در حالی که مقامهای دولت حسن روحانی از تصویب کلیات طرح مربوط به توافق اتمی وین در جلسه روز یکشنبه مجلس استقبال کردهاند، واکنشها به اتفاقات این روز از جمله تنش بین علیاکبر صالحی و روحالله حسینیان نماینده تهران، ادامه دارد.
علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، روز دوشنبه ۲۰ مهر، با اشاره به استقبال دولت از تصویب «طرح اقدام متناسب ایران در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک» گفت که دولت در پیاده کردن توافق اتمی وین به «توصیههای» نمایندگان مجلس عمل خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس شورای اسلامی، حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزیر خارجه ایران، نیز ضمن استقبال از مصوبه مجلس گفته است که «فرجام برجام در مجلس شورای اسلامی مثبت است».
عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای ایران، نیز که از سوی وزیر خارجه به عنوان مسئول پیگیری اجرای برجام معرفی شده، گفته است که این طرح توانسته است «توقعات» وزارت خارجه را برآورده کند.
آقای عراقچی روز یکشنبه ساعتی پس از تصویب کلیات طرح برجام در مجلس گفته بود که با توجه به تصویب کلیات طرح مربوط به توافق هستهای احتمالاً از دوشنبه هفته آینده مرحله جدید اجرای توافق اتمی وین آغاز میشود.
با این حال وی روز دوشنبه اعلام کرد که پس از تصویب نهایی طرح مجلس و تأیید آن در شورای نگهبان «میتوان گفت که مراحل قانونی مربوط به برجام در ایران طی شده و آماده خواهیم بود وارد مرحله بعدی شویم که به عنوان روز تصویب ثبت میشود».
آقای عراقچی روز یکشنبه همچنین در واکنش به «تهدید» علیاکبر صالحی از سوی روحالله حسینیان گفته بود که «فکر نمیکنم نماینده محترمی که چنین جملهای گفتند قصد جدی داشتند، البته حالتشان جدی بود».
روحالله حسینیان نماینده عضو جبهه پایداری، در جلسه روز یکشنبه به علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، گفته بود که «اگر من به قدرت برسم تو را در رآکتور اراک دفن میکنم و رویت سیمان میریزم».
بیان این گفتهها توسط آقای حسینیان را چند شاهد عینی تأیید کردهاند؛ از جمله، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، کمال پیرمؤذن نماینده مجلس، و مجید انصاری معاون پارلمانی رئیسجمهور.
کمالالدین پیرمؤذن، نماینده اردبیل، همچنین از تهدید شدن محمدجواد ظریف وزیر خارجه، در صحن مجلس خبر داد و گفت که «صالحی را تهدید به مرگ و ظریف را تهدید به اعدام کردند».
با این حال حمید رسایی دیگر عضو جبهه پایداری در مجلس، روز دوشنبه در وبسایت خود گفتههای آقای حسینیان را «شوخی» خواند و آقای صالحی را به «مظلومنمایی از تریبون مجلس به جای پاسخ دادن به انبوه اشکالات» متهم کرد.
نوشته آقای رسایی در حالی است که غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در صفحه اینستاگرام خود نوشت که روحالله حسینیان درباره دلیل سخنان خود به او گفته که «میخواستم (صالحی را) عصبانیاش کنم که موفق شدم».
در همین حال وزیر اطلاعات نیز گفت که «بد اخلاقی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه تأیید برجام قابل قبول نیست و آنها باید در رفتار خود تجدید نظر کنند».
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمود علوی تأکید کرد که در نظر سنجی وزارت اطلاعات «۸۶ درصد مردم حامی دولت و تیم مذاکرهکننده بودند».
در مقابل این واکنشها، یک عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس، وقوع چنین بحثهایی را در مجلس، «امری طبیعی» خواند و تأکید کرد که «این گونه اتفاقات در تمامی مجالس دنیا رخ میدهد».
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، محمدحسین میرمحمدی گفت که «آقای صالحی و آن نماینده نباید این مباحث را در جلسه علنی مجلس مطرح میکردند».
همزمان با این واکنشها، رسانههای ایران خبر دادند که روحالله حسینیان پس از اتفاقات روز یکشنبه به دلیل «عارضه قلبی» در بیمارستان بستری شده و علیاکبر صالحی نیز به عیادت او رفته است.
روز یکشنبه همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس اعلام کرده بودند که پیامکهایی «جهتدار و تهدیدآمیز»دریافت کردهاند که ارسالکنندگان آنها خواستار رد طرح مربوط به توافق اتمی وین شده بودند. [بیشتر بخوانید: آخرین تلاشهای مخالفان توافق هستهای برای به کرسی نشاندن مخالفتهای خود در مجلس]
در همین حال، عوض حیدرپور، عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، روز دوشنبه اعلام کرد که این پیامکها از داخل مجلس ارسال نشده و ارسال آنها از خارج مجلس «مدیریت» شده بود.