چهار عضو یک خانواده در «شهرضا» قربانی اسید‌پاشی شدند

عکس، آرشیوی است.

یک خانواده چهار نفره در «شهرضا» در استان اصفهان با اسید مورد حمله قرار گرفته‌اند و گزارش‌ها از وخامت حامل دو نفر از قربانیان حکایت دارد.

ستار خسروی، رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان، گفته است که این حمله پیش از ظهر روز شنبه ۲۸ اسفند رخ داده و علت آن نیز «اختلاف خانوادگی» بوده است.

این مقام پلیس اصفهان قربانیان این حادثه را پدر ۵۳ ساله٬ مادر ۴۸ ساله، پسر ۲۳ ساله و دختر ۲۰ ساله این خانواده اعلام کرده است.

در این حمله، پدر، مادر و پسر خانواده از ناحیه صورت و سر به شدت مجروح شده اند و دختر خانواده هم از ناحیه پا آسیب دیده است.

رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان افزود که «مظنون شناسایی شده و نحوه وقوع حادثه و انگیزه وی در حال بررسی است.»

جهانگیر کرمی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان، نیز خبر داده که این خانواده چهار نفره به مرکز سوانح و سوختگی شهر اصفهان منتقل شده‌اند.

همچنین فریدون عابدینی٬ رئیس بیمارستان تخصصی سوانح و سوختگی اصفهان، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم، وضعیت این چهار تن را «مساعد» اعلام کرد و افزود: «در حال حاضر پزشکان نمی توانند نظر دقیقی در مورد شدت سوختگی و آسیب دیدگی آنان اعلام کنند.»

هدف عمده اسید‌پاشی‌ در ایران را زنان جوانی تشکیل می‌دهند که با انگیزه‌های مختلف شخصی یا انگیزه‌های دیگر از سوی عاملان چنین اقداماتی انتخاب می شوند و مورد حمله قرار می‌گیرند.

اختلاف‌های خانوادگی یکی دیگر از عوامل برخی اسید‌پاشی‌ها در ایران گزارش شده است. رئیس بیمارستان تخصصی سوانح و سوختگی اصفهان هم در این مورد گفته است که «خصومت های شخصی و خانوادگی سبب بروز آسیب های جسمی و روحی در افراد می شود که گاهی غیرقابل جبران و بدون برگشت است.»

در هفته سوم اسفند ماه امسال نیز نیروی انتظامی بندر ماهشهر از اسیدپاشی به دو زن در این شهر بندری در استان خوزستان خبر داده بود که هنوز از شناسایی و بازداشت عاملان ین حملات گزارشی منتشر نشده است.

اسید‌پاشی به روی زنان در ایران از مهرماه سال ۱۳۹۳ و در پی اسید‌پاشی به شش زن در اصفهان٬ حساسیت ویژه‌ای در جامعه ایران پیدا کرده است.

این حساسیت از زمانی افزایش یافت که گزارش‌هایی مبنی بر انگیزه «مذهبی» عاملان حمله با اسید به این شش زن منتشر شد و تاکنون نیز هیچ‌یک از عامل یا عوامل این اقدام شناسایی و بازداشت نشده‌اند.

بر اساس قوانین ایران٬ «اگر اسیدپاشی موجب قتل شود مجازات آن قصاص نفس است» و در غیر این صورت بر اساس ماده ۶۱۲ قانون تعزیرات می‌تواند برای عامل چنین اقدامی سه تا ۱۰ سال حبس در پی داشته باشد.

در حال حاضر متوسط مجازات اسیدپاشی که امروزه از طرف قضات تعیین می‌شود با استناد به ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی حدود دو تا پنج سال حبس و پرداخت دیه است.