چين، نانسی پلوسی را حامی «چپاولگران» خواند

نانسی پلوسی می گوید: «اگر جامعه جهانی در حمايت از حقوق بشر بلند نشود اخلاق سياسی در دنيا با خطر نابودی رو به رو خواهد شد.» (عکس: AFP)


چين روز دوشنبه در واکنشی تند نسبت به اظهارات نانسی پلوسی، رييس مجلس نمايندگان آمريکا در باره تبت، وی را متهم کرد که از «چپاولگران و قاتلان» حمايت می کند.


شين هووا، خبرگزاری دولتی چين، نوشت: «پلوسی با ناديده گرفتن بی رحمی های شورشيان، اخلاق سياسی را زير پا گذاشته است.»


خانم پلوسی به همراه شماری از نمايندگان کنگره آمريکا روز يکشنبه و در جريان ديدارش با دالايی لاما در هند دولت چين را به خاطر سرکوب نا آرامی های راهبان بودايی مورد انتقاد قرار داد و گفت: «اگر جامعه جهانی در حمايت از حقوق بشر بلند نشود اخلاق سياسی در دنيا با خطر نابودی رو به رو خواهد شد.»


رييس مجلس نمايندگان آمريکا در حضور بيش از دو هزار نفر از پيروان دالايی لاما در دارمسلای هند گفت: «تعجب نمی کنم اگر دولت چين برای سرکوب اعتراض راهبان به خشونت متوسل می شود.»


خانم پلوسی خاطر نشان کرد که هدف از تجمع در مقر فرماندهی دولت دالايی لاما در تبعيد اين است که جهانيان را از واقعياتی که در تبت می گذرد آگاه کند.


خبرگزاری شين هووا، ضمن انتقاد شديد از اظهارات رييس مجلس نمايندگان آمريکا نوشت که نانسی پلوسی «از قاتلان، غارتگران و آشوبگران حمايت می کند.»


افزايش تنش در غرب چين و ادامه راهپيمايی های گسترده مخالفان پکن در سراسر جهان در حالی شکل می گيرد که چين تا آغاز بازی های المپيک ۲۰۰۸، تنها ۱۳۷ روز ديگر فاصله دارد.

افزايش تنش در غرب چين و ادامه راهپيمايی های گسترده مخالفان پکن در سراسر جهان در حالی شکل می گيرد که چين تا آغاز بازی های المپيک ۲۰۰۸، تنها ۱۳۷ روز ديگر فاصله دارد.


مشعل بازی های المپيک، صبح روز دوشنبه، ۲۴ مارس، در يونان، زادگاه اين بازی ها، روشن شد و قرار است در ماه مه آينده پس از عبور از بلندی های اورست، از لهاسا، پايتخت آشوب زده منطقه خودگردان تبت بگذرد و سپس به پکن منتقل شود.


دولت چين اعلام کرده است که از تمام توان خود برای حفظ صلح در تبت استفاده خواهد کرد تا به گفته پکن، «چپاولگران» نتوانند وجهه اين کشور را لکه دار کنند.


حکومت مرکزی چين کماکان از ورود خبرنگاران خارجی به مناطق نا آرام غرب کشور جلوگيری می کند و تلويزيون سراسری تصاويری از شورشيان تبتی را نشان می دهد که از کرده خود ابراز ندامت می کنند.


رسانه های دولتی چين می گويند: صدها تن از اين افراد داوطلبانه خود را تسليم نيروهای دولتی کرده و از اين که باعث ايجاد آشوب در کشور شده اند پشيمانند.


سرکوب گسترده استقلال طلبان تبتی توسط پليس ضد شورش چين موجی از اعتراضات جهانی را بر انگيخته و بر اين گمانه زنی ها شدت بخشيده است که المپيک امسال ممکن است با خطر تحريم رو به رو شود.


اما در اين ميان کشورهای کره شمالی، کوبا و حزب کمونيست برزيل حمايت خود را از دولت چين اعلام کرده اند.