نخستوزیر اسرائیل از راهاندازی یک سایت به زبان فارسی با هدف کمک به مردم و بویژه کشاورزان ایران برای بازیافت آب و مقابله با بحران بزرگ بیآبی و خشکسالی شدید در ایران خبر داد.
بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه ۲۰ خرداد در یک پیام ویدئویی خطاب به مردم «خوب، مهربان و نجیب» ایران، این پیشنهاد را اعلام کرد.
نخستوزیر اسرائیل گفت: «مردم ایران قربانی یک رژیم بیرحم و استبدادی هستند؛ رژیمی که حتی آب مورد نیاز ملت را از او دریغ میکند؛ اسرائیل از مردم ایران حمایت میکند و به همین دلیل، میخواهم به نجات تعداد بیشماری از مردم ایران کمک کنم».
آقای نتانیاهو یادآور شد که «سازمان هواشناسی ایران میگوید که تقریبا ۹۶ درصد از مناطق ایران از نوعی خشکسالی رنج میبرد و عیسی کلانتری، وزیر سابق کشاورزی، اشاره کرده که به دلیل آسیبهای زیستمحیطی، ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ایران ناچار به ترک خانههای خود خواهند بود. ۵۰ میلیون نفر».
به گفته نخستوزیر اسرائیل، «میلیونها کودک ایرانی به دلیل مدیریت نادرست، بیکفایتی و به یغما رفتن منابع حیاتی توسط رژیم ایران رنج میبرند».
وی یادآور شد که اسرائیل نیز با چالش آب دستوپنجه نرم میکند اما مبتکر فناوریهای پیشرفته برای حل این معضل بوده و ۸۶ درصد از فاضلاب خود را تصفیه و بازیافت میکند، که بیش از هر کشور دیگر در جهان است.
آقای نتانیاهو با بیان اینکه اسرائیل «مبتکر آبیاری قطرهای در جهان» است و اشاره به «دانش غنی» کشورش برای مقابله با فاجعه زیستمحیطی، از آمادگی برای انتقال این دانش به ایران و مردم آن تاکید کرد.
نخستوزیر اسرائیل با ابراز تاسف از اینکه اسرائیلیها نمیتوانند به ایران بروند، گفت با راهاندازی یک سایت این کمبود جبران میشود و در این سایت «اطلاعات دقیقی برای تصفیه و بازیافت آب از فاضلاب قرار داده میشود».
آقای نتانیاهو گفته است: «ما به شما نشان خواهیم داد چگونه کشاورزان ایرانی میتوانند از محصولات خود محافظت کرده و نانی به سفره خانوادههای خود ببرند».
وی افزود که رژیم ایران فریاد میزند: «مرگ بر اسرائیل» و اسرائیل در پاسخ فریاد میزند که «زنده باد ملت ایران».
آقای نتانیاهو که پیام خود را با ریختن آب از یک پارچ در لیوان و نوشیدن کمی از آن آغاز کرد، در پایان پیامش آدرس یک سایت و یک کانال تلگرامی به زبان فارسی را برای آگاهی از دانش فناوری آب اسرائیل به مردم و کشاورزان ایرانی منتشر کرد.
اسرائیل در حکومت پیشین ایران کمک زیادی به کشاورزی و انتقال فناوری آبیاری قطرهای به ایران، بویژه در دشت قزوین کرد؛ این همکاریها با روی کار آمدن جمهوری اسلامی قطع شد زیرا نظام جدید، اسرائیل را دشمن ایران معرفی کرد.
خصومت ۳۹ سال اخیر میان ایران و اسرائیل، در سالهای اخیر بویژه بر سر برنامههسته ای، فعالیتهای موشکی و همچنین آنچه که دخالت تهران در امور کشورهای منطقه میخواند به اوج خود رسیده است.