محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی روز یکشنبه و پس از مراسم ادای سوگند نخست وزیر جدید فلسطینی مهمترین هدف دولت وی را رفع ممنوعیت کمک های بین المللی اعلام کرد.
آقای عباس گفت که دولت اضطراری دولت همه فلسطینی هاست، اعم از مردمی که در کرانه باختری هستند یا در نوار غزه به سر می برند.
وی افزود: مهمترین هدفی که باید بدنبال آن باشیم رفع تحریم های بین المللی و برقراری رابطه برابر با همه کشورهای جهان است.
محمود عباس خواستار برقراری قانون و نظم در سرزمین های فلسطینی شد، «به گونه ای که تنها یک قانون، یک حکومت و یک نیروی واحد در مناطق غزه و کرانه باختری حاکم باشد.»
سلام فیاض، نخست وزیر دولت اضطراری فلسطینی نیز در سخنانی گفت که اعاده امنیت کار دشواری است ولی غیر ممکن نیست.
وی گفت که مهمترین اولویت دولت او، برقراری امنیت و سر وسامان دادن به اوضاع است که گرچه کار مشکلی به شمار می رود ولی غیر ممکن نیست.
دولت جدید با دستوری که شنبه شب از سوی محمودعباس، صادر شد، بدون نياز به گرفتن رای اعتماد از پارلمان، ظهر یکشنبه سوگند وفاداری را به جای آورد.
دستور محمود عباس پس از آن صادر شد که مقامات سازمان اسلام گرای حماس اعلام کردند، دولت جديد، بدون آنکه ازپارلمان رای اعتماد بگيرد، جنبه قانونی ندارد.
اين دستور جديد رهبر حکومت خود گردان در چارچوب «موقعيت اضطراری» که از پنجشنبه شب از سوی محمود عباس برقرار شده، صادر گرديد.
دستياران رهبر حکومت فلسطينی مي گويند که وی «قصد سازش ندارد» و با عواقب آنچه که «کودتای نظامی» حماس می نامد، مبارزه خواهد کرد.
مقامات فلسطينی ابراز اميدواری کردند که دولت موقت، به نخست وزيری سلام فياض، از همکاری و شناسایی سريع جامعه بين المللی بهره مند شود.
سلام فياض که در دولت منحل شده اسماعيل هنيه، وزير امور اقتصاد و دارایی بود، فهرست يازده نفره وزيران دولت خود را تهيه کرده و نظر موافق افرادی را که برای وزارت در نظر گرفته بود، بدست آورده است.
مقامات فلسطينی مي گويند: همه اين وزيران، به دليل تخصص خود انتخاب شده اند و به تشکل های شناخته شده فلسطينی وابسته نيستند.
در کابینه جدید فلسطینی، سمت های نخست وزیری، وزارت امور اقتصاد و دارایی و وزارت امور خارجه مشترکا برعهده سلام فیاض قرار دارد.
فیاض، برخوردار از حمایت آمریکا
سلام فياض، در چند ماه عمر دولت ائتلافی ميان فتح و حماس نيز از همکاری ايالات متحده برخوردار بود و دو ماه پيش در سفر به واشینگتن، با وزير امور خارجه آمریکا، ديدار کرد و موافقت اصولی واشنگتن را برای از سرگيری کمک های مالی به نهاد رهبری حکومت خود گردان، بدون آنکه پولی در اختيار سازمان حماس قرارگيرد، بدست آورد.
سلام فياض، در چند ماه عمر دولت ائتلافی ميان فتح وحماس نيز از همکاری ايالات متحده برخوردار بود و دو ماه پيش در سفر بهواشینگتن، با کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمریکا، ديدار کرد و موافقتاصولی واشنگتن را برای از سرگيری کمک های مالی به نهاد رهبری حکومت خودگردان، بدون آنکه پولی در اختيار سازمان حماس قرارگيرد، بدست آورد.
دراين ميان، و در غزه، اسماعيل هنيه که همچنان خود را نخست وزير قانونی مي داند، و شنبه نشستی نيز با شرکت «وزيران خود» برگزار کرد، از نيروهای حماس خواسته است برای استقرار آنچه که «نظم وقانون» ناميده، تلاش کنند. سازمان فتح مي گويد که حماس مي خواهد مقررات اسلامی سختگيرانه تری در غزه به مرحله اجرا بگذارد.
«اسراییل با دولت جدید همکاری می کند»
در همین حال، اسراییل گفته است که دولت جديد فلسطينی را به رسميت خواهد شناخت و با آن همکاری خواهد کرد.
نخست وزيراسراییل که شنبه شب راهی آمريکا شد، پيش ازپرواز، گفت: «دولت فلسطينی که حماس در آن عضويت نداشته باشد، فرصتی مناسب برای پيشرفت تماس های سياسی اسراییل و فلسطينی فراهم مي کند.
نخست وزير اسراییل ابراز آمادگی اصولی کرده که بيش از يکصد ميليون دلار پول های بلوکه شده حکومت فلسطينی نزد بانک های اسراییل را در اختيار دولت جديد فلسطينی بگذارد.
رسانه های اسراییل گفته اند: اکنون که حماس تسلط کامل غزه را در دست دارد، درغياب جنبش ميانه روی فتح، به زودی حملات راکتی حماس عليه اسراییل شدت خواهد گرفت.
مردم شهرهای جنوبی اسراییل ازاين وضعيت نگران شده و تدابير امنيتی بيشتری از سوی ارتش اسراییل را خواستار شده اند.