دبیرکل ناتو: چند نظامی ترک همکار ناتو به دنبال پناهندگی هستند

دبیرکل ناتو می‌گوید از زمان کودتای نافرجام تابستان امسال در ترکیه، شماری از افسران ترکیه‌ای مشغول خدمت در پست‌های فرماندهی ناتو درخواست پناهندگی کرده‌اند و همزمان آلمان نیز می‌گوید چند هزار شهروند ترک در ماه‌های اخیر به این کشور درخواست پناهندگی داده‌اند.

خبرگزاری فرانسه روز جمعه ۲۸ آبان فرانسه در گزارشی از قول ینس استولتنبرگ، دبیرکل نانو نوشت برخی از افسران ترکیه‌ای که با ساختار فرماندهی ناتو همکاری کرده‌اند، در کشورهایی که در آنها مشغول خدمت هستند، درخواست پناهندگی داده‌اند.

دبیرکل ناتو این اظهارات را روز جمعه در یک کنفرانس امنیتی در بروکسل بیان کرده و در عین حال گفته است که ناتو در ساختار فرماندهی تغییراتی داده که شماری از پرسنل ترکیه‌ای را در بر گرفته است.

او در عین حال گفته است در مورد درخواست‌های پناهندگی افسران ترک، نه مقر مرکزی ناتو، که کشورهایی که درخواست پناهندگی را دریافت کرده‌اند، تصمیم‌گیری خواهند کرد.

آقای استولتنبرگ در این سخنان اشاره‌ای به تعداد افسران ترکیه‌ای خواهان پناهندگی و نیز کشورهایی که این درخواست‌ها در آنها ارائه شده، نکرده است.

از زمان کودتای نافرجام تابستان امسال در ترکیه، بیش از ۳۷ هزار نفر به‌ویژه در بخش‌های مختلف قضایی، نظامی، امنیتی، دولتی و پلیس این کشور بازداشت، و بیش از صد هزار تن نیز از کار معلق یا برکنار شده‌اند.

تنها دو هفته پیش، ترکیه بیش از یک هزار و ۲۰۰ تن از نظامیان شاغل در ژاندارمری را از کار برکنار کرد که بیش از ۴۰۰ تن از آنها از کادرهای فرماندهی بودند.

روز جمعه اما در گزارشی دیگر، خبرگزاری فرانسه به نقل از دفتر مهاجرت و پناهندگی آلمان نوشت که در یک سال گذشته بیش از چهار هزار و ۴۰۰ شهروند ترکیه‌ای در آلمان درخواست پناهندگی ثبت کرده‌اند که این میزان به نسبت سال گذشته میلادی بیش از دو برابر شده است.

در سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۷۶۰ شهروند ترک از آلمان تقاضای پناهندگی کرده بودند.

شمار پناهجویان ترک در آلمان به ویژه از ماه ژوئیه که در نیمه آن کودتای نافرجام نظامی رخ داد، افزایش چشمگیر داشته، و از ۲۷۵ تن در ماه ژوئیه، به ۴۸۵ نفر در ماه اکتبر رسیده است.

در این زمینه استفان مایر، نماینده محافظه‌کار و رئیس کمیته امور داخلی پارلمان آلمان، ضمن انتقاد از سیاست‌های دستگاه دیپلماسی این کشور در زمینه پذیرش مهاجران، پیش‌بینی کرده که روند ارائه درخواست پناهندگی سیاسی شهروندان ترک در آلمان افزایش خواهد داشت.

روز جمعه همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که ۷۶ استاد دانشگاه در یکی از دانشگاه‌های استانبول در ادامه تحقیقات مرتبط با کودتای ماه ژوئیه بازداشت شده‌اند.

در این زمینه خبرگزاری دولتی آناطولی گفته است که حکم بازداشت ۱۰۳ تن از کارکنان دانشگاه فنی ییلدیز به اتهام «عضویت در یک سازمان مسلح تروریستی» صادر شده است و پلیس صبح جمعه با بازرسی این دانشگاه ۷۳ تن را بازداشت کرده است.

در ارتباط با همین پرونده اندکی بعد پلیس دو نفر دیگر را در استانبول، و یک نفر را در آنکارا دستگیر کرده است.