لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۸

گزارش مهر از آمار ۹ ماهه طلاق؛ در هر ساعت ۲۰ طلاق در کشور ثبت می‌شود


خبرگزاری مهر در گزارشی تحلیلی با استناد به آمار ازدواج و طلاق ارائه شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور، از ثبت ۲۰ طلاق در هر ساعت در نه ماهه نخست سال ۱۳۹۵ خبر داده است.

این خبرگزاری با اشاره به ثبت ۱۳۵ هزار و ۶۷۷ مورد طلاق در نه ماهه نخست سال جاری در استان‌های مختلف نتیجه‌گیری کرده است که در هر ساعت بیش از ۲۰ رویداد طلاق در کشور اتفاق می‌افتد.

این گزارش همچنین می‌گوید که بیشترین طلاق در سال‌های ۹۴ و ۹۵، در میان دختران در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال و در میان پسران گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال رخ داده، در حالی که از سال ۸۳ تا ۹۳ یعنی به مدت یک دهه بیشترین طلاق در میان دختران در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال و در میان پسران در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال رخ داده است.

مهر از این آمار نتیجه‌گیری کرده که با رسیدن به سال ۹۴، میزان طلاق در هر دو جنس به دلیل تغییرات هرم سنی جمعیت در کشور، «یک پله ارتقا» یافته است.

در مورد رشد آمار طلاق در ایران، پیشتر در مرداد ماه رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفته بود که تنها در چهار ماهه اول سال ۵۵ هزار و ۷۱۸ طلاق ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲٫۲ درصد رشد کرده است.

حمید درخشان‌نیا در آن زمان اعلام کرده بود که در چهار ماه اول سال ۹۵، میانگین سن طلاق در مردان ۳۵٫۵ سال و میانگین سن طلاق در زنان ۳۰٫۶ سال بوده است.

به گفته آقای درخشان نیا، ۴۷٫۵ درصد طلاق‌ها مربوط به پنج سال اول زندگی مشترک بوده و ۱۲٫۱ درصد این زوج‌ها کمتر از یک سال با یکدیگر زندگی کرده‌اند.

این در حالی که بر پایه گزارش مهر، در سال ۹۴ دوام ازدواج در ۶۰ درصد از طلاق‌های به ثبت رسیده کمتر از ۵ سال بوده و ۳ درصد از آنها به سال اول هم نکشیده است. در مقابل در همین سال، ۳۰ درصد از طلاق‌ها مربوط به ازدواج‌هایی است که ۳۰ سال از آنها گذشته است.

همچنین بر پایه این گزارش در حالی در سال ۱۳۹۰ در مقابل هر ۱۰۰ ازدواج ۱۶ طلاق ثبت شده، در سال ۹۴ از ۲۳ طلاق در مقابل ۱۰۰ ازدواج ثبت شده است.

در مقابل افزایش آمار طلاق در ایران، آمار ازدواج در سال‌های اخیر کاهش داشته است، و بر اساس اعلام رئیس سازمان ثبت احوال در مرداد امسال، چهارماهه اول امسال شاهد ثبت نزدیک به ۲۳۵ هزار ازدواج بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲٫۲ درصد کاهش داشته است.

وزارت ورزش و جوانان ایران نیز سال گذشته، اعلام کرده بود که موضوع ازدواج در اولویت‌بندی جوانان به جایگاه چهارم سقوط کرده و شمار «خانواده‌های تک‌نفره» در کشور رو به افزایش است.

مقام‌های جمهوری اسلامی به طلاق نه به عنوان یک «پدیده اجتماعی» ،بلکه به عنوان «آسیبی اجتماعی» نگاه می‌کنند، و به طور رسمی، عدم تفاهم و امکان سازش، دخالت خانواده‌ها، عدم تحقق شروط ضمن عقد و اعتیاد از دلایل اصلی طلاق در ایران اعلام می‌شود.

اردیبهشت ماه امسال، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بالارفتن سن ازدواج و افزایش طلاق را در کشور موضوعی نگران‌کننده در تحولات جمعیتی کشور توصیف کرد.

شهیندخت مولاوردی اعلام کرده بود که به ‌وجود آمدن اشکال گوناگون تشکیل زندگی و شیوه‌های جدید آشنایی زوج‌ها، رشد فزاینده طلاق‌های عاطفی و کاهش تمایل به فرزندآوری از مسائل مهم تحولات جمعیتی در کشور محسوب می‌شوند.

سند «‌سیاست‌های کلی خانواده» ‌که شهریور ماه امسال از سوی رهبر جمهوری اسلامی به سران سه قوه ابلاغ شد، بر فرهنگ‌سازی درباره «کراهت طلاق» و «شناسایی مستمر عوامل طلاق و فروپاشی خانواده» و «پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و عوامل تزلزل نهاد خانواده به‌ویژه موضوع طلاق» تأکید کرده است.

«مقابله مؤثر با جنگ نرم دشمنان برای فروپاشی و انحراف روابط خانوادگی» از دیگر مواردی است که در سیاست‌های کلی خانواده بر آن تاکید شده است.

بر اساس اعلام دفتر برنامه‌ریزی ازدواج و تعالی خانواده در وزارت ورزش و جوانان، در هفت ماهه اول سال جاری، استان‌های تهران، البرز، قم، گیلان و مازندران بیشترین میزان ثبت طلاق را به خود اختصاص داده‌اند.

XS
SM
MD
LG