منابع اطلاعاتی آمريکا روز يکشنبه اعلام کردند که ۵۰ نفر از نيروهای سپاه قدس در عراق در حال آموزش شبه نظاميان شيعه برای چگونگی حملات راکتی و خمپاره ای هستند.
اين نخستين بار است که آمريکا، نيروهای سپاه قدس را متهم به آموزش شبه نظاميان شيعه در خاک عراق کرده است.
پيشتر اين اتهام مطرح می شد که شبه نظاميان به پايگاه هايی در خاک ايران انتقال می يابند تا روش های حملات راکتی و چگونگی کار گذاشتن بمب های کنار جاده ای را آموزش ببينند.
ژنرال لینک لینچ
ژنرال ريک لينچ، فرمانده ارتش آمريکا در جنوب بغداد گفت: ۲۵ سرباز آمريکايی که در ۶۰ روز گذشته در اين منطقه کشته شده اند، هدف «آتش غير مستقيم» قرار گرفته بودند.
وی با بيان اينکه «دشمن به حملات غيرمستقيم خود افزوده است» گفت: «دشمن تهاجمی تر شده و مسئله عمده اين است که آنها از تدارکات نظامی ايرانی ها استفاده می کنند.»
آقای لينچ اظهار داشت: تعدادی از افراد سپاه قدس در منطقه فرماندهی من حضور دارند که به آموزش شبه نظاميان شيعه مشغول هستند و فکر می کنيم که تعداد آنها بالغ بر ۵۰ نفر است.
اين مقام ارتش آمريکا در عراق افزود: ما می دانيم که آنها اينجا هستند و آنها را مورد هدف قرار می دهيم.
مقامات آمريکايی و فرماندهان ارتش اين کشور در هفته های اخير اتهام های خود را عليه ايران بيشتر کرده اند و می گويند که تهران قصد دارد تا با شدت بخشيدن به عمليات های شبه نظاميان، بر گزارش ماه سپتامبر پيشرفت در جنگ عراق تاثير منفی بگذارد.
اين ژنرال آمريکايی در عين حال گفت که نيروهای ايالات متحده توفيقی در کشف سلاح هايی که از مرز ايران وارد می شود نداشته اند و نتوانسته اند هيچ يک از اعضای سپاه پاسداران را در منطقه زير نظر خود دستگير کنند.
با این حال او افزود که نيروهای تحت فرماندهی او از ماه آوريل گذشته تاکنون، ۱۲۷ قبضه سلاح با مارک ايرانی ضبط کرده اند.
دوره مورد اشاره ژنرال لينچ، به مقطع زمانی شدت گرفتن حملات راکتی و خمپاره ای عليه سربازان آمريکايی بازمی گردد.
منابع اطلاعاتی آمريکا همچنين سپاه قدس را متهم کرده اند که قطعات بمب های کنار جاده ای پرقدرت را از ايران وارد عراق می کنند. به گفته این منابع، این قطعات سپس در اين کشور مونتاژ می شود.
ايران بارها اتهامات وارده را تکذيب کرده است. ایران حمله آمريکا به عراق در سال ۲۰۰۳ را که تاکنون ده ها هزار کشته برجای گذاشته است، عامل بی ثباتی و خشونت های فرقه ای در اين کشور می داند.
هفته گذشته اعلام شد که ايالات متحده قصد دارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به دليل نقش آن در برنامه اتمی ايران و دخالت در امور عراق در ليست سازمان های تروريستی قرار دهد.
در صورتی که اين اقدام صورت گيرد نام افراد شاخص سپاه که به گفته آمريکا، با «شبکه تروريسم جهانی» ارتباط دارند اعلام خواهد شد. ولی بر اساس گزارش های رسيده، يحث های داخلی در آمريکا حول اين موضوع دور می زند که آيا بايد کل اين نيرو را در ليست سياه قرار داد و يا فقط بخش سپاه قدس آن را.