اعتراض نمادین دوستداران سینما بر سر مزار عباس کیارستمی

قبرستان «تک مزرعه» در نزدیکی لواسان روز پنجشنبه ۱۵ مهر محل گردهمایی دوستداران عباس کیارستمی، کارگردان فقید ایرانی، بود. این گردهمایی چند روز پس از انتشار حکم دادسرای انتظامی سازمان نظام پزشکی درباره پرونده پزشکی این کارگردان نامدار برگزار شد و در آن حاضران با پلاکاردهایی که روی آنها خطاب به خانواده آقای کیارستمی نوشته شده بود «شما تنها نیستید»، به حکم صادره به صورت نمادین اعتراض کردند.

بر اساس حکمی که سازمان نظام پزشکی صادر کرده است، پزشک معالج عباس کیارستمی به سه ماه محرومیت از طبابت در محل «ارتکاب تخلف» یعنی بیمارستان جم محکوم شده است. حکمی که هیات مدیره خانه سینما در بیانیه‌ای آن را به اندازه مرگ آقای کیارستمی «تکان‌دهنده» خوانده و سینماگران دیگری نیز در گفت‌وگوهایی نسبت به صدور آن ابراز شگفتی کرده‌اند.

Your browser doesn’t support HTML5

گزارش رادیویی بابک غفوری‌آذر درباره گردهمایی سینماگران بر سر مزار عباس کیارستمی، کارگردان فقید ایرانی

شادمهر راستین از اعضای هیات مدیره خانه سینما در متنی که روز پنج‌شنبه بر سر مزار آقای کیارستمی در واکنش به حکم صادر شده خواند با «شائبه برانگیز» خواندن آن گفت که نتیجه صادر شده همه را حیرت‌زده کرده و فارغ از هر سرنوشتی که در انتظار این پرونده پزشکی باشد، مردم صدور این حکم به گفته او «غم‌انگیز»، را فراموش نخواهند کرد.

مهدی عبدالله‌زاده، روزنامه‌نگار سینمایی واکنش‌ها به حکم صادره را ناشی از متناسب نبودن جرم و مجازات می‌داند.

در حالی که خانواده آقای کیارستمی نسبت به حکم صادره سکوت کرده و پیگیر شکایت‌شان از مدیریت بیمارستان جم هستند، احمد میر پزشک آقای کیارستمی در گفت‌وگو با روزنامه «سپید» ضمن دفاع از عملکردش در جریان رسیدگی به بیماری این کارگردان شناخته شده، حکم صادره را سنگین خوانده و گفته است که به آن اعتراض می‌کند.

آقای میر همچنین با رد وجود هرگونه قصور در جریان معالجه عباس کیارستمی درباره سفرش هم گفته است که با اجازه آقای کیارستمی و خانواده‌اش این سفر را در اواسط درمان انجام داده است.

وی ضمن تایید پیش آمدن عارضه در جریان درمان عباس کیارستمی، دلیل مرگ او را احتمال برخود سر به جایی و خونریزی مغزی اعلام کرده است.

این صحبت‌ها خلاف اظهاراتی است که بهمن کیارستمی فرزند آقای کیارستمی پیشتر در گفت‌وگو با رادیو فردا درباره وضعیت پدرش پیش از اعزام به فرانسه بیان کرده بود.

روز پنج‌شنبه حاضران بر سر مزار آقای کیارستمی در بیانیه خود از وارد شدن پرونده پزشکی عباس کیارستمی به مرحله‌ای تازه‌ و به گفته آنها تا روزی که درهای بنیاد عباس کیارستمی باز شود خبر دادند و گفتند همچنان در کنار خانواده کیارستمی می‌مانند.

عباس کیارستمی، کارگردان نامدار سینمای ایران، روز ۱۴ تیرماه و در حالی که برای ادامه معالجه خود از ایران به فرانسه رفته بود، در پاریس درگذشت.

مرگ او موضوع «خطای پزشکی» را در جامعه ایران بر سر زبان‌ها انداخت و باعث مجادلات رسانه‌ای گسترده‌ای میان سینماگران و جامعه پزشکی شد.