امضای توافقنامه شش ماده ای پایان اعتصاب در شرکت ایران ترانسفو را به همراه داشت

خبرگزاری ایلنا از پایان اعتصاب و تجمع بیش از ۱۵۰۰ کارگر شرکت ایران ترانسفو در زنجان پس از امضای توافقنامه ای شش ماده ای در عصر روز سه شنبه خبر داد.

بر اساس این گزارش، کارگران ایران ترانسفو گفتند که توافقنامه علاوه بر امضای نمایندگان کارگران و کارفرما، به امضای مقام های استانداری زنجان نیز رسیده است.

۱۵۰۰ تن از کارگران ایران ترانسفو در اعتراض به خصوصی‌ سازی و واگذاری سهام این کارخانه به بخش خصوصی به مدت ۱۷ روز اعتصاب و تجمع کرده بودند.

به نوشته خبرگزاری فارس، تجمع اعتراضی کارگران ایران ترانسفوی زنجان در حالی ادامه پیدا کرد که آنان در یک هفته تعطیلات تابستانی نیز تجمع خود را ادامه دادند.

ایلنا به نقل از جمعی از این کارگران نوشت: عمده خواسته‌های صنفی کارگران معترض در توافقنامه گنجانده شد که مهمترین موارد آن، شامل جلوگیری از دخالت بی حساب شرکت دارنده ۳۰ درصد سهام در امور کارخانه و جلوگیری از تعدیل کارگران بود.

به نوشته خبرگزاری دولتی ایرنا، شرکت ایران ترانسفو از جمله واحدهای صنعتی دولتی بود که دولت واگذاری آنها به بخش خصوصی را در دستور کار خود دارد و در مورد ایران ترانسفو این موضوع از سال گذشته به اجرا درآمد.

اما سایت برق نیوز به نقل از یک فعال کارگری صنعت برق نوشت: میزان تولید ایران ترانسفو پس از خصوصی سازی به کمتر از ۲۰ درصد میزان قبلی برسد.

خبرگزاری ایلنا نیز نوشت که سطح تولید در این کارخانه به نصف کاهش یافته است.
به نوشته خبرگزاری دولتی ایرنا، شرکت ایران ترانسفو، بزرگترین واحد تولید کننده ترانسفورماتور در خاورمیانه محسوب می شده که اغلب محصول تولیدی آن، صادر می شده است.

کارخانه ایران ترانسفو حدود سه هزار کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی دارد.

در این میان، به نوشته ایلنا، کارگران ایران ترانسفو ابراز امیدواری کردند که این توافق در عمل اجرا و مطالبات شان تا حد قابل قبولی برآورده شود.

اعتصاب کارگران ایران ترانسفو در شرایطی به گفته آنان با در نظر گرفته شدن خواسته های شان پایان یافت که جمشید انصاری، استاندار زنجان، چند روز پیش با انتقاد از اعتصاب و تجمع کارگران ایران ترانسفو گفت که به توصیف وی، رد پای عوامل ضد انقلاب در این اعتراض ها دیده شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، استاندار زنجان با غیر قابل قبول دانستن اعتراض های صنفی کارگران ایران ترانسفو، خواستار هوشیاری در مورد عملکرد به توصیف وی، ضد انقلاب، شد و همچنین اعتراض های صنفی کارگران را در تقابل با آنچه خط مشی‌های مدنظر رهبر جمهوری اسلامی و دولت حسن روحانی نامید، دانست.

در این میان، هنوز سرنوشت کارگرانی که در اعتصاب ایران ترانسفو اخراج شدند، معلوم نیست.

پیش از این، کارگران اعتصابی ایران ترانسفو خواستار بازگشت به کار همکاران اخراجی خود شده بودند.