محمد خاتمی خواستار پایان حصر موسوی و کروبی شد

رییس جمهوری پیشین ایران می‌گوید که آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر از رهبران معترضان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ «دیر» شده اما در عین حال «هیچ وقت برای انجام کارهای خوب دیر نیست».

محمد خاتمی روز دوشنبه ۲۱ مهر در دیداری به مناسب روز موسوم به «عید غدیر» در ایران گفت: «چه خوب بود در این عید بزرگ شاهد آن باشیم تا کسانی که اتهامات سیاسی دارند در حصر و بند نباشند».

به گزارش خبرگزاری ایلنا، وی افزود: «چه خوب بود در این روز شاهد حضور بسیاری از زندانیان به خصوص آقای مهندس میرحسین موسوی و حجت‌الاسلام مهدی کروبی و بانو رهنورد بودیم».

آقای خاتمی پیش از این نیز بارها خواستار رفع حصر رهبران معترضان به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ شده‌ بود.

وی اما در سخنان روز دوشنبه خود گفت: «هنوز هم معتقدم که برای چنین کاری دیر شده ولی در عین حال هیچ وقت برای انجام کارهای خوب دیر نیست».

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رهبران اعتراضات به انتخابات ریاست جمهوری ۸۸، از بهمن‌ سال ۸۹ بدون محاکمه در حصر خانگی به سر می‌برند.

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، روز ۱۵ مهر در نامه‌ای به حسن روحانی از وی خواسته بود که به عنوان رییس جمهوری و رییس شورای عالی امنیت ملی نسبت به رفع حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی اقدام کند.

یک روز پس از انتشار این نامه، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران، گفت که دولت نسبت به این مسئله «بی‌تفاوت» نیست، اما در پاره‌ای از موارد ضروری نمی‌داند که اقداماتش را رسانه‌ای کند.

رییس جمهوری پیشین ایران در ادامه سخنان خود با اشاره به شرایط کنونی که به گفته وی «تندی و خشونت و معیارهایی خلاف مبانی اسلام رخ می‌دهد»، وجود «گرایش‌های مختلف انقلابی» را از نتایج حکومت‌های «وابسته، مستبد و یا منفعل در برابر بیگانگان» دانست.

به گفته آقای خاتمی، این گرایش‌های مختلف انقلابی «اگر روی کار بیایند جامعه را به تحجر می‌کشانند و اگر روی کار نیایند به خشونت و ترور وابسته می‌شوند».

رییس بنیاد باران با تاکید بر اینکه باید به خود بیاییم، افزود: «اگر دچار مشکل شویم، چاره حکومت مردم‌سالار است که به حق مردم احترام بگذارد و زمینه‌ساز رشد سیاسی و اقتصادی مردم باشد و جامعه را آزاد بخواهد».

وی با تاکید بر اینکه امروز زندگی بشری در معرض خطر جدی است گفت که حکومت‌های «غیروابسته به مردم» در حال انجام اموری هستند که منتهی به بسته شدن راه مردم می‌شود.

آقای خاتمی در ۲۶ شهریور نیز گفته بود که «داعش» نماینده و سخنگوی تمدن اسلامی و مسلمانان نیست و نومحافطه‌کاران نیز نماینده تمدن غرب و فرهنگ مسیحیت نیستند.

تاکید رییس جمهوری پیشین ایران در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از مسئولان سیاسی و فرماندهان نظامی ایران طی ماه‌های اخیر، از آمریکا، اسرائیل، غرب و کشورهای عرب به عنوان سازندگان و تشکیل‌دهندگان «داعش» نام برده‌اند.