تعداد کسانی که در دو انفجار صبح روز جمعه جان خود را از دست دادند، به ۶۴ تن رسيد. گزارش ها حاکی است که بيش از ۱۰۰ نفر نيز مجروح شده اند.
پليس عراق همچنين اعلام کرد که شواهد حاکی است، هر دو انفجار بر اثر عمليات انتحاری رخ داده و عاملين هر دو عمليات نيز زن بوده اند.
در نخستين بمب گذاری انتحاری که صبح روز جمعه در بازار فروش حيوانات خانگی در مرکز بغداد رخ داد، دست کم ۴۶ نفر را کشت و ۸۲ نفر را زخمی کرد.
در اين حمله که در ساعت ۱۰ و ۲۰ دقيقه صبح به وقت بغداد در مرکز بازار فروش حيوانات خانگی رخ داد، يک زن که مواد منفجره را زير چادر سياه عربی خود پنهان کرده بود، در مرکز بازار خود را منفجر کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس اين حمله، مرگبارترين عمليات تروريستی است که از زمان شروع عمليات مشترک نيروهای آمريکايی و عراقی عليه شورشيان در بغداد، رخ داده است.
عمليات مشترک عليه شورشيان، در بهار سال جاری با ورود بيش از ۳۰ هزار سرباز آمريکايی به بغداد آغاز شد.
۲۰ دقيقه بعد از عمليات انتحاری صبح روز جمعه، يک زن ديگر خود را در بازار فروش پرندگان در يکی از محلات بغداد که شيعيان در آن نفوذ دارند، منفجر کرد و بر اثر اين انفجار ۱۸ نفر کشته و ۲۵ مجروح شدند.
اخيرا با بهبود وضعيت امنيتی عراق، بازار فروش حيوانات خانگی بغداد توسعه يافته و از رونق و استقبال مردم برخوردار بود، اما با وقوع انفجار اخير، پليس عراق تمامی مسيرهای منتهی به اين منطقه را مسدود کرده است.
يک افسر پليس عراق که نامش فاش نشده به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته است که پليس در ابتدا تصور می کرد بمب درون يک قفس پرندگان جا سازی شده بوده، اما بعد از پيدا شدن سر يک زن، پليس به اين نتيجه رسيده که اين عمليات تروريستی، يک حمله انتحاری بوده است.
تعداد حملات انتحاری که توسط زنان انجام می شود، اخيرا در عراق افزايش يافته است و برخی کارشناسان مسايل امنيتی بر اين باورند که سازمان القاعده، زنان تندرو مذهبی را به سلاحی برای خود بدل کرده است.
به گفته منابع بيمارستانی، تعداد زيادی پسر نوجوان عراقی در ميان ۴۶ کشته نخستين بمب گذاری انتحاری روز جمعه ديده می شوند.
در آخرين بمب گذاری بزرگ در بغداد در روز ۲۹ فروردين ماه – ۱۸ آوريل سال گذشته ميلادی – ۱۱۶ نفر در مرکز اين شهر کشته و ۱۴۵ نفر مجروح شدند.
در بازار فروش حيوانات خانگی نيز برای آخرين بار در اواخر ماه نوامبر – اويل آبان ماه - بمبی که در يک قفس پرندگان کار گذاشته شده بود، منفجر شد و ۱۵ کشته و ده ها زخمی برجای گذاشت.
نيروهای آمريکايی اعلام کردند که حمله آبان ماه در اين بازار توسط شبه نظاميان شيعه که از سوی ايران حمايت می شوند، رخ داد.
در آن زمان، ارتش آمريکا اعلام کرد که شبه نظاميان شيعه اميدوار بوده اند که با انجام اين حمله، همه نگاه ها متوجه سازمان القاعده بشود و اتحاد سراسری عليه اين سازمان افزايش يابد.
پليس عراق اعلام کرده که در دومين انفجار روز جمعه در ميان کشته شدگان تلفات بازار پرندگان، يک زن نيز ديده می شود. همچنين در ميان مجروحان اين عمليات تروريستی، يک کودک نيز به سختی زخمی شده است.