شورای عالی نظامی مصر: خمينی ديگری در مصر روی کار نخواهد آمد

در حالی که ایران و مصر برای برقراری رابطه میان دو کشور اعلام آمادگی کرده اند، شورای عالی نظامی مصر که در حال حاضر اداره این کشور را در دست دارد، می گوید اجازه نخواهد داد تا افراطیون در مصر به قدرت برسند و اعلام کرد که «خمينی ديگری» در مصر به قدرت نخواهد رسيد.

گزارش رسانه های مصری حاکی است که شورای نظامی این کشور روز دوشنبه دیداری با سردبیران روزنامه های پرتیراژ و همچنین خبرگزاری رسمی مصر (منا) داشته اند.

روزنامه های «المصری اليوم» و «الاهرام» روز سه شنبه درگزارشی از این دیدار، به نقل از شورای عالی نظامی حاکم بر مصر نوشتند: «به نیروهای روحانی تندرو اجازه داده نمی شود تا قدرت بگیرند و قرار هم نيست که حاکميت دينی در کشور برقرار شود.»

محمد مختار، مشاور وزیر دفاع مصر در این نشست تاکید کرده است که اجازه داده نمی شود تا «یک خمینی جدید» در مصر حکومت کند.

آيت الله روح الله خمينی، بنيانگذار جمهوری اسلامی در ايران است که بيش از ۳۰ سال پيش در ايران به قدرت رسيد و حکومت دينی و مذهبی در ايران تاسيس کرد.

نگرانی ها از حکومت آينده مصر و احتمال برقراری یک حکومت دينی در این کشور، نتيجه فعاليت گروه های سلفی و گروه اخوان المسلمين است و مخالفان حکومت دينی می گويند اين گروه ها که در حاشيه بوده اند، ممکن است شرايط را به نفع خود تغيير دهند.

گروه اخوان المسلمين از احزاب ممنوع در زمان حکومت حسنی مبارک در مصر بوده است. گروه های سلفی هم پيش از اين فعاليت سياسی نداشته اند اما پس از کناره گیری حسنی مبارک از قدرت، برخی از رهبران اين گروه ها گفته اند ممکن است فعاليت سياسی و حضور در انتخابات را در نظر داشته باشند.

احتمال ازسرگيری روابط ميان تهران و قاهره

دیدگاه های شورای نظامی مصر در حالی بیان می شود که وزیر امور خارجه دولت موقت این کشور اخیرا از برقراری روابط ديپلماتيک با ايران استقبال کرده و گفته است که به دنبال برقراری این رابطه است.

در پی این اظهارات، علی‌اکبر صالحی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از اين سخنان استقبال کرد.

نبیل العربی، وزير امور خارجه مصر، از ايران به عنوان «کشوری دوست»‌ نام برده و گفته بود، کشورش آماده «گشودن فصلی تازه در روابط با ايران» ‌است.

ايران و مصر از زمان پيروزی انقلاب اسلامی روابط ديپلماتيک ندارند. آيت الله خمينی به دليل اين که مصر موجودیت اسرائيل را به رسميت شناخته و با آن پيمان صلح امضا کرده بود، روابط با مصر را قطع کرد.

به رغم تلاش های دولت های مختلف در ايران، روابط تهران و قاهره هيچ گاه برقرار نشده است.

در اين ميان وزير امور خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به اعلام آمادگی مصر برای از سرگيری رابطه با ايران گفته است: «قطعاً روابط خوب دو کشور می‌تواند به ثبات، امنيت و توسعه منطقه کمک نمايد.»

آقای صالحی همچنين از تحولات تازه در مصر و اعتراض‌های مردم اين کشور عليه حکومت حسنی مبارک، که به کناره‌گيری وی منجر شد،‌ با عنوان «حرکت به سمت تحقق خواسته‌های عدالت‌طلبانه» ياد کرده و آن را «برگ جديدی» در تاريخ مصر دانسته است.