ماجرای عشق بازی يک زن و مرد بريتانيايی در ساحل « جميره» شهر دبی با حکم قاضی دادگاه به پايان رسيد. اين زن و مرد پنجشنبه گذشته به سه ماه زندان، پرداخت يک هزار درهم جريمه و اخراج از امارات متحده عربی محکوم شدند؛ پايانی نه چندان سخت برای ماجرايی که بين اماراتی ها و انبوه خارجيان شهر دبی ايجاد تنش کرد.
ميشل پالمر ۳۷ ساله يک زن بريتانيايی است که از سه سال قبل مقيم دبی بوده و در اين شهر کار می کرده است. او در يک هتل با وينس آکور ۳۴ ساله که برای گردشگری به دبی آمده بود، آشنا شد.
اين دو پس از صرف غذا و آشاميدن مشروب فراوان، که امری عادی برای خارجيان مقيم دبی است، تصميم گرفتند کنار ساحل بروند تا بيشتر از مصاحبت يکديگر لذت ببرند.
بر اساس شواهد ارائه شده در دادگاه، اين زن و مرد در کنار ساحل، عنان اختيار از کف شان خارج شد و به کاری مشغول شدند که شايسته انظار عمومی نبود.
بنا به گزارش خبرنگار شبکه تلويزيونی « سی ان ان»، در همين موقع، پليس سر رسيد و به اين دو اخطار داد تا محل را ترک کنند. اما آنها توجهی به اخطار پليس نکردند و همين امر منجر به بازداشت آنها شد.
اين زن و مرد در دادگاه منکر داشتن رابطه جنسی در ساحل شدند، اما پذيرفتند که مست بودند و رفتاری ناشايست داشتند.
اين رويداد از همان ابتدا بحث های شديدی را در روزنامه های محلی امارات متحده عربی برانگيخت و مقالات بسياری در محکوميت اين ماجرا و پيامدهای گردشگری و تاثير اکثريت خارجی بر آداب و رسوم مردم مسلمان اين کشور چاپ شد.
بنا بر گزارش خبرگزاری « رويترز»، دبی به عنوان مرکز جهانگردی خاورميانه و شهر جزيره های ساخته شده به شکل نخل و بلندترين برج دنيا، موازنه بسيار ظريفی را بين هويت اسلامی خود و پذيرايی از خارجيان لذت طلب برقرار کرده است. خارجيان ۹۰ درصد جمعيت اين شهر را تشکيل می دهند که جذب درآمدهای بدون ماليات و هوای تمام سال آفتابی اين شهر می شوند.
همواره گزارش های بسياری از تخلفات خارجيان از قوانين امارات متحده عربی به چاپ می رسد؛ قوانينی که بر طبق آنها، مصرف مشروبات الکلی به شدت تحت کنترل است.
بر اساس اين قوانين، همجنس گرايی و ابراز احساسات در انظار عمومی نيز ممنوع است.
« حکم منطقی»
به گزارش خبرگزاری آلمان، خارجيان مقيم دبی حکم صادر شده از طرف قاضی دادگاه را منطقی می دانند.
مايک فندر، شهروند بريتانيايی که در دبی کار می کند، به خبرگزاری آلمان گفت: « به نظر من، اين دو نفر مرتکب اشتباه شدند و اگر همين رفتار را در لندن نيز می کردند، مجازات می شدند.»
برخی از اروپاييان گفتند که ضرورت احترام به فرهنگ محلی، کاری منطقی است. جان بردی، يک خارجی مقيم دبی، گفت: بعضی از اروپاييان گمان می کنند به خاطر مليت شان فراتر از قانون هستند، اما اين رويداد ثابت کرد که قانون امارات در مورد همه اجرا می شود.»
بنا بر گزارش شبکه تلويزيونی « سی بی اس»، قاضی دادگاه، ادله ای برای حکم خود ارائه نداده است، اما وکيل مدافع اين زوج معتقد است که ظاهرا اين حکم برای بوسيدن در انظار عمومی صادر شده و نه برای داشتن رابطه جنسی که حکم آن دو سال زندان است.
قدردانی اماراتی ها و اعراب مقیم دبی
اماراتی ها و اعراب مقيم دبی از مقامات شهر برای مجازات اين زن و مرد قدردانی کردند. به اعتقاد برخی از آنها، حتی مجازات شديدتری لازم بوده است.
حسن الشامی، تبعه مصری که در يک شرکت ساختمانی کار می کند، به خبرگزاری آلمان گفت: « اين رويداد که تاکنون سابقه نداشته، باعث عصبانيت مسلمانان شده است.»
او در ادامه گفت: برخی از اروپاييان لباس های نازک می پوشند و در مراکز خريد و علی رغم هنجارهای فرهنگی به ابراز علاقه به يکديگر می پردازند.
حسن الشامی گفت: « اين دو بريتانيايی فکر کرده اند که می توانند از اين نيز فراتر بروند.»
به نظر نمی رسد که اين رويداد و حکم صادر شده، بر صنعت گردشگری امارات اثری منفی برجای بگذارد.
بيشتر کارشناسان معتقدند گردشگرانی که به دبی می آيند، می دانند به کشوری عربی می روند که آداب و سنن محافظه کارانه دارد.
اين کارشناسان می گويند دبی به غلط « لاس وگاس خاورميانه» لقب گرفته است. به گفته آنان، اگرچه دبی فضايی باز و آزاد دارد، اما قوانين اين شهر برگرفته از قانون شرع هستند و پاره ای از اصول اسلامی به شدت رعايت می شود.