وزیر ارتباطات ایران خبر از «جابجایی میلیونی آرای پیامکی» در انتخاب بهترین برنامه تلویزیون ایران داد و ضمن رد ادعای مقامات صداوسیما درباره هک شدن سیستم رایگیری، گفت که «دستکاری در آرای مردم» از طریق شرکت تبلیغات صداوسیما انجام شده است.
محمد جواد آذری جهرمی در مصاحبه با شماره روز سهشنبه ۱۴ اسفند روزنامه همشهری گفت که رایها از طریق اپراتورهای تلفن همراه به صورت معمولی ارسال شده است.
به گفته آقای آذری جهرمی، با این حال حجم زیادی از رای «ناگهان وارد شده و جایگزین دادههای واقعی شده است» و هدف هم افزایش رای «یک برنامه خاص بوده است».
پس از نظرسنجی پیامکی تلویزیون ایران در روزهای گذشته، تعداد زیادی از کاربران اپراتورهای تلفن همراه اعلام کردند پیامک تائید ارسال رأی به برنامه «برنده باش» با اجرای محمدرضا گلزار برایشان ارسال شده، در حالی که در این رأیگیری شرکت نکرده بودند و یا رایشان برنامه دیگری بوده است.
پس از آن وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آماری منتشر کرد که نشان میداد، بیش از یک میلیون رای به آرای برنامه «برنده باش» اضافه شده است.
برخی از رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی این اقدام را ناشی از تلاش مدیر شبکه سه تلویزیون ایران برای حذف برنامه «نود» دانستند.
علی فروغی که اردیبهشتماه امسال رئیس شبکه سه تلویزیون ایران شد، پیش از این رئیس سازمان بسیج صداوسیما بود. در ماههای گذشته گزارشهایی درباره تلاش او برای حذف برنامه عادل فردوسیپور، مجری مشهور برنامههای ورزشی، منتشر شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصاحبه با روزنامه همشهری اعلام کرد که «آرای عادی و واقعی مردم مشخص است و آرای وارد شده هم قابل جداکردن است».
وی تاکید کرد که نیروی انتظامی باید به این موضوع رسیدگی کند اما «مسئله مشخص این است که آرای مردم دستکاری شده است».
مقامات صداوسیما مدعی شدهاند که سیستم رایگیری هک شده بود.
با این حال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات واکنش مقامات صداوسیما را «شتابزده» خواند و گفت: «خیلی بعید است هک صورت گرفته باشد».
وی تایید کرد که دستکاری در آرا توسط شرکت طرف قرارداد انحصاری تبلیغات صداوسیما انجام شده و این شرکت نیز مجوزی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد.
حسام الدین آشنا، نماینده رئیسجمهوری در صداوسیما نیز روز سهشنبه گفت که در صورت تشکیل جلسه شورای نظارت بر عملکرد صداوسیما، موضوعات مطرح شده درباره نظرسنجی برنامههای محبوب تلویزیونی باید در دستور کار قرار گیرد.
رئیس سازمان صداوسیما توسط رهبر جمهوری اسلامی انتخاب میشود و شورای نظارت بر صداوسیما اختیار تغییر مدیران این سازمان و یا برنامههای آن را ندارد.
برنامههای تلویزیون و رادیوی ایران همواره منتقدان بسیاری داشته است.
در همین حال، شماری از فعالان سیاسی منتقد و مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران تیرماه گذشته با نوشتن نامهای به مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، از او خواسته بودند تا واشینگتن صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران را تحریم کند.