ایران در تدارک رزمایش شش روزه در دریای عمان

حبیب‌الله سیاری؛ فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی (عکس: ایسنا)

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، از روز سه‌شنبه ۱۲ آذر، یک رزمایش بزرگ دریایی در منطقه سوم دریایی چابهار در دریای عمان برگزار می‌کند.


خبرگزاری‌های ایران روز دوشنبه به نقل از دریادار حبیب الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش، اعلام کردند که این رزمایش شش روزه منطقه‌ای به وسعت ۵۰ هزار مایل مربع را در بر خواهد گرفت و بیش از ۶۰ فروند از یگان‌های شناور ارتش در آن شرکت خواهند داشت.


بر اساس گفته‌های فرمانده نیروی دریایی ارتش، علاوه بر ناوشکن‌ها و ناوچه‌های موشک‌انداز، زیردریایی‌های سبک و سنگین و تیم‌های عملیات ویژه و تکاروران، بالگردهای ضد سطحی و ضد زیرسحطی، هواپیماهای تاکتیکی و بدون سرنیشین نیز، به همراه جنگنده‌های نیروی هوایی در این رزمایش حضور دارند.


هدف از این رزمایش، ارتقای رزمی نیروهای شرکت‌کننده در ماقبله با تهدیدها، افزایش توان بازدارندگی نیروها و آزمایش و به کارگیری تسلیحات و تجهیزات نوین ساخت صنایع دفاعی ایران اعلام شده است.


نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در آبان ماه یک پایگاه دریایی جدید در شرق تنگه هرمز و در محدوده دریای عمان راه‌اندازی کرد که ماهیت آن از سوی فرمانده این نیرو دفاعی عنوان شد.


ایران که به دفعات هشدار داده است که در صورت اقدام نظامی ایالات متحده در تقابل با برنامه اتمی تهران، تنگه هرمز را مسدود خواهد کرد، در زمان آغاز به کار این پایگاه اعلام کرد که در صورت لزوم این پایگاه دریایی می‌تواند به ایران امکان جلوگیری از ورود «دشمن» به خلیج فارس را بدهد.


این در حالی است که ارتش آمریکا بارها اعلام کرده که «اجازه چنین کاری را به ایران نخواهد داد.»


تنگه هرمز به عنوان يک آبراه حياتی برای عبور جريان نفت، بين دو کشور ايران و عمان قرار گرفته و حدود ۴۰ درصد نفت جهان از اين مسير به بازارهای جهانی صادر می‌شود.


همچنين سالانه ۱۳ هزار شناور از مسير تنگه هرمز وارد خليج فارس می شوند و ۹۰ درصد واردات و صادرات ايران نيز از همين مسير انجام می‌شود.


پایان طراحی هواپیمای رادارگریز در ایران


همزمان با اعلام این رزمایش، فرمانده نیروی هوایی ارتش نیز از طراحی کامل هواپیمای رادارگریز در ایران خبر داد و گفت که متخصصان ایرانی در مرحله ساخت نمونه اولیه این هواپیما در حجمی کوچکتر هستند که پس از آزمایش‌های لازم وارد بخش تولید خواهد شد.


حسن شاه صفی همچنین با اشاره به شلیک یک موشک هوا به هوای پیشرفته حرارتی با برد ۴۰ کیلومتر، از برنامه‌ریزی برای افزایش برد این موشک به ۱۰۰ کیلومتر خبر داد.


ایران در ماه‌های اخیر چندین موشک زمین به هوا و زمین به زمین را آزمایش کرد که این آزمایش‌ها با واکنش منفی کشورهای دیگر روبه‌رو شده است.


از جمله در آبان ماه، ایران موشک دوربرد زمین به زمین سجیل را آزمایش کرد که با بردی نزدیک به دو هزار کیلومتر، در آن از سوخت جام مرکب استفاده می‌شود.


به کارگیری سوخت جامد ترکیبی در این موشک نسل جدید ایران از آن رو اهمیت دارد که موشک‌های با سوخت جامد در بردهای بالا، به مراتب از دقت بیشتری نسبت به موشک‌های با سوخت مایع که تا کنون توسط ایران مورد آزمایش قرار گرفته‌اند، برخوردار هستند.


طی ماه‌های اخیر حملات لفظی میان مقام‌های ایران از یک سو، و مقامات ایالات متحده و اسرائیل از سوی دیگر افزایش یافته و گمانه‌زنی‌ها در مورد احتمال حمله نيروی هوايی اسرائيل به تأسیسات هسته‌ای ايران همچنان وجود دارد.