وزیران اقتصاد گروه هفت، بحران مالی را بررسی می کنند

سقوط ارزش سهام در آمريکا و اروپا در روز پنجشنبه به بازارهای آسيا و اقيانوس آرام نيز سرايت کرد. (عکس: AFP)

وزيران اقتصادی هفت کشور بزرگ صنعتی جهان روز جمعه در واشينگتن برای رايزنی درباره بحران مالی جهانی، ديدار می کنند.


اين نشست فوق العاده پس از آن انجام می شود که سقوط ارزش سهام در آمريکا و اروپا در روز پنجشنبه به بازارهای آسيا و اقيانوس آرام نيز سرايت کرد.


به دنبال، سقوط شديد ارزش سهام در وال استريت، شاخص نيکی در ژاپن روز جمعه با تقريباً ۱۰ درصد کاهش روبرو شد.


ارزش سهام در استراليا، نيوزيلند و سنگاپور نيز کاهش يافت.


شاخص داو جونز آمريکا، روز پنجشنبه، برای نخستين بار در پنج سال گذشته به کمتر از ده هزار واحد سقوط کرد.


در همين ارتباط، ارزش سهام شرکت جنرال موتور آمريکا، روز پنجشنبه به کمترين حد خود از سال ۱۹۵۰ رسيد.


دومينيک استروس کان، رييس صندوق بين المللی پول، روز پنجشنبه نسبت به بروز رکودی شديدتر از رکود دهه ۳۰ ميلادی در جهان هشدار داد.


دومينيک استروس کان، رييس صندوق بين المللی پول، روز پنجشنبه نسبت به بروز رکودی شديدتر از رکود دهه ۳۰ ميلادی در جهان هشدار داد.

رابرت زوليک، رييس بانک جهانی پول، نيز پنجشنبه شب در گفت و گويی با شبکه تلويزيونی « سی ان ان» نسبت به روند جاری در اقتصاد جهان ابراز نگرانی کرد.


ترس همچنان بر بازارها حاکم است


در حالی که مقام های کشورهای بزرگ صنعتی برای بهبود اوضاع در بازارهای مالی ادامه دارد، اما ترس همچنان بر بازارها حاکم است.


در اين ارتباط، قرار است وزيران اقتصاد و روسای بانک های مرکزی کشورهای بريتانيا، کانادا، فرانسه، آلمان، ايتاليا، ژاپن و ايالات متحده آمريکا روز جمعه در نشستی فوق العاده در واشينگتن شرکت کنند.


جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، موافقت کرده است که روز شنبه در کاخ سفيد با وزيران اقتصاد ديدار کند.


وی قول داده است اقدام محکمی عليه بحران مالی جاری اتخاذ کند و تاکيد کرده است که آمريکا با دوستان اروپايی خود برای بهبود وضعيت همکاری خواهد کرد.


مارک چندلر، تحليلگر موسسه براون برادرز هريمن، به « خبرگزاری فرانسه» گفت: به رغم وضعيت ترسناک کنونی، هفت کشور بزرگ صنعتی جهان هنوز گزينه هايی در اختيار دارند تا به آرام کردن اوضاع کمک رساند.


وی برگزاری نشست وزيران اقتصاد هفت کشور بزرگ صنعتی جهان را به نوبه خود مهم و موثر بر بازارهای مالی ارزيابی کرد.


به دنبال اقدام روزهای اخير بانک های مرکزی برای کاهش نرخ بهره، اين کشورها تحت فشار شديدی قرار دارند تا در جلسه وزيران اقتصاد خود، طرح اقدام مشترک و موثری را برای کاهش دامنه بحران اقتصادی ارائه کنند.


در اين ميان، قرار است صندوق بين المللی پول و بانک جهانی پس از نشست واشينگتن، نشست هايی را برگزار کنند تا به بررسی وضعيت اقتصادی جهان بپردازند.


بحران مالی جاری در جهان از ورشکستگی و سقوط بازار مسکن در آمريکا و افزايش تساعدی ميزان بدهی های بانک ها شروع شد.


اعتماد بانک ها به استقراض به شدت کاهش يافته و اين وضعيت دسترسی موسسات اقتصادی به وام بانکی را پر هزينه و دشوار کرده است.


در اين ميان، مردم در سراسر جهان در هراس از تشديد بحران و از دست دادن پس انداز و يا شغل خود، از ميزان هزينه های جاری و خريد خود کاسته اند.