مخالفت دو هزار سینماگر با انحلال خانه سینما

دو هزار تن از اهالی سینما با صدور بیانیه‌ای که مخاطب آن «نخبگان، مسئولان و مردم» معرفی شده‌اند، مخالفت خود را با انحلال خانه سینما اعلام کردند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چندی پیش دستور انحلال خانه سینما را صادر کرد که این تصمیم واکنش گسترده اهالی سینما را به همراه داشت.

وزارت ارشاد پس از انحلال خانه سینما، طی حکمی اعلام کرد ۱۰ تن از اهالی سینما را منصوب کرده که به عنوان «هیات ساماندهی امور صنوف سینمایی» فعالیت کنند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، در این بیانیه که روز یکشنبه منتشر شده آمده است: «خانه سینمای ایران یا همان جامعه اصناف سینمایی کشور، دستاورد بزرگ سینمای برآمده از انقلاب اسلامی است و ما سینماگران ایران با صدور دستور انحلال خانه سینما مخالفیم و دلسوزانه خواهان ماندگاری این خانه هستیم.»

مخالفان اقدام وزارت ارشاد در انحلال خانه سینما، این تصمیم را شتابزده خوانده و در پی انجام این کار، موجی از اعتراض‌ها و واکنش‌های گسترده ازسوی سینماگران، اصناف سینمایی، شخصیت‌های فرهنگی و هنری، حقوقدانان، نهادهای مدنی و صنفی به راه افتاد.

این بیانیه را طیف‌های مختلف اهالی سینما از جمله احمدرضا درویش، کارگردان، کامبیز روشن روان، آهنگساز، شقایق فراهانی، بازیگر، مهدی فخیم زاده، فیلسماز و رضا کریمی، کارگردان به همراه دیگر چهره‌های سینمایی امضا کرده‌اند.

پیشتر بهمن فرمان‌آرا در اعتراض به اقدام وزارت ارشاد باپس دادن جوایز خود از جشنواره فیلم فجر اعلام کرده بود: «با شرایطی که در سینمای ایران به وجود آمده است، تصمیم گرفتم سه سیمرغ بلورینی را که از جشنواره گرفته‌ام به دفتر جشنواره بازگردانم... همه (سیمرغ‌ها) را تحویل دفتر جشنواره دادم و رسید آن را گرفتم.»

وی در ادامه خطاب به اعضای خانه سینما گفته بود: «اعضای محترم خانه سینما اگر متحد بمانید و همگی از دادن فیلم‌‌هایتان به جشنواره فیلم خودداری نمایید، این اعمال ناشایست به سرعت خاتمه می‌یابد.»

وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی روز ۱۳ دی‌ماه دستور انحلال خانه سینمای ایران را صادر کرد و دلیل این اقدام را عدم انجام «تشریفات قانونی مربوط به تأسیس مؤسسات فرهنگی و هنری و اقدامات غیر‌قانونی بعدی» اعلام کرد.

وزیر ارشاد ۱۵ دی‌ماه در سخنانی با اشاره به جشن‌های خانه سینما، تأکید کرد که فعالیت‌های این تشکل نه یک فعالیت صنفی، «بلکه یک فعالیت سیاسی است.»