حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت خارجه ایران، بدون اشاره به جزئیات خبر داد که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در سفر به نیویورک با تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا دیدار کرده است.
وزیر خارجه ایران در روزهای گذشته برای برای شرکت در مراسم امضای موافقتنامه تغییرات آب و هوایی به نیویورک سفر کرده بود.
در این زمینه به گزارش خبرگزاری ایرنا آقای جابری انصاری روز دوشنبه ششم اردیبهشت، در گفتوگو با خبرنگاران گفت که محمدجواد ظریف در این سفر با برخی از شخصیتها از جمله تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا دیدار کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران به نام نمایندگان کنگره آمریکا که با آقای ظریف دیدار کردهاند، اشارهای نکرده است.
از زمان قطع روابط جمهوری اسلامی و ایالات متحده در سال ۵۸، ملاقات وزرای خارجه ایران با نمایندگان کنگره آمریکا چندان مرسوم یا خبرساز نبوده است.
در دولت حسن روحانی برای نخستین بار وزرای خارجه ایران و آمریکا در جریان مذاکرات اتمی و پس از آن دیدار کردند، و در سال ۹۲ نیز در پایان سفر حسن روحانی به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، رؤسای جمهوری ایران و آمریکا برای نخستین بار با یکدیگر به صورت تلفنی گفتوگو کردند.
در همین حال دست دادن و گفتوگوی کوتاه و غیرمنتظره وزیر خارجه ایران، با باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، در مهرماه سال گذشته اعتراض تعدادی از اصولگرایان را به دنبال داشت.
از سوی دیگر مایکل پمپئو، از ایالت کانزاس، لی زلدین، از ایالت نیویورک و فرانک لوبییاندو از ایالت نیوجرسی، سه نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در بهمن ماه سال گذشته خبر داده بودند که با حضور در دفتر حافظ منافع ایران در واشینگتن برای سفر به تهران و مواردی چون بازدید از سایتهای اتمی و مشاهده انتخابات ایران از نزدیک، تقاضای روادید کردهاند.
دیدار وزیر خارجه ایران با نمایندگان کنگره آمریکا در حالی است که در روزهای گذشته مقامات جمهوری اسلامی شدیداً به توقیف دو ملیلیارد دلار از داراییهای ایران در آمریکا اعتراض کردهاند.
در این زمینه هم سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه گفت که «معنای این اقدام به لحاظ سیاسی برای ملت و دولت ایران این است که هیچ ارادهای در آمریکا برای خاتمه بخشیدن به دوران طولانی تاریخ برخورد با مردم ایران وجود ندارد».
آقای جابری انصاری پیشتر هم با اعتراض به رأی دیوان عالی آمریکا در مورد پرداخت دو میلیارد دلار غرامت از داراییهای ایران به خانواده قربانیان «حملات مرتبط با جمهوری اسلامی»، این موضوع را «دستبرد به اموال ایران» و «به سخره گرفتن عدالت و قانون» خوانده بود.
دیوان عالی آمریکا روز اول اردیبهشت حکم به توقیف دو میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده ایران برای پرداخت غرامت به خانوادههای قربانیان آمریکایی بمبگذاریهای سال ۱۹۸۳ و سایر حملات «مرتبط با ایران» دادهاست.
آمریکا مدعی است ایران در بمبگذاری سال ۱۹۸۳ یک پایگاه نظامیان آمریکایی در شهر بیروت نقش داشتهاست.