در پی حمایت شماری از ایرانیان جهان از اسرائیل در شبکههای اجتماعی، آن هم در روزی که جمهوری اسلامی ایران، تظاهرات حکومتی «روز قدس» را برای تاکید دوباره بر سیاست خود در ضدیت با اسرائیل برگزار کرد، دفتر نخست وزیری اسرائیل از ایرانیان قدردانی کرد.
دفتر نخست وزیری اسرائیل شامگاه شنبه ۲۰ خرداد در بیانیه ای به زبان فارسی نوشت «از همه ایرانیانی که امروز شعارهای نفرت برانگیز جمهوری اسلامی را رد کرده و مهر و دوستی خود نسبت به اسرائیل را ابراز نمودند، سپاسگزاریم».
اوفیر گیندلمن، مسئول امور رسانه ای دفتر نخست وزیری اسرائیل افزوده است «نفرت رژیم ملاها هرگز دوستی دیرینه بین ملت یهود و ملت ایران وحس احترام متقابل بین آنها را از بین نخواهد برد».
فعالیت هشتگ ما در کنار اسرائیل میایستیم، در حالی از شامگاه جمعه ۱۸ خرداد آغاز شد که جمهوری اسلامی ایران از روزها قبل توان تبلیغاتی خود را برای برگزاری تظاهرات «روز قدس» در آخرین جمعه ماه رمضان به کار گرفت.
تظاهرات «روز قدس»، به گفته سران جمهوری اسلامی ایران، در بیش از ۹۰۰ شهر، با شعارهای «مرگ بر اسرائیل» و حمایت از فلسطینیان و «محور مقاومت» برگزار شد.
هشتگ توییتری ما در کنار اسرائیل میایستیم #WeStandWithIsrael به زبانهای مختلف، از جمله فارسی و انگلیسی فعال بوده و شماری از ایرانیان، با استفاده از آن تاکید کردهاند که مخالفتی با اسرائیل ندارند؛ برخی از آنها دستاوردهای اسرائیل را در زمینههای مختلف، ضمن حکومت مردمسالاری این کشور تحسین کردهاند.
آرتا میرزایی نوشته است: دوست اسرائیلی من، من از تو نفرت ندارم؛ من جنگ نمیخواهم.
سلمان سیما در کنار عکسی با پرچم شیر و خورشید نشان ایران و پرچم اسرائیل، با نوشته «غزه را از حماس آزاد کنید»، ابراز امیدواری کرده است که روزی برسد که در ایران بتوان پرچم اسرائیل را در کنار پرچم «حقیقی» ایران برافراشت.
آریا نشایی از اروپا به انگلیسی نوشته است: چرا ما در کنار اسرائیل میایستیم؟ برای اینکه تنها دموکراسی باثبات در خاورمیانه است؛ برای اینکه آنها یک الگو هستند؛ تنها کشوری در منطقه که مردمش با هر دینی در صلح کنار هم زندگی میکنند؛ تنها کشوری که با همه مردم آن به طور مساوی و عادلانه رسیدگی میشود...
به تازگی نیز فیلمی در شبکههای اجتماعی از ایران مورد توجه قرار گرفت که در آن دو کودک در حالی دیده میشوند که نمیخواهند از پرچم نقاشیشده اسرائیل و آمریکا بر روی زمین عبور کنند و به ابتکارهای دیگری برای عبور از محل دست میزنند.
در آستانه «روز قدس» همچنین کمپین «نه به کمیته امداد امام خمینی»، در سراسر ایران، در اعتراض به حمایتهای کمیته امداد از فلسطینیان غزه، فعال بود و صدها ایرانی فیلمهای دور انداختن و حتی شکستن صندوقهای اعانه کمیته امداد را منتشر کردند. هفته گذشته گزارشهایی در مورد فعالیتهای «کمیته امداد امام» برای کمک به به سیصد هزار تن از فلسطینیان غزه در طول ماه رمضان منتشر شده بود.
کمپین «نه به کمیته امداد» واکنش پرویز فتاح، رییس کمیته، سلمان خدادادی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و نیز احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد را نیز در پی داشت؛ هر چند که به گزارش ایسنا، کمیته امداد در طول تظاهرات «روز قدس» کمکهای مالی گردآوری کرد و تظاهرکنندگان از صندوقهای اعانه کمیته «استقبال گسترده» کردند.
شمار تظاهرکنندگان در تظاهرات «روز قدس» امسال نیز واکنشهایی را برانگیخته است؛ فیلمهای متعددی که مردم از تهران و گوشه و کنار ایران در شبکههای اجتماعی گذاشتهاند، شباهت زیادی به اظهارات مقامها و رادیو تلویزیون دولتی ایران که مدعی حضور «میلیونی» در این تظاهرات بودهاند، ندارد.
جمهوری اسلامی ایران موجودیت اسرائیل را قبول ندارد و از آغاز روی کارآمدن این نظام، تظاهرات «روز قدس» را برای تاکید تداوم این سیاست خود برگزار میکند و سیاست حمایت از محور مقاومت فلسطینی را دنبال میکند.
حساب کاربری آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در آستانه «روز قدس» یک گفته شش سال پیش او را در این مورد که «اسرائیل یک غده سرطانی در غرب آسیا است که باید ریشه کن شود و این کار شدنی است،» بازنشر کرد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در دیدار دوشنبه گذشته خود در برلین، توئیت رهبر ایران را نکوهش کردند؛ نخست وزیر اسرائیل مدعی شد که این توییت نشان میدهد ایران «می خواهد شش میلیون یهودی دیگر را نابود کند».