«شورشیان شیعه تحت حمایت ایران ذخایر مخفی اسلحه دارند»

سخنگوی ارتش آمريکا می‌گويد که اين نظاميان اسلحه و بودجه خود را از ايران می‌گيرند و حتی در ايران آموزش می‌بينند. (عکس: AFP)

ارتش آمريکا اعلام کرد: شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد شورشيان شيعه به طور فزاينده ای از ذخاير مخفی اسلحه برای حمله به نيروهای نظامی آمريکا و عراق استفاده می کنند.


دريا سالار گریگوری اسميت، سخنگوی ارتش آمريکا روز یکشنبه در يک کنفرانس خبری گفت:«تنها در هفته گذشته، نيروهای ائتلاف و نيروهای عراقی، ۲۱۲ انبار مخفی اسلحه در سراسر عراق کشف کردند که از اين تعداد دو انبار در بغداد بوده است. شهری که ارتباط رو به رشدی با نيروهای ويژه دارد که توسط ايران پشتيبانی می‌شوند.»


ارتش آمريکا از نام «نيروهای ويژه» برای اشاره به نظاميان جیش المهدی وابسته به مقتدی صدر، روحانی تندروی شيعه استفاده می‌ کند.


سخنگوی ارتش آمريکا می‌گويد که اين نظاميان اسلحه و بودجه خود را از ايران می‌گيرند و حتی در ايران آموزش می‌بينند.


اين اتهام دو روز پس از اعلام لغو مذاکرات ايران و آمريکا در بغداد مطرح می‌شود.


تهران روز پنجشنبه، ۲۵ بهمن ماه، چهارمين دور مذاکرات با آمريکا بر سر مسايل امنيتی عراق را به دليل آنچه که «دلايل فنی» خواند لغو کرد.


با اين حال سخنگوی ارتش آمريکا در اين کنفرانس خبری، بهبود اوضاع امنيتی در عراق را ستود و گفت که برخی روزها تعداد حملات تا ۴۰ مورد در روز کاهش يافته است که اين آمار کمترين ميزان از سال ۲۰۰۴ تا کنون بوده است.


افزايش استفاده از سلاح


واشينگتن علاوه بر اختلاف با ايران بر سر پرونده هسته ای تهران، اين کشور را متهم به نا آرام کردن عراق به وسيله مسلح کردن گروه‌های شيعه می ‌کند.


  • «آنچه ما می بینیم، افزایش استفاده از اسلحه توسط گروه‌های ویژه تحت حمایت ایران است.»
سخنگوی ارتش امریکا

ايران اين اتهامات را رد می‌ کند و در مقابل تهاجم نيروهای ائتلاف به رهبری آمريکا به عراق در سال ۲۰۰۳ را محکوم می ‌کند.


آقای اسميت گفت که هيچ مدرکی مبنی بر افزايش ورود اسلحه به عراق از سوی ايران وجود ندارد اما افزود: گروه‌ هايی که توسط ايران پشتيبانی می شوند به طور فزاينده ای از انبارهای مخفی اسلحه برای پيشبرد حملاتشان استفاده می‌کنند.


او گفت: «آنچه ما می بينيم، افزايش استفاده از اسلحه توسط گروه‌های ويژه تحت حمايت ايران است.»


او همچنين افزود که تعداد سلاح های کشف شده در ماه ژانويه بيشترين تعداد ظرف يک سال گذشته بوده است.


تلاش برای بهبود اوضاع امنيت در عراق


دولت عراق در راستای افزايش امنيت در این کشور پيشنهاد کرده بود که مجموعه نشست ‌هايی با حضور مقامات ايران و آمريکا برگزار شود تا درباره اوضاع امنیتی عراق و راهکاری مقابله با خشونت های جاری در این کشور تبادل نظر شود.


دور جدید اين مذاکرات بعد از تشکيل سه دور در سال گذشته میلادی و همزمان با بالا گرفتن تنش در روابط ايران و امريکا لغو شد تا آنکه سر انجام ايران قبول کرد روز جمعه ۲۶ بهمن ماه به ميز مذاکره باز گردد.


اما يک روز پيش از تشکيل اين جلسه، مقامات عراقی و سفارت آمريکا در بغداد اعلام کردند که جمهوری اسلامی مذاکرات کارشناسان ايران و آمريکا در روز جمعه را بدون ارايه دليل مشخصی لغو کرده است.


روز يکشنبه، ۲۸ بهمن ماه، محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی «دلايل فنی» را علت به تعويق افتادن مذاکرات ميان ايران و آمريکا در بغداد اعلام کرد اما در اين باره توضيحی نداد.


مذاکرات امنيتی ايران و امريکا از معدود جلساتی است که مقامات رسمی دو کشور بوسیه آن از سه دهه پیش تاکنون با يکديگر ارتباط مستقيم داشته اند. ارتباطات ديپلماتيک تهران و واشینگتن از سال ۱۹۸۰ قطع شده است.


ديويد سترفيلد، نماينده ويژه وزارت خارجه آمريکا در امور عراق روز جمعه ۲۶ بهمن ماه پس از اعلام خبر لغو جلسه گفت که ايران قصد دارد به طور مداوم خشونت را در عراق ترويج کند.



با اين حال او اعلام کرد که خشونت در عراق پس از افزايش ۳۰ هزار نفری نيروهای امريکايی در ماه ژوئن تا ۶۰ درصد کاهش يافته است.