بعد از گذشت حدود دو سال از ربوده شدن بیش از ۲۷۰ دانشآموز دختر از مدرسه ای راهنمایی در شهر چیبوک، در شمال شرق نیجریه،
سازمان اینترنشنال آلرت، در پژوهشی تازه تحت عنوان، «خون کثیف» به موضوع قربانیان خشونتهای جنسی گروه بوکو حرام و کودکان حاصل از این تجاوزها پرداخته است.
بر پایه تحقیق بهعمل آمده توسط سازمان غیردولتی اینترنشنال آلرت، گرچه ربودن دختران نوجوان و اجبار آنها به ازدواج به وسیله گروه بوکو حرام در استان بورنو واقع در شمال شرقی نیجریه دستکم از سال ۲۰۱۲ شروع شده، ولی این موضوع کمتر مورد توجه رسانههای بین المللی قرار گرفته بود؛ تا اینکه در ماه آوریل سال ۲۰۱۴ میلادی، خبر دزدیده شدن ۲۷۶ دختر دانش آموز از مدرسهای راهنمایی در شهر چیبوک، موجب واکنشهای گسترده در میان مردم و دولتمردان کشورهای مختلف شد.
بنا بر برآوردهای سازمان اینترنشنال آلرت در این گزارش، از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ زن و کودک به وسیله بوکو حرام ربوده شدهاند.
البته شماری از زنان و دختران ربوده شده که یا موفق به فرار از دست بوکو حرام شدهاند و یا در جریان حملات ارتش نیجریه به مواضع این گروه اسلامگرا، به وسیله ارتش نجات پیداکردهاند با برخورد سرد خانواده و جامعه مواجه میشوند. بر پایه این پژوهش، بسیاری از اعضای جوامع بومی معتقدند که این زنان از سوی بوکو حرام شستشوی مغزی شده و رادیکالیزه یا افراطی شدهاند و همین موجب هراس از قبول این زنان میشود.
از طرفی برخی از این زنان، مورد تجاوز اعضای بوکو حرام قرار گرفتهاند و به وسیله آنها باردار شده و حتی کودکان این تجاوز را با خود به همراه دارند. کودکانی که برخی از محلیها از آنها با اسم «خون کثیف» یاد میکنند و معتقدند گرگزاده گرگ میشود. آنها تصور میکنند که این کودکان در آینده همچون پدرانشان دست به خشونت میزنند و از اینرو حاضر به قبول آنها نیستند.
سازمان بین المللی اینترنشنال آلرت در پژوهش اخیر علاوه بر مصاحبه با فعالان گوناگون در حوزه های مذهبی، سنتی، و دولتمردان، با ۱۴ تن از دختران قربانی بوکو حرام که به جامعه محلی خود بازگشته اند ، گفتگو کرده. برخی از این زنان و دختران نوجوان همچون هر مادری، به کودکشان گرچه حاصل تجاوز است، عشق می ورزند و او را دوست دارند، همزمان برخی هم علیرغم قوانین ضد سقط جنین در نیجریه، تلاش کرده اند ثمره این تجاوز را به کمک سقط جنین از بین ببرند.
سازمان غیردولتی اینترنشنال آلرت، در انتهای این پژوهش، اقدام به ارائه راهکارهایی از جمله خدمات مشاوره به قربانیان خشونتهای بوکو حرام و اطرافیانشان داده و خواستار کمکهای بیشتر دولت نیجریه به این زنان و کودکان شده است.
هنوز پس از گذشت حدود دو سال از ربوده شدن دهها دختر دانشآموز از مدرسهای در شهر چیبوک، خبر دقیقی درباره سرنوشت آنها در دست نیست.