزود که به مشورت با رهبران اروپايی همچنان ادامه می هد.


او در سخنان خود اشاره ای به درخواست بسياری از رهبران اروپا برای تغيير قوانين سيستم مالی جهان اشاره ای نکرد.


دينا پرينو، سخنگوی کاخ سفيد، در اين مورد گفت: من فکر می کنم مهمترين کاری که ما می توانيم در حال حاضر انجام دهيم، توقف بحران است و سپس بايد به مسايل ديگر بپردازيم.


هماهنگی سياسی


بحران مالی جاری از ورشکستگی و سقوط بازار مسکن در آمريکا و افزايش تصاعدی ميزان بدهی های بانک ها شروع شد.


در حال حاضر، اعتماد بانک ها به استقراض به شدت کاهش يافته و اين وضعيت دسترسی موسسات اقتصادی به وام بانکی را پر هزينه و دشوار کرده است.


در اين ميان، مردم در سراسر جهان در هراس از تشديد بحران و از دست دادن پس انداز و يا شغل خود، از ميزان هزينه های جاری و خريد خود کاسته اند.


آمريکا و بسياری از کشورهای صنعتی جهان با تزريق صدها ميليارد دلار را برای مقابله با بحران مالی در نظر گرفته اند.


در آمريکا، طرح نجات مالی ۷۰۰ ميليارد دلاری در حال اجرا است و اين اقدامات برای کمک به بانک های آمريکايی در زمينه دسترسی به سرمايه، تقويت سيستم مالی و گشايش در بازارهای اعتباری است.


در همین حال، بررسی مشترک رويترز و دانشگاه ميشيگان نشان می دهد که اعتماد مصرف کنندگان آمريکايی در ماه اکتبر به شدت کاهش يافته است.