دونالد ترامپ در مورد پذیرش اتهام از سوی مایکل فلین «نگران نیست»

مالر به خاطر پذیرش جرم از سوی فلین و همکاری با تحقیقات، به دادگاه توصیه کرده که محکومیتی در حد شش ماه زندان برای او در نظر گرفته شود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، می‌گوید در مورد پذیرش اتهام از سوی مایکل فلین مشاور سابق امنیت ملی آمریکا و همکاری او با تحقیقات دادستانی نگران نیست.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سخنان صبح شنبه ۱۱ آذر آقای ترامپ اولین واکنش علنی او به قبول اتهام از سوی مایکل فلین و پذیرش همکاری با رابرت مالر مشاور ویژه مسئول تحقیقات در مورد احتمال تبانی مسئولان کارزار دونالد ترامپ با مقامات روسیه است.

آقای ترامپ در سخنان خود تاکید کرد که بین کارزار انتخاباتی او و روسیه هیچ گونه «تبانی و همکاری» وجود نداشته است. آقای ترامپ سه بار به خبرنگاران گفت ثابت شده که هیچ «تبانی و همکاری» وجود نداشته است.

مایکل فلین روز جمعه پذیرفت که در مورد مناسباتش با مقامات روسیه به اف‌بی‌آی دروغ گفته است. این رویداد روی تحقیقات مربوط به احتمال همکاری و تبانی کارزار دونالد ترامپ با مقامات روسیه تاثیر مهمی برجای خواهد گذاشت.

مایکل فلین ۵۸ ساله و ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا ارشد‌ترین مقامی است که از سوی رابرت مالر مشاور ویژه مسئول تحقیقات در مورد دخالت‌های روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا متهم می‌شود.

اعتراف مایکل فلین به این نکته که به دستور مقامات ارشد کارزار دونالد ترامپ در دسامبر ۲۰۱۶ با سفیر روسیه در واشنگتن مذاکرات پنهانی داشته است باعث شده که اکنون بسیاری در واشینگتن در مورد فرد بعدی در حلقه نزدیکان دونالد ترامپ که مورد اتهام قرار خواهد گرفت گمانه‌زنی کنند.

روزنامه «واشینگتن‌پست» به نقل از منابعی بدون ذکر نام آن‌ها می‌نویسد یکی از «مقامات ارشد» تیم انتقالی دونالد ترامپ که به مایکل فلین گفته است با مقامات روسیه تماس بگیرد جارد کوشنر داماد آقای ترامپ است.

مایکل فلین همزمان با اذعان به دروغگویی، پذیرفته است که با تحقیقات رابرت مالر مشاور ویژه همکاری کند. تحقیقات رابرت مالر فرا‌تر از موضوع همکاری و تبانی اردوی دونالد ترامپ با مقامات روسیه است و هرگونه تماس و تصمیم‌گیری غیرقانونی و از جمله احتمال تخریب این تحقیقات توسط شخص دونالد ترامپ را نیز در بر می‌گیرد.

شبکه خبری «ان‌بی‌سی» گزارش داد مایکل فلین ممکن است شهادت دهد که دونالد ترامپ در طول کارزار انتخاباتی به او دستور داده بود که با مقامات روسیه تماس بگیرد. انتشار این خبر باعث تلاطم و سقوط ارزش سهام در بازار مالی نیویورک شد.

اما کاخ سفید این موضوع را رد کرده که مایکل فلین ممکن است افراد دیگری را در این پرونده متهم کند.

البته شبکه خبری «ان‌بی‌سی» سپس خبر خود را تصحیح کرد و گزارش داد که دونالد ترامپ ممکن است پس از انتخابات نوامبر ۲۰۱۶ به مایکل فلین دستور داده باشد که با مقامات روسیه تماس بگیرد.

مایکل فلین پس از حضور در یک جلسه دادگاه فدرال در شهر واشینگتن در بیانیه کوتاهی گفت: «من می‌پذیرم اعمالی که امروز در جلسه دادگاه به آن اعتراف کردم نادرست بوده است».

او افزود: «پذیرش اتهام و قبول همکاری با دفتر مشاور ویژه مامور تحقیقات تصمیمی است که من به خاطر مصالح خانواده و کشورمان اتخاذ کرده‌ام. من مسئولیت کامل تمامی اعمال خود را می‌پذیرم».

مجازات دادن شواهد دروغ به تحقیقات فدرال معمولا پنج سال زندان است ولی طبق اسناد دادگاه، رابرت مالر به خاطر پذیرش جرم از سوی مایکل فلین و همکاری با تحقیقات فدرال، به دادگاه توصیه کرده است که محکومیتی در حد شش ماه زندان برای او در نظر گرفته شود.

مایکل فلین چند هفته پس از آغاز دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در ماه فوریه ۲۰۱۷ و به خاطر نگرانی‌ها و انتقادات در مورد تماس‌های او با مقامات روسیه مجبور شد از مقامش به عنوان مشاور امنیت ملی استعفا دهد.

بر اساس اسناد دادگاه که دادستانی آنها را منتشر کرده است، مایکل فلین روز ۲۸ دسامبر پارسال از سفیر روسیه در واشینگتن خواسته بود تا واکنش آن کشور به تحریم‌های دولت باراک اوباما علیه روسیه و اخراج ۳۵ دیپلمات آن کشور را نرم‌تر کند. این اقدام دولت باراک اوباما واکنشی بود به دخالت‌های روسیه در کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا.

دولت باراک اوباما پس از اقدامات تنبیهی علیه روسیه از عدم واکنش متقابل آن کشور تعجب کرده و به همين دليل تحقیقات در مورد احتمال دخالت مایکل فلین و کارزار دونالد ترامپ در این مسئله را آغاز کرد.

براساس مدارک دادگاه، مایکل فلین در یک دیدار دیگر با سفیر روسیه در واشینگتن از او خواست که مسکو به قطعنامه شورای امنیت مربوط به محکومیت اسرائیل به خاطر گسترش شهرک‌سازی در مناطق اشغالی رای ندهد.

هر چند این دو تماس مایکل فلین با سفیر روسیه به معنای همکاری یا تبانی با دولت روسیه نیست ولی در مورد مناسبات تیم انتقالی دونالد ترامپ با روسیه قبل از آغاز ریاست‌جمهوری او سئوالات و سوءظن‌هایی را مطرح کرد. نکته دیگر این است که آیا این اقدامات مشاوران ترامپ با هدف تضعیف دولت باراک اوباما صورت گرفته است یا نه.