احمد تویسرکانی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک، روز دوشنبه 27 دی، از ثبت ۱۳۸ هزار و ۳۵۳ طلاق طی حدود ۱۰ ماه اخیر در ایران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم٬ آقای تویسرکانی گفت: از این تعداد، ۱۰۵ هزار و ۵۳۳ مورد طلاق به صورت «توافقی» جاری شده است.
وی این آمار را بر اساس آخرین وضعیت ازدواج و طلاقهای ثبت شده در دفاتر ازدواج و طلاق سراسر ایران ارائه کرده است.
به گفته رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک ایران٬ بالاترین و پائیینترین سن طلاق در میان مردان به ترتیب ۹۲ و ۱۶ سال بوده است.
در بین زنان نیز بالاترین سن طلاق، ۷۹ سال اعلام شده است.
آنطور که احمد تویسرکانی اعلام کرده٬ از اول فرورین تا ۲۵ دی ماه سال جاری٬ ۶۷۸ هزار و ۷۳۶ واقعه ازدواج در ایران نیز ثبت شده است.
وی بالاترین و پائینترین سن ازدواج در بین زنان در ۱۰ ماه اخیر را به ترتیب ۸۵ و ۱۱ سال اعلام کرده است.
در این مدت٬ در بین مردان نیز بالاترین سن ازدواج، ۹۴ سال بوده است.
پیش از این، خبرگزاری مهر روز ۱۹ دی با استناد به آمار سازمان ثبت احوال ایران، از افزایش طلاق و کاهش ازدواج خبر داده و نوشته بود: در هر ساعت، ۲۰ طلاق ثبت می شود.
بر اساس آمار این سازمان، میزان طلاق در طول یک دهه گذشته افزایش قابل ملاحظهای نسبت به آمار ازدواج داشته است.
بر پایه این گزارش، در سال ۱۳۹۰ در مقابل هر ۱۰۰ ازدواج ۱۶ طلاق ثبت شده، در حالی که در سال ۹۴ در مقابل هر ۱۰۰ ازدواج ۲۳ طلاق ثبت شده است.
به نوشته مهر، در سال گذشته، دوام ازدواج در ۶۰ درصد از طلاقهای به ثبت رسیده کمتر از پنج سال بوده و سه درصد از آنها در همان سال اول ازدواج رخ داده است.
در ایران، از طلاق به عنوان یکی از «آسیبهای اجتماعی» نام برده میشود و سازمانهای مختلفی از جمله وزارت کشور تلاش میکنند آمار رو به افزایش این پدیده را کاهش دهند.
روزنامه قانون روز یکشنبه ۲۶ دی به نقل از کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب شناسی ایران، در واکنش به تکلیف مجلس شورای اسلامی به سازمان بهزیستی برای کاهش ۲۰ درصدی نرخ طلاق در طول برنامه ششم نوشت: «طلاق با دستور و بخشنامه کاهش نمییابد.»
آقای محمدی٬ طلاق را پدیدهای «همه جانبه» نامید و افزود: باید بررسی شود چه مسائلی باعث شده است که «سازمان بهزیستی نتواند فرآیند طلاق و سایر آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد، بزهکاری و ... را که در حوزه ماموریتهای این سازمان است، کنترل کند.»
وی با بیان اینکه «امروز با تغییر سبک زندگی روبرو هستیم»٬ گفت که «سازمان بهزیستی توانایی تغییر سبک زندگی مردم را ندارد.»
پیش از این، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در اردیبهشت امسال بالارفتن سن ازدواج و افزایش طلاق را موضوعی نگرانکننده در تحولات جمعیتی ایران توصیف کرده بود.
خانم مولاوردی اعلام کرده بود که به وجود آمدن اشکال گوناگون تشکیل زندگی و شیوههای جدید آشنایی زوجها، رشد فزاینده طلاقهای عاطفی و کاهش تمایل به فرزندآوری از مسائل مهم تحولات جمعیتی در ایران محسوب میشوند.
سند «سیاستهای کلی خانواده» که شهریور ماه امسال از سوی آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، به سران سه قوه ابلاغ شد، بر فرهنگسازی درباره «کراهت طلاق» و «شناسایی مستمر عوامل طلاق و فروپاشی خانواده» و «پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و عوامل تزلزل نهاد خانواده بهویژه موضوع طلاق» تأکید کرده است.
«مقابله مؤثر با جنگ نرم دشمنان برای فروپاشی و انحراف روابط خانوادگی» از دیگر مواردی است که در سیاستهای کلی خانواده بر آن تاکید شده است.