گزارشهای دریافتی حاکی است که با آزاد شدن ۱۴ زن بازداشت شده در تجمع روز جهانی زن در ایران، همه زنان دستگیر شده در این روز آزاد شدهاند اما پنج مرد همچنان زندانی هستند.
به گزارش کانال تلگرامی «تجمع روز هشت مارس» و همچنین بر اساس گزارشهای منتشر شده در فضای مجازی، ۱۴ نفر از زنان بازداشت شده در تجمع روز جهانی زن مقابل وزارت کار شامگاه دوشنبه ۲۱ اسفند با قرار کفالت آزاد شدند.
به گفته این کانال تلگرامی، مقامهای دادستانی وعده دادهاند که مردان بازداشت شده در این تجمع نیز روز چهارشنبه آزاد خواهند شد.
بر اساس گزارشها، علی افسونگر، علی سالم، پیمان چهرازی، مهرداد قاضی و جواد عباس توللی، همچنان در زندان فشافویه در بازداشت هستند.
تجمع روز هشتم مارس قرار بود روز پنجشنبه ۱۷ اسفند در برابر ساختمان وزارت کار برگزار شود، اما ماموران امنیتی از صبح همان روز در برابر ساختمان این وزارتخانه صف بستند و اجازه برگزاری تجمع را ندادند.
با وجود این، تجمه یاد شده برگزار شد و در جریان آن بیش از ۸۰ نفر بازداشت شدند که حدود ۶۰ نفر از آنها همان روز و روز شنبه آزاد شدند.
بر اساس گزارشها، ۱۴ زن بازداشت شده به زندان قرچک و پنج مرد به زندان فشافویه منتقل شده بودند.
«اعتراض به نابرابری، بیعدالتی و شرایط نامساعد زنان به ویژه در بازار کار» و اعلام نارضایتی و اعتراض «به وضعیت ناگوار زنان و پایمال شدن حقوق انسانی و اجتماعیشان» از جمله محورهای تجمع روز جهانی زن در ایران بود.
نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران نیز در سالهای گذشته از برگزاری تجمعهای مشابه و دیگر تجمعهای فعالان زنان جلوگیری کرده بودند.
از جمله سال ۸۵ حدود ۶۰ نفر در تجمعی که با درخواست فعالان زن در میدان هفت تیر برگزار شده بود بازداشت شده بودند.
در سال ۸۴ و پیش از انتخابات ریاستجمهوری نیز تجمع فعالان زن در مقابل دانشگاه تهران برگزار شده بود.
امسال پیش از روز جهانی زن، اعتراضهای علنی به حجاب اجباری درایران خبرساز شده بود.
اعتراضات علنی به حجاب اجباری از دیماه در ایران آغاز شد و تاکنون به بازداشت بیش از ۳۵ زن منجر شده است که ویدا موحد، نرگس حسینی، اعظم جنگروی، شاپرک شجریزاده و مریم شریعتمداری، از جمله زنانی هستند که بازداشت و پس از مدتی آزاد شدند.