پاپ در مورد آزار جنسی کشیش‌ها: ما از خردسالان مراقبت نکردیم

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان به خاطر رنجی که قربانیان متحمل شده‌اند طلب بخشش کرد.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان به خاطر رنجی که قربانیان متحمل شده‌اند طلب بخشش کرد.

پاپ فرانسیس روز دوشنبه ۲۹ مرداد در نامه‌ای خطاب به کاتولیک‌های جهان ضمن محکوم کردن آزار جنسی توسط کشیش‌ها و سرپوش گذاشتن بر این جرایم خواستار پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری شد.

این نامه را می‌توان واکنش به برملا شدن موارد پرشماری از سوءرفتار کلیسای کاتولیک آمریکا طی چندین دهه تلقی کرد.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان به خاطر رنجی که قربانیان متحمل شده‌اند طلب بخشش کرد و گفت کاتولیک‌ها باید در اقدامات مربوط به ریشه‌کن کردن آزار جنسی و مقابله با پنهان کردن این جرایم مشارکت کنند.

او همچنين از فرهنگ روحانیون کلیسا که عامل این وضعیت تلقی می‌شود به شدت انتقاد کرد.

پاپ در بخشی از این نامه نوشت: «با شرم و پشیمانی، ما به عنوان یک جامعه کلیسایی اذعان می‌کنیم که در جایی که می‌بایست می‌بودیم نبودیم، ما به موقع عمل نکردیم و ابعاد و عمق صدمه‌ای که به زندگی خیلی‌ها وارد شده است را درک نکرده‌ایم».

وی افزود: «ما از خردسالان حمایت نکردیم، ما آنها را به حال خود رها کردیم».

واتیکان قبل از سفر روزهای آینده پاپ فرانسیس به ایرلند که اعتبار کلیسای کاتولیک به خاطر افشای موارد متعدد تجاوز و آزار جنسی توسط کشیش‌ها به شدت ضربه خورده است یک بیانیه سه صفحه‌ای منتشر کرد.

اما بیانیه واتیکان برای قربانیان این جرایم در ایرلند چیزی بیشتر از کلمات تند نبود چون به نقش خود واتیکان در سرپوش گذاشتن بر این جرایم و تقویت فرهنگ پنهانکاری در کلیسا اعتراف نکرده است.

انتظار می‌رفت که موضوع آزار و سوءاستفاده جنسی در کلیسای کاتولیک روی سفر پاپ به ایرلند سایه بیاندازد ولی پس از افشاگری‌های اخیر در آمریکا این موضوع جدی‌تر شده است.

اخیرا تئودور مک کاریک، اسقف اعظم بازنشسته واشینگتن و یکی از کاردینال‌های مورد اعتماد پاپ فرانسیس، به آزار جنسی کودکان و دانش‌آموزان بالغ کلیسا متهم شده است.

علاوه بر این هفته گذشته مراجع قضایی ایالت پنسیلوانیا در گزارشی اعلام کردند که طی ۷۰ سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ کودک قربانی آزار جنسی کشیش‌ها شده‌اند و نسل‌های متمادی از اسقف‌ها برای حفاظت از پیروان کلیسا و مجازات کشیشان مجرم هیچ اقدامی نکرده‌اند.

در عین حال رسوایی آزار جنسی در کلیسای کاتولیک شیلی که همزمان با سفر پاپ فرانسیس به آن کشور در ماه ژانویه برملا شد هنوز پایان نیافته است. پاپ اخیرا استعفای ۳۱ اسقف را که به خاطر مدیریت فاجعه‌بار موارد آزار جنسی از مقام خود کناره‌گیری کردند پذیرفت.

در نامه پاپ فرانسیس که به هفت زبان منتشر شده است به گزارش قضایی پنسیلوانیا اشاره می‌شود ولی واتیکان تاکید دارد که هدف این پیام بسیار گسترده‌تر و مخاطب آن تمامی کاتولیک‌های جهان است.

پاپ در بخش دیگری از این نامه با اشاره به آینده می‌گوید: «برای خلق فرهنگی که نه فقط از وقوع این حوادث بلکه از احتمال پنهان کردن و دائمی شدن آنها پیشگیری کند تمامی اقدمات لازم باید انجام شود».

اما پاپ در نامه خود به اقدامات عملی و نحوه برخورد با مقامات کلیسا که مسئول پنهانکاری در این موارد بوده‌اند اشاره نمی‌کند.

چند سال پیش پاپ فرانسیس طرح تشکیل دادگاهی در واتیکان برای محاکمه اسقف‌های مسامحه کار را رد کرد و اقدام بر اساس گزارش‌های مستند در مورد سهل‌انگاری و پنهانکاری اسقف‌ها در گزارش موارد آزار جنسی به پلیس را نپذیرفت.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ ش.ر/ ک.ر